“De moeilijkste rally van het jaar”

Vincent Verschueren – Skoda Fabia R5

 

Na de razend spannende Rally van Haspengouw, staat dit weekend de tweede manche van het Belgian Rally Championship op het programma. In de Spa Rally, goed voor 203 km tegen de chrono, willen Vincent Verschueren en Veronique Hostens zich opnieuw mengen in de strijd voor de overwinning. De rode Skoda Fabia R5 is klaar om mee te strijden in de kopgroep.

Het parcours van de Spa Rally is niet te vergelijken met de proeven rondom Landen in Haspengouw.
“Voor mij is dit de moeilijkste rally van het jaar,” vertelt Vincent Verschueren. “Maar, het is ook een van de mooiste parcours en voor mezelf is het een enorme uitdaging. De proeven zijn veel sneller dan in Haspengouw. Ze bevatten meer waaiers aan hoge snelheid, maar de grip verandert ook voortdurend. Er zijn brede stroken, maar ook heel smalle, technische stukken. Kortom, een heel afwisselend en technisch parcours. Ik hoop alleen dat de showproef vrijdagavond op het circuit van Spa-Francorchamps zonder problemen zal verlopen, want je kunt er enkel iemand inhalen op de brede stukken. Hopelijk worden we niet gehinderd op deze rondkoers.”

Vincent en Veronique werken donderdag als testsessie de shakedown in Spa af, maar de ambitie is in elk geval duidelijk. Vincent wil met de rode GoDrive Skoda meestrijden in de kopgroep.

“Ik verwacht dezelfde tenoren vooraan als in Haspengouw, Princen en Abbring, aangevuld met Cherain, Dilley en Demaerschalk. Het is een stevig startveld, maar ik wil zeker meestrijden voor het podium. Vrijdagavond moeten we mee zijn in de kopgroep, want het niveau ligt dit jaar zo hoog dat je een achterstand niet meer kunt inhalen. Als we zaterdag mee zijn met de kopgroep, dan is alles mogelijk. In Landen eindigden we met drie binnen de 10 seconden. Dan is alles mogelijk…”

De weersverwachtingen zijn eerder wisselvallig voor dit weekend. Nochtans hebben Vincent en Veronique de proeven verkend in het droge. “Voor vrijdag wordt eerder droog weer verwacht, terwijl het zaterdag zou regenen. Dat kan wel voor verrassingen zorgen, maar ik verwacht hoe dan ook een erg spannende en boeiende wedstrijd. Wij zijn er in elk geval klaar voor!”

Volg Vincent en Veronique in de Spa Rally via www.sparally.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait