Jagen op de driekleur van de Mevius

Jagen op de driekleur van de Mevius
Met 7 jongeren aan de start, mogen we ons meteen aan een interessante openingsmanche van het Junior BRC verwachten. Dit kampioenschap voor jonge talenten geboren na 1 januari 1990 is vanaf dit seizoen enkel toegankelijk voor piloten met een R2, wat een evenwichtigere strijd zal opleveren. De interesse voor het Junior BRC is meteen toegenomen.

Ook dit jaar tellen in het Junior BRC enkel de 6 beste resultaten. Het systeem van de bonuspunten blijft ook behouden, zodat de deelnemers er alle belang bij hebben om op elke klassementsproef maximaal aan te vallen. De winnaar krijgt immers 10 punten (geen 20, want er is dit jaar geen toekenning van punten op basis van de klasse meer), terwijl er in deze Rally van Haspengouw ook nog eens 12 bonuspunten te verdienen zijn. Het belang van een scratch is dus niet te onderschatten.

De topfavoriet bij de jongeren is vanzelfsprekend Guillaume de Mevius, die de kleuren van het RACB National Team zal verdedigen met een officiële Peugeot 208 R2 van DG Sport. Het doel van de jongere broer van Ghislain is zo snel mogelijk de Belgische titel te pakken, maar zijn 208 R2 zal natuurlijk de ideale referentie zijn voor andere jongeren die zich in de kijker willen rijden.

Daarbij denken we in de eerste plaats aan de jongeren die al ervaring hebben in het Junior BRC, zoals Jelle Vermeire, die voor de eerste keer zijn kansen zal verdedigen met een Ford Fiesta R2 EcoBoost, net als Stijn Pacolet, twee jaar geleden al winnaar van de Junior-wedstrijd in Haspengouw. Ook Niels Reynvoet, zoon van voormalig rallyrijder Kurt, maakt zijn debuut met een Fiesta R2.

Naast de 208 R2 van Guillaume de Mevius, kiest ook Sébastien Bedoret, vorig jaar een van de smaakmakers van het Junior BRC, voor een Peugeot, net als Pierre Vauterin, die vorig jaar al enkele knappe wedstrijden reed met de Peugeot op regionaal niveau.

Opel kan rekenen op Andy Dewallef, die hoopt wat meer geluk te hebben dan vorig jaar met zijn Adam R2. Een interessante debuut is dat van Grégoire Munster, de zoon van BMA-baas Bernard, die met een Opel Adam aan de start komt. Deze Cup-versie is geen full spec “R2”, maar een minder geëvolueerde versie van de Opel Adam.

We zijn in elk geval benieuwd wie de valstrikken op  het ongetwijfeld verraderlijke en vettige parcours van de Rally van Haspengouw zal kunnen ontwijken. Afspraak zaterdagochtend om 8h in Landen voor de start van de eerste van 12 chronoritten van deze Rally van Haspengouw 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait