Wie neemt de handschoen op ? Vooruitblik op Spa Rally

 

Debuut van Romain Degeer
Na een dominante prestatie in de Rally van Haspengouw, start Guillaume de Mevius als uitgesproken favoriet in het Junior BRC in de Spa Rally, de tweede manche van het Belgian Rally Championship. Maar, op het zware parcours van 203 km tegen de chrono, zijn verrassingen niet uitgesloten. Wie neemt de handschoen op?

Met 11 snelste tijden op evenveel verreden klassementsproeven, was er geen discussie over wie de snelste was bij de Juniors in de Spa Rally. De piloot van het RACB National Team start in Spa dan ook als uitgesproken favoriet, maar de Peugeot 208 R2 #42 zal voor alle andere jongeren het mikpunt zijn.

Romain Delhez neemt alvast de handschoen op met zijn Opel Adam R2. Andy Dewallef kiest voor eenzelfde Opel Adam R2.

Na een hoopgevend optreden in de Rally van Haspengouw, kijken we benieuwd uit naar de tijden van Pierre Vauterin met zijn Peugeot 208 R2. Hetzelfde kan gezegd worden van Niels Reynvoet, die deze keer verlost hoopt te zijn van de elektrische storingen op zijn Fiesta R2. Tobias Brüls kiest voor een gelijkaardige Ford Fiesta R2.

Luikenaar Romain Degeer maakt, na drie seizoenen op circuit, de overstap naar de rallysport. Degeer waagt zijn kans met een Citroën C2 R2 Max.

Enkele andere jongeren rijden in Spa buiten het Junior BRC. Grégoire Munster, die knap debuteerde in Haspengouw met de Opel Adam Cup, zal opnieuw ervaring trachten op te doen op een technischer parcours, terwijl Amaury Molle de overstap maakt naar een krachtigere DS 3 R3T.

Klassement Junior BRC: 1. de Mevius 21 punten; 2. Vermeire 8; 3. Pacolet 6; 4. Vauterin 5; 5. Reynvoet 4; 6. Dewallef 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait