Polle Geusens schitterend tweede in Bocholt

“Een teamprestatie!”

Met een tweede plaats algemeen, in het spoor van winnaar Kris Princen, heeft Polle Geusens de verwachtingen in de Sezoensrally ruim overtroffen. De piloot uit Lommel wilde zich tonen in Noord-Limburg en hij heeft woord gehouden. Samen met Filip Cuvelier en bijgestaan door zijn broers, reed Polle Geusens een erg sterke wedstrijd op de maaskiezel. Geusens stuurde de Ford Fiesta R5 van Renties naar een knappe tweede plaats algemeen.

“We zijn er nog niet helemaal, maar in elke wedstrijd hebben we progressie gemaakt,” vertelde Polle Geusens voor de start van de Sezoensrally, waar de Fiesta in de kleuren van Renties voor de eerste keer bijgestaan wordt door het eigen team. Onder het toeziend oog van vader Hugo, sleutelden broers Sil en Sep, samen met vrienden en collega-mecaniciens van Polle, aan de Ford in het servicepark in Bocholt. Broer Door was er niet bij, want die was in de Rally van Portugal aan het werk voor het fabrieksteam van Toyota. Het team van de broers Geusens had tot donderdagavond hard gewerkt om de Fiesta R5 in topvorm aan de start te krijgen.

De snelheid zat er meteen goed in. Polle stond op een knappe derde plaats algemeen na de eerste ronde van vijf proeven.
“Ik heb niet naar de chrono’s gekeken,” vertelde Polle heel rustig. “Ik heb gewoon een goed tempo gereden en ik ben heel blij met onze positie. Ik dacht dat Stephen Wright, die meer ervaring heeft met zijn Fiesta, een goede referentie zou zijn, maar we zijn duidelijk sneller. En we houden ook de Skoda van Allart, die Spa won, achter ons. Nochtans verloor ik een beetje tijd door een schuiver rechtdoor in Gerdingen en in Steenbergen moest ik zelfs even stoppen, want het stuurhuis haperde en de stuurbekrachtiging viel uit. Vreemd, want het is een gloednieuw stuurhuis. Gelukkig bleek het na die reset opgelost…”

Ook in de tweede ronde bleef Polle sterke tijden rijden, maar logischerwijze, gelet op hun ervaring, waren Verschueren en Princen sneller. Door de schuiver van Verschueren, schoof Polle Geusens door naar de tweede plaats algemeen. Emoties van vreugde en fierheid bij het team…
“Dit had ik vooraf niet gedacht. Ik werd er zelfs even stil van,” lachte Polle Geusens. “Dit is absoluut een prestatie van het team. Ik wil dan ook iedereen bedanken die me gesteund heeft en die dit mogelijk heeft gemaakt. We gaan nu proberen aan de start te komen van de Ypres Rally!”

Ook Filip Cuvelier was duidelijk geëmotioneerd door deze tweede plaats: “Het verhaal van Polle is zo mooi. Het is fantastisch om te zien hoe zijn broers en zijn kameraden keihard werken om de wagen van hun broertje zo goed mogelijk aan de start te brengen. Schitterend. En sportief heeft Polle zijn potentieel getoond. Elke keer opnieuw maakt hij progressie en dit weekend was hij heel zelfzeker en rustig. Knap!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait