Het “Abarth” museum van Guy Moerenhout in Lier. Alain Mervilde.

Wij hadden maar een beetje tijd, om even in deze verbluffende plaats rond te kijken. Maar, zullen dat zeer binnenkort eens uitgebreider doen. Want daar op het industrieterrein van Lier, staat een collectie tentoon, waarvan het water ons letterlijk in de mond komt. Zonder overdrijven, dit is wellicht uniek in de wereld . Op één plaats staat zowat het hele gamma, van wat ooit uit de ateliers van Carlo Abarth buiten reed.  En dat in minstens één exemplaar. Daarenboven nog aangevuld met een resem:  Ex Oost Europese wagens, meestal in race of rally uitvoering.  Ik kan nu alvast meegeven.  Als je in de buurt van Lier bent is dit een verplichte stop.

Written By
More from Alain Mervilde

Seagull Slalom van Oostende Wilfried Geerts

Dit weekend werd nabij de vismijn van Oostende weer de jaarlijkse slalom...
Read More

Geef een reactie