Pieter-Jan Maeyaert heeft zich getoond in de TAC Rally

“Een klein foutje verknalde het resultaat”

Wie puur naar de cijfers kijkt, zal niet onder de indruk zijn van de prestatie van Pieter-Jan Maeyaert en Yves Dewulf in de TAC Rally, de derde manche van het Belgian Rally Championship. Maar, het resultaat, een 28ste plaats algemeen, weerspiegelt helemaal niet het sterke optreden van het Ford-duo. Pieter-Jan was in gevecht voor het podium in Tielt toen een tik bij het snijden het resultaat. Maar, Pieter-Jan heeft in Tielt getoond dat hij het potentieel heeft om aan de sluiten bij de top met zijn Fiesta R5.

Vooraf had Pieter-Jan Maeyaert geen grote voorspellingen gedaan, maar de getemperde verwachtingen waren onterecht, want na de eerste lus van vier proeven stond de blauwe Ford Fiesta R5 al op een knappe 5de plaats algemeen.
“Dit had ik echt niet verwacht, want ik mikte op het einde van de rally op een top 10,” lachte Pieter-Jan. “Maar, het is wel erg glad, dus het blijft uitkijken. De afstellingen zijn uitstekend en als ik me goed voel, dan kan ik ook met vertrouwen aanvallen.”

Na de opgave van Bert Cornelis rukt Pieter-Jan zelfs op naar de 4de plaats, met uitzicht op de derde plaats, op dat moment in handen van Tim Van Parijs met zijn Porsche. Maar, in de derde lus ging het helaas mis…
“Op de 11de proef sneed ik diep in de bocht waar ’s ochtends Melissa Debackere een draagarm op haar Skoda Fabia R5 brak. We kregen een zware klap op het voorwiel, waarbij de cardan brak. We hadden ook een lekke band, maar ik  probeerde door te rijden tot de finish. Dat bleek niet haalbaar, want de stukken van de band beschadigden het koetswerk. Uiteindelijk zijn we toch gestopt en hebben we het wiel gewisseld. Omdat we de proef van de Poelberg ook traag moesten afwerken, verloren we meer dan 7 minuten…”

Het resultaat weerspiegelt geenszins de prestatie van Pieter-Jan en Yves. “Ik denk dat we ons hier getoond hebben. En dit was nog maar de tweede nationale wedstrijd meet de Ford Fiesta R5. Ik kijk al uit naar de Rally van Wallonië,” besluit Pieter-Jan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait