Extreem sportief, extreem veelzijdig: de nieuwe MINI John Cooper Works Countryman.

De tweede generatie MINI Countryman is het grootste en veelzijdigste model in het gamma van MINI. De John Cooper Works-versie heeft bovendien de krachtigste motor ooit in een MINI. In combinatie met ALL4-vierwielaandrijving is ultieme sportiviteit gegarandeerd. Ook op minder goed geplaveide en onverharde wegen kleeft de MINI John Cooper Works Countryman aan de weg. De sprint vanuit stilstand naar 100 km/uur is mogelijk in 6,5 seconden.

De tweede generatie MINI Countryman is het grootste en veelzijdigste model in het gamma van MINI. De John Cooper Works-versie heeft bovendien de krachtigste motor ooit in een MINI. In combinatie met ALL4-vierwielaandrijving is ultieme sportiviteit gegarandeerd. Ook op minder goed geplaveide en onverharde wegen kleeft de MINI John Cooper Works Countryman aan de weg. Het gecombineerde brandstofverbruik bedraagt 7,4 l/100 km, met een CO2-emissie van 169 g/km. De sprint vanuit stilstand naar 100 km/uur is mogelijk in 6,5 seconden, zowel met de standaard handgeschakelde zesversnellingsbak als met de optionele achttraps Steptronic sportautomaat

MINI John Cooper Works Countryman – tien highlights.

  • Viercilinder-in-lijn turbomotor met 170 kW (231 pk) en een koppel van 350 Nm.  Efficiënte en ALL4-vierwielaandrijving standaard.  Sportonderstel met Brembo-sportremsysteem en lichtmetalen 18-inchwielen.
  • Motor, aandrijflijn en aerodynamica gebaseerd op de race-expertise van John Cooper Works.
  • Sprint van stilstand naar 100 km/uur in 6,5 seconden, topsnelheid 234 km/uur.  John Cooper Works Aerodynamics Kit met vergrote luchtinlaten in de voorbumper.
  • Modelspecifiek interieur met John Cooper Works-sportstoelen.
  • Exclusieve standaardvoorzieningen zoals led-koplampen, MINI Driving Modes en Comfort Access.
  • Vijf volwaardige zitplaatsen, significant toegenomen binnenruimte en bagageruimte en nog veelzijdiger dan die in eerste generatie MINI Countryman.
  • MINI Connected-mobiliteitsassistent met navigatie standaard.

Meer power en groter dan voorganger.
De nieuwe MINI John Cooper Works Countryman is 17 centimeter langer en 3 centimeter breder dan de vorige generatie. De wielbasis is 7,5 centimeter groter. De toegenomen afmetingen leveren aanzienlijk meer ruimte op voor alle vijf de zitplaatsen. De bagageruimte bedraagt 450 liter (met neergeklapte achterbank 1.390 liter). Ook is substantiële winst van 10 kW (13 pk) motorvermogen geboekt, waarmee dit met 170 kW (231 pk) de krachtigste motor is die ooit in een MINI is toegepast.

Gemaakt voor de weg, gerijpt op het circuit en rallytracks.
John Cooper Works staat voor 55 jaar race-expertise. Toen won een door John Cooper getunede klassieke Mini het Britse toerwagenkampioenschap. Vijftig jaar geleden boekte een Mini Cooper de derde overall-zege in de Rally van Monte Carlo. Deze sportieve genen en de ervaringen van MINI in onder meer de Dakar Rally, met het X-raid-team, zijn benut om de tweede generatie MINI John Cooper Works Countryman te ontwikkelen tot een ongekend sportieve en veelzijdige SUV.

Zinnenprikkelende prestaties en sound.
De 2,0-liter viercilinder is voorzien van aangepaste MINI TwinPower Turbo-technologie. De betere prestaties zijn gedeeltelijk te danken aan de tot 2,2 bar verhoogde turbodruk, aangepaste zuigers en een grotere intercooler. Het sportuitlaatsysteem trakteert de oren op een sportieve, krachtige sound. Samen met de directe brandstofinjectie, VALVETRONIC variabele klepbediening en Double VANOS nokkenasverstelling is een zeer grote souplesse en pittige gasrespons bereikt. Het maximumkoppel van 350 Nm wordt bereikt tussen 1.450 en 4.500 toeren per minuut. Het maximumvermogen van 170 kW (231 pk) ligt tussen 5.000 en 6.000 toeren per minuut.

Standaard wordt de MINI John Cooper Works geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Bij het terugschakelen geeft de motor automatisch tussengas om nog dynamischer te kunnen schakelen. Zonder meerprijs is de achttraps Steptronic sportautomaat leverbaar. Ook die schakelt snel over; dat kan ook handmatig, met de peddels aan het stuurwiel. De automatische transmissie is uitgerust met een Launch Control-functie. Met de achttraps Steptronic is in de meest economische MINI Riding Mode een nog gunstiger verbruik haalbaar dan met de handgeschakelde transmissie: slechts 6,9 l/100 km, met een CO2­-uitstoot van 158 g/km.

Nieuwe ALL4-vierwielaandrijving: snel, precies, compact en efficiënt.
De MINI John Cooper Works Countryman heeft de nieuwste versie van het ALL4-systeem. Dat reageert niet alleen sneller en preciezer op veranderlijke omstandigheden, maar is ook compacter en efficiënter. Bij normaal accelereren worden de voorwielen aangedreven. Bij krachtige acceleratie of verminderde grip gaat aandrijfkracht ook naar de achterwielen. De elektronische aansturing van het systeem is verbonden met de Dynamic Stability Control (DSC) zodat een noodzakelijke aanpassing in de krachtsverdeling snel wordt gerealiseerd. Het ALL4-systeem optimaliseert op deze manier de tractie en stabiliteit onder slechte weersomstandigheden op alle soorten ondergrond en verbetert ook de wendbaarheid tijdens het nemen van bochten op een dynamische manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait