Kevin Abbring bezorgt Pieter Tsjoen een thuiszege

Kevin Abbring bezorgt Pieter Tsjoen een thuiszege

“We hebben ons geamuseerd”

Pieter Tsjoen heeft bij de derde poging dan toch de Aarova Rallysprint in zijn woonplaats Oudenaarde gewonnen. Wel als navigator, want het was Kevin Abbring die met drie snelste tijden op vier proeven de Ford Fiesta R5+ naar de overwinning stuurde. Vincent Verschueren eindigde op de tweede plaats, voor Fred Miclotte, die met de Skoda Fabia R5 voor de verrassing zorgde.

“Nee, ik heb de laatste passage het stuur niet genomen. Als je de ganse dag nog niet gereden hebt, dan kan je onmogelijk meteen in het ritme zitten. Kevin heeft dat goed gedaan. En Vincent Verschueren zal hierdoor geprikkeld zijn om in de East Belgian Rally revanche te nemen. We gaan daar het duel aan in de titelstrijd,” lachte Pieter Tsjoen, die eindelijk die zege voor eigen publiek vast heeft. “Ik heb me geweldig geamuseerd,” vierde Kevin Abbring zijn overwinning. “Deze Fiesta R5+ heeft erg veel tractie en hij heeft veel punch dankzij de R5+ configuratie. We hebben tijdens de service de wagen telkens een beetje verbeterd.”

Vincent Verschueren strandde op de tweede plaats op 12″7: “Ik wil Pieter feliciteren met zijn overwinning… als copiloot. Hij heeft sterk gelezen,” prikkelde de Godrive-piloot zijn plaatselijke concurrent. “We hebben erg hard gereden, maar zonder over de limiet te gaan. Maar, tegen de Ford waren we kansloos deze keer. Die 35 of 40 pk maken toch een serieus verschil.”

Fred Miclotte reed onverhoopt, maar dik verdiend naar de derde plaats, met Jourdan Serderidis als navigator in de Skoda Fabia R5 van SRX. “Vooraf had ik gehoopt op een Top 5, maar dit overtreft mijn stoutste verwachtingen,” aldus Fred. “Deze Skoda is echt een plezante auto voor een piloot met weinig ervaring.”

Geoffrey Vander Schelden werd vierde met de Ford Fiesta R5 van Hans Weijs, op 5″8 van Miclotte. “Jammer dat we nipt het podium missen, maar we hebben ons toch getoond. In de eerste ronde heb ik het laten liggen door een gebrek aan ervaring met de Ford. Maar, ik was toch sneller dan Viaene.”

Claudie Tanghe pakte in de slotronde nog de vijfde plaats over van Steve Bécaert, die nog wat vertrouwen miste aan het stuur van de DS 3 R5.

Dirk Vermeirsch was de beste in Historic. De Sierra-piloot had 11″ voorsprong op Paul Lietaer. Vauterin viel in de slotronde nog uit met mechanische pech, zodat de derde plaats naar Bram Fonteyne met zijn Volvo ging, voor Danny Kerckhof, die profiteerde van het feit dat Tom Tytgat zijn Kadett niet in het gesloten wagenpark parkeerde om geen punten af te nemen van de piloten die het kampioenschap rijden.

Knap was de 12de plaats van Joost Vanbeveren met zijn Mitsubishi, want het was pas zijn 4de wedstrijd. En natuurlijk de 14de plaats van Steven Vergalle en Michel Van Welden, die bij elke passage hun chrono’s verbeterden met hun Skoda Fabia R5.