Topaffiche in Spa met 13 R5’s !

Topaffiche in Spa met 13 R5’s !
Kunnen de PSA-bolides de Skoda’s verslaan?

Het verschil tussen winst en verlies bedroeg in de Rally van Haspengouw, de openingswedstrijd van het Belgian Rally Championship, amper 4 seconden. In de Spa Rally zal het volgend weekend zo mogelijk nog spannender worden, want maar liefst 13 tenoren komen aan de start met een wagen uit de topklasse, terwijl er verder nog een paar outsiders zijn. Kris Princen start als leider in het BRC als favoriet, maar deze keer staan er een reeks rivalen trappelen om de Skoda van de zege te houden op het technische en uitdagende parcours rond Spa.

Vrijdagavond gaat de wedstrijd meteen in het donker van start, wat de moeilijkheidsgraad op de proeven op en rond het circuit van Spa-Francorchamps meteen een stuk verhoogt. Zaterdag zorgt de fameuze “Clémentine”, de mooiste gravelproef van ons land, voor een serieuze uitdaging. Kortom, wie na de 203 km tegen de chrono zaterdagavond in Spa als winnaar op het podium gehuldigd wordt, zal de zege niet gestolen hebben.

Kris Princen start met zijn Skoda Fabia R5 als favoriet, zeker na zijn zege in Haspengouw, maar ook Guillaume Dilley heeft geopteerd voor een Skoda Fabia R5. Na de beslissing om de Hyundai te verkopen, is de Brusselse vice-kampioen van 2015 extra gemotiveerd om zich te tonen. Samen met Vincent Verschueren, knap tweede in Haspengouw, zal hij de strijd aan gaan met Princen met gelijke wapens. En dan zijn er de twee “pechvogels” van Haspengouw, Melissa Debackere, die veel tijd verloor, en Benoît Allart, die een boom velde, die hopen op meer geluk met hun nieuwe Skoda Fabia R5.

Maar, in Spa wil Kevin Abbring zeker een gooi doen naar de overwinning met de Peugeot 208 T16 geprepareerd door DG Sport, het team dat de wedstrijd organiseert. Op de technische stroken wil de Nederlander het gebrek aan koppel van de Peugeot-motor compenseren. Cédric De Cecco kiest voor een gelijkaardige Peugeot, net als vorig jaar en opnieuw met steun van Peugeot Schyns.
We zijn ook benieuwd naar de chrono’s van Cédric Cherain, die opteert voor een DS 3 R5 uit Italië, terwijl Kevin Demaerschalk opnieuw een kans krijgt met een DS 3 R5 van J-Motorsport. Demaerschalk wil zijn seizoen openen met een knalprestatie om zijn partners te overtuigen. Ook Armand Fumal kiest voor een DS 3 R5.

Nog outsiders zijn de Ford-rijders, aangevoerd door Adrian Fernémont, die vorig jaar al bewees een Top 5 te kunnen ambiëren met de Fiesta. Pieter-Jan Maeyaert debuteert op nationaal niveau met een gloednieuwe Fiesta R5, nadat hij zijn eerste meters in de RS van Moorslede bekroonde met een mooie derde plaats.

Naast de R5’s, mogen we vooraan in de top 10 zeker ook de Mini RRC van Guino Kenis verwachten, die met vertrouwen zal starten na zijn Top 5 in Haspengouw. Michaël Albert kiest voor het brute geweld van een echte Skoda Fabia WRC.

Als het mooi weer blijft, dan kunnen de Porsches zich ongetwijfeld ook mee in de strijd voor de top 10 mengen. De 997’s GT3 van Patrick Snijers, Marc Duez, Fred Bouvy en Jochen Claerhout zijn er zeker klaar voor.

Verder is het uitkijken naar de snelle Mitsubishi’s van Steve Vanbellingen, Jimmy D’hondt en vooral Ludovic Sougnez, maar ook naar de strijd in RC3 tussen de Renault Clio R3T van Florian Jupsin en de DS 3 R3T’s van Bastien Rouard, Pierre Hubin en Amaury Molle. Voor spektakel zal Kevin Hommes zorgen met zijn BMW M3.

Spektakel verzekerd op alle niveaus in de Spa Rally !

info: www.sparally.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait