Jelle Vermeire op bekend terrein

 

Jelle Vermeire op bekend terrein

… en het debuut van Achiel Boxoen
Voor de derde manche van het Junior Belgian Rally Championship, reizen de jongeren af naar West-Vlaanderen. De TAC Rally is de eerste van drie afspraken op West-Vlaamse bodem. Bekend terrein voor onder andere Jelle Vermeire, die met zijn Ford Fiesta R2T de strijd aan wil gaan met favoriet Guillaume de Mevius.
De winnaar van de Spa Rally en tevens de laureaat van de Junior Award in Spa, Romain Delhez, is niet van de partij. Zonder de leider in het Junior BRC aan de start, wordt de favorietenrol doorgeschoven naar Guillaume de Mevius in de Peugeot van het RACB National Team. Guillaume snakt naar een probleemloze wedstrijd na de vroege motorpanne in Spa. Dat geldt zeker ook voor Sébastien Bédoret, die in Haspengouw al op de eerste proef aan de kant moest.

Jelle Vermeire wil in eigen streek meestrijden voor de zege, terwijl Niels Reynvoet vooral het vertrouwen terug wil opbouwen voor eigen publiek, na zijn zware sortie in Spa. Pierre Vauterin zal zich op de West-Vlaamse baantjes ongetwijfeld ook beter voelen dan in Spa.
Tobias Brüls komt vanuit de Oostkantons zijn kansen verdedigen met zijn vertrouwde Fiesta R2, terwijl Romain Degeer beter wil doen dan in Spa met zijn Citroën C2-R2 Max. We verwelkomen ook het debuut in het Junior BRC van Thibaud Mazuin met een Fabia R2.

En tot slot is de TAC Rally het toneel van het grote debuut van Achiel Boxoen in het Belgisch rallykampioenschap. De zoon van Joost werd gekozen door Skoda België om in de voetsporen te treden van Freddy Loix als piloot van de officiële Skoda Fabia R5. In Tielt zal Boxoen, die een intensief leertraject volgt onder leiding van Freddy Loix, aan de start komen met de Opel Adam R2 van J-Motorsport die vorig jaar nog door Amaury Molle werd bestuurd.

Klassement Junior BRC: 1.Delhez 23 punten; 2. de Mevius 22; 3. Vauterin & Dewallef 11; 5. Vermeire 8; 6. Pacolet 6; 7.Degeer 5; 8. Reynvoet 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait