JobFIXers Rally Team klaar voor de Citadel

Met de Rally van Wallonië wordt dit weekend al de vierde wedstrijd verreden van het JobFIXers Belgian Rally Championship. Gedurende drie dagen zullen de rallyrijders tegen de chrono strijden op een van de mooiste en snelste parcours van België. De drie Ford Fiesta’s R5 in de kleuren van JobFIXers en geprepareerd door Team Floral zijn klaar voor de strijd, die vrijdagavond begint op de bekende Citadel van Namen.

Pieter-Jan Michiel Cracco: “Fantastische chronoritten!”

Na een opmerkelijke vijfde plaats in Spa, kende Pieter-Jan Michiel Cracco in Tielt pech toen hij met zijn Fiesta even tegen een waterton schoof. Cracco Jr verloor bijna een half uur en een goed resultaat was niet meer haalbaar, maar de wedstrijd werd gebruikt als test op ware grootte. Ook deze week werkte Pieter-Jan Michiel nog een testsessie af met zijn Ford Fiesta R5 Evo.

“In Tielt heb ik veel kilometers kunnen maken om de auto beter onder de knie te krijgen. Dat was belangrijker dan die breuk van de ophanging. Ook in Namen is onze doelstelling progressie maken en leren. Het is een driedaagse wedstrijd over 221 km, dus als we uitrijden hebben we een pak ervaring erbij,” vertelt Pieter-Jan Michiel, die tijdens de testsessie vandaag een goede afstelling vond. “We hebben elk onze eigen afstelling bepaald, maar blijkbaar voelen we de auto bijna hetzelfde aan, want mijn afstellingen lijken sterk op die van Achiel. We hebben een goede set-up om met vertrouwen aan de start te komen.”

Het parcours van de Rally van Wallonië bevalt Pieter-Jan Michiel wel. “Ik heb hier nog maar één keer gereden, dus ervaring heb ik niet veel. Ik herinner me enkele bochten in Malonne. Die snelle, natuurlijke proeven zijn een serieuze uitdaging.”

Wat de doelstelling betreft, houden Pieter-Jan Michiel Cracco en Jasper Vermeulen vast aan hun vertrouwd recept: “Ik ga voorzichtig, met een marge onder de voet, van start. Als ik meteen mee ben met de kopgroep, dan wil dat zeggen dat ik over mijn limiet aan het rijden ben. Nee, ik moet realistisch van start gaan en stelselmatig zullen we dan het ritme verhogen om in het slot van de wedstrijd een aantal sterke tijden te rijden.”