Polle Geusens enthousiast over de Toyota GT86 CS-R3 “De motor is indrukwekkend”

Na de vroegtijdige opgave in de Omloop van Vlaanderen, zagen we Polle Geusens niet meer in actie in het Belgisch kampioenschap. Het geplande programma van de jonge Limburger met de Fiesta R5 was afgewerkt. Maar, dit weekend staat hij wel aan de start van de Condroz Rally. Deze keer op uitnodiging van Toyota Motorsport GmbH uit Keulen. Polle zal, samen met Filip Cuvelier, debuteren met een officiële Toyota GT86 CS-R3.

De kans om de achterwielaangedreven coupé R3 van Toyota te besturen kwam er natuurlijk niet toevallig. De broer van Polle, Door, werkt voor Toyota Gazoo Racing Team in het Wereldkampioenschap en bij een bezoek aan TMG in Keulen kwam de GT86 CS-R3 ter sprake. Twee jaar na het optreden van Patrick Snijers, mag Polle de GT86 in de kijker rijden.

“Ik heb deze week even met de Toyota gereden in de buurt van mijn woonplaats Lommel,” vertelt Polle. “De auto staat bij ons in de garage, zodat we zelf de auto kunnen prepareren. Dit weekend worden we wel bijgestaan door twee ingenieurs van TMG.”

Hoewel Polle geen enkele ervaring heeft met achterwielaandrijvers, kijkt hij uit naar de eerste proeven met de GT86. “Ik ben onder de indruk van de motor. Die heeft veel power en voldoende koppel. De motor moet je hoog in de toeren jagen, zodat je echt het gevoel hebt met een echte koersauto te rijden. De wagen voelde alvast erg snel aan…”

Iedereen vraagt Polle natuurlijk naar zijn ambities voor dit weekend in de Condroz Rally…
“Ik zou er echt geen zinnig antwoord op kunnen geven. Ik wil mijn best doen en zo hoog mogelijk finishen, maar ik ben benieuwd waar dat zal zijn. Ik zou graag mee kunnen strijden met de snelste R2’s en R3’s, maar misschien is het met een voortrekker in de regen net iets makkelijker om grip te vinden. Ik ben gewoon benieuwd. Ik heb nooit met een achterwielaandrijver gereden, dus het wordt een serieuze uitdaging. Ik kijk er zeker naar uit!”

Foto BRC