Polle Geusens vroegtijdig uitgeteld “Het wiel was afgebroken…”

Afgezien van een foutje in de Rally van Haspengouw, werkte Polle Geusens een feilloos seizoen af met de Ford Fiesta R5 in de kleuren van Renties. De progressie was duidelijk. In de ConXioN Omloop van Vlaanderen was Polle, genavigeerd door Filip Cuvelier, op weg naar een sterke 4de of 3de plaats, tot hij verrast werd door watergladheid in Rumbeke.

Dankzij een extra inspanning van enkele partners, ging Polle toch van start in de klassieker in Roeselare in plaats van in de East Belgian Rally aan te treden. Daardoor was de voorbereiding kort, want Polle verhuisde vorige week met zijn vriendin naar een nieuwe woonst. Er was geen tijd  om vooraf even te testen met de Ford Fiesta R5 van Renties en dat was te merken in de openingsfase.

“Het was meer dan twee maanden geleden dat ik nog gereden had en dat merkte ik wel in het begin. Ik was niet scherp genoeg. Bovendien moesten we na 2 KP’s de benzinepomp wisselen, want die gaf niet voldoende benzinedruk in de hoge toeren. De vervanging kostte wel extra servicetijd,” bekent Polle, die vrijdagavond kon afsluiten op de 6de plaats.

Zaterdag ging het een stuk vlotter. Het juiste gevoel kwam terug en Polle klokte een aantal mooie tijden, al was de eerste ronde ook lastig. “Het was deze ochtend nog een beetje nat in Passendale, wat de proef erg verraderlijk maakte. Ik had de afstelling wat zachter gezet voor meer tractie bij nat weer, maar de resterende vier proeven van de eerste ronde waren kurkdroog. We hebben de set-up snel terug harder gezet.”

Polle paste zijn rijstijl aan. Minder forceren, minder agressief rijden leverde betere chrono’s op. De weg naar een dichte ereplaats lag open, tot de Renties Fiesta van de baan schoof in de regen op de proef van Rumbeke.

“We stonden op banden voor droog weer en plots begon het erg hard te regenen. 2 km na de finish, in een remzone na een snel recht stuk, begon de Ford te schuiven door watergladheid. Er was geen houden aan. We schoven rechtdoor in een tuin en stopten vlak voor het huis, maar onderweg hadden we wel een boomstronk geraakt, waardoor een wiel afgebroken was. Een klein foutje met grote gevolgen, want voor de rest was de wagen niet beschadigd.”

Wat de volgende wedstrijd wordt van Polle Geusens en Filip Cuvelier is nog niet zeker. Hopelijk zien we Polle en Filip snel terug in actie.