Renties in de TAC Rally

Polle Geusens : “Kilometers maken…”

Enkele weken geleden werd Claudie Tanghe mooi 9de in de Rally van Le Touquet met de Ford Fiesta R5 Evo van Renties Racing. Dit weekend is het opnieuw de beurt aan Polle Geusens om zich te tonen met de snelle groene Fiesta. De jonge Limburger start zaterdag samen met navigator Filip Cuvelier in de TAC Rally, de tweede wedstrijd van het Belgian Rally Championship.

De openingswedstrijd van het Belgisch kampioenschap, de Rally van Haspengouw, was helaas van korte duur voor Polle Geusens en Filip Cuvelier. Een klein foutje op de tweede proef zorgde voor een vroege opgave…
“Veel te vroeg,” vertelt Polle. “Ik ben er weken niet goed van geweest. Elke dag spookte het wel eens door mijn hoofd. Ik remde misschien 5 meter te laat. We schoven even rechtdoor, maar we hadden de pech dat er op die plaats een stuk metaal in de berm stak. Dat heeft de radiator beschadigd. Bijna iedereen ging in Haspengouw wel een keer in de fout, maar voor ons was het afgelopen…”

Het voorval zal de aanpak van Polle Geusens in Tielt zeker beïnvloeden. “Voor mij is het belangrijkste het verwerven van ervaring met de Fiesta R5. Daarom wil ik zoveel mogelijk kilometers maken. Ik zal dan ook met een veiligheidsmarge onder de voet van start gaan in Tielt. Voor mij is het belangrijkste kilometers te maken. Dat zal ook zo zijn in de Rally van Wallonië, want pas in de Sezoensrally wil ik me eens meten met de rest.”

De TAC Rally heeft een moeilijk parcours dat vaak onderschat wordt. “Het is zeker een verraderlijk parcours. Het asfalt is heel glad en je hebt helemaal geen foutmarge, want er liggen diepe grachten naast de weg. Ik ga het tempo rustig opbouwen,” vertelt Polle, die in Le Touquet mee de service verzorgde voor Claudie Tanghe.

Polle en Filip zullen woensdagavond de shakedown rijden als ultieme voorbereiding op de eigenlijke start zaterdagochtend. Renties heeft nog een tweede team in de wedstrijd, want Laurent Vanneste zal, samen met Justine Demeestere, de kleuren van Renties verdedigen in de Ford Fiesta R2T die Polle vorig jaar nog bestuurde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait