Vincent Verschueren – Skoda Fabia R5

Strijden in de kopgroep… voor het podium!

Het Belgian Rally Championship 2017 is op kruissnelheid gekomen. Na de Spa Rally, staat dit weekend de derde manche van het Belgisch kampioenschap op het programma. De TAC Rally, verreden in en om Tielt, is voor Vincent Verschueren bijna een thuisrally. De leider in het kampioenschap wil dan ook goed scoren met de Skoda Fabia R5 van GoDrive.

Aan de leidersplaats in het kampioenschap hecht Vincent Verschueren, die in Tielt natuurlijk weer genavigeerd wordt door Veronique Hostens, niet zoveel belang. “We zijn nog maar twee rally’s ver in het kampioenschap, dus het heeft geen zin om in Tielt al te rijden in functie van die leidersplaats. We zullen normaal wel als eerste mogen starten, maar dat is niet meteen een voordeel. In Tielt ligt altijd een laagje stof op de baan, want op de smalle baantjes is veel landbouwverkeer. Daarom liggen de proeven er ’s ochtends in de eerste ronde vaak erg glad bij. Wie als eerste start, is in het nadeel. Anderzijds zal er bij onze doortocht iets minder grind in de bochten liggen. Ik denk dat een derde of vierde plaats in de startorde ideaal is, maar we gaan ons vel duur verkopen,” vertelt Vincent, die wel meteen de aanval wil openen.

“De TAC Rally is een compacte wedstrijd waarin je meteen mee moet zijn met de kopgroep, want een achterstand krijg je moeilijk nog gedicht. Ik wil mee zijn met Kevin Abbring en Kris Princen, mijn twee belangrijkste concurrenten. Als dat lukt, dan is alles mogelijk,” vervolgt Vincent, die in elk geval blij is dat de concurrentie van de partij is. “Natuurlijk ben ik blij dat Abbring aan de start komt en hoop ik dat Princen het licht op groen krijgt van de dokter. Met hen erbij moet ik tot het uiterste gaan en dat geeft een eventueel goed resultaat meer voldoening en glans. Bovendien wordt het niveau in het Belgisch kampioenschap daardoor omhoog getild.”

In Tielt kwam Vincent al twee keer dicht bij een podiumplaats. “Voor mij is Tielt de moeilijkste wedstrijd in West-Vlaanderen. De baantjes zijn heel smal en het asfalt is op sommige plaatsen bijzonder glad. Een foutje is snel gemaakt. Ik heb er nog nooit op het podium gestaan. Een keer werd ik in extremis van het podium gehouden door Hermen Kobus en vorig jaar begon het in de slotfase fel te regenen. Onze wagen was niet goed afgesteld, waardoor ik het duel verloor van Kevin Demaerschalk voor de derde plaats. Ondertussen weten we hoe we onze Skoda Fabia R5 af moeten stellen voor regenweer.”

Vincent en Veronique zullen woensdagavond als ultieme test de shakedown nog afwerken, waarna de GoDrive-formatie klaar is voor de 16 uitdagende klassementsproeven van de 44ste TAC Rally in Tielt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait