Vincent Verschueren – Skoda Fabia R5 Nooit getwijfeld aan deze overwinning !

De eerste is binnen. De ban is gebroken. Vincent Verschueren en Veronique Hostens hebben in de TAC Rally hun eerste overwinning behaald in het Belgian Rally Championship. En de wijze waarop kon tellen, want de Skoda Fabia R5 van GoDrive reed van start tot finish aan de leiding in deze derde manche van het Belgian Rally Championship.

Vincent Verschueren mocht als leider in het Belgisch kampioenschap de weg openen in de TAC Rally en hij deed dat op zachte banden. Kris Princen koos voor een hardere compound, maar op het gladde en koude asfalt van de West-Vlaamse baantjes, maakte Vincent Verschueren meteen het verschil. Na 4 proeven stond de GoDrive Skoda al 15″ voor op zijn belangrijkste rivaal, Kris Princen. Die zou uiteindelijk nog naderen tot op 8 seconden, maar de eerste overwinning van Vincent Verschueren en Veronique Hostens kwam nooit in gevaar.

“Ik heb zelfs geen moment getwijfeld,” vertelde Vincent trots. “De afstellingen van onze Skoda waren perfect en ik voelde dat ik alles onder controle had. Ik begon met 8″1 voorsprong aan de laatste proef, maar in mijn hoofd stelde ik me voor dat ik 2 seconden achterstand had. Jagen is altijd makkelijker dan opgejaagd worden. Ik ben gewoon blijven aanvallen en dat heeft gewerkt.”

Voor Vincent Verschueren betekent deze eerste overwinning veel. “Zeker omdat ik win in Tielt, mijn thuisrally. Voor alle Oost-Vlaamse piloten is de TAC Rally in feite hun thuisrally. Als 8-jarig manneke zag ik hier Frank Broekaert winnen. Nu sta ik hier als winnaar! Ongelofelijk. Het is een belangrijke overwinning voor het ganse team en zeker voor Gaby Goudezeune, mijn mentor.”

Die mentor, Gaby Goudezeune, won trouwens in… 1975 zelf de 12 Uren van Tielt met een Opel Ascona. In 2011 gaf hij het talent van Vincent Verschueren een kans en sindsdien hebben Gaby en Vincent succesvol samengewerkt met deze overwinning als bekroning. In 2015 stonden ze al samen op het podium in Ieper en er weden meerdere podiumplaatsen behaald, maar deze overwinning is een knalprestatie van het kleine privé-team uit Heuvelland.

Ook voor Veronique Hostens, de copilote, waren het spannende laatste kilometers. “We hebben er zo min mogelijk aan gedacht. Ik heb de nota’s zo snel mogelijk gelezen, maar ik voelde gewoon dat Vincent het niet meer uit handen zou geven. Hij was vandaag heel zelfzeker! Dit doet echt veel deugd,” genoot Veronique, die aangemoedigd werd door haar twee kinderen, haar man en ouders.

Met deze overwinning op zak trekken Vincent Verschueren en Veronique Hostens als leiders in het Belgisch kampioenschap naar de volgende manche van het BRC, de Rally van Wallonië, die in het laatste weekend van april verreden wordt in Namen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait