Een haat-liefde verhouding met de Omloop

Vincent Verschueren – Skoda Fabia R5

De vakantie is voorbij voor Vincent Verschueren en Veronique Hostens. In de ConXioN Omloop van Vlaanderen, op 1 en 2 september, gaan ze met de GoDrive Skoda Fabia R5 weer op jacht naar kampioenscfhapspunten om een gooi te doen naar de titel in het Belgian Rally Championship. Met een goed resultaat willen Vincent en Veronique opnieuw de leiding nemen in het kampioenschap.


Na enkele dagen met wisselvallig weer, liggen de proeven van de 58ste ConXioN Omloop van Vlaanderen er delicaat bij. Het belooft een verraderlijke wedstrijd te worden.
“De koorden drogen niet helemaal op, waardoor ik wel wat modder op de baan verwacht. Het zal verraderlijk worden, zeker op de al gladde proeven, zoals Passendale en Houthulst. Men kondigt wisselvallig weer aan. Op zich geen probleem voor mij, maar ik hoop wel dat we telkens op de juiste banden zullen staan. Vorig jaar had ik ideale banden voor de eerste proef, maar op harde slicks verloor ik heel wat tijd toen het plots fel begon te regenen,” vertelt Vincent Verschueren, die het jammer vindt dat de fameuze Zoning niet meer op het programma staat.

“De vroegere Zoning kreeg veel kritiek, maar één keer per jaar vond ik het wel tof om zo een industrieproef te rijden. Het was een proef die leek op circuitracen. De nieuwe Zoning is een heel verraderlijke rondkoers op smalle baantjes. Een foutje is daar snel gemaakt,” vervolgt Vincent, die in Staden verslagen werd door de Skoda Fabia WRC van Andy Lefevere. Maar, daar maakt de Godrive-rijder zich geen zorgen over.
“Nee, in Staden reed ik niet voluit. We reden daar gewoon om ritme op te doen na een lange pauze. Ik had niet voldoende regenbanden bij en ik nam geen risico’s, zeker niet toen we ook nog eens problemen hadden met de uitlaat.”

De ConXioN Omloop van Vlaanderen is een van de lievelingswedstrijden van Vincent Verschueren.
“Net zoals de streek van Ieper, is de regio rond Roeselare een echte rallystreek,” lacht Vincent. “Bovendien liggen er een paar schitterende, uitdagende klassementsproeven, zoals Houthulst en Passendale. Maar, ik heb er niet altijd geluk gehad. Vorig jaar viel ik als leider uit, in Historic moest ik al eens opgeven als leider en met de DS 3 was ik op weg naar de koppositie toen de mechaniek het liet afweten. Maar, het blijft een van mijn lievelingswedstrijden.”

Over de strategie is Vincent duidelijk. “Zoals overal, zullen we vrijdagavond mee moeten zijn met de koplopers om zaterdag het tempo te verhogen. Het zal weer een bikkelharde strijd worden met Kris Princen en Kevin Abbring. Ik ben er klaar voor!”