“Geen excuses: hard tegen onzacht!”

Vincent Verschueren – Veronique Hostens

“Geen excuses: hard tegen onzacht!”

Vincent Verschueren en Veronique Hostens komen zaterdag 29 september als leiders in het kampioenschap aan de start van de East Belgian Rally, de voorlaatste manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship. Maar, het belooft een bikkelharde strijd te worden op het technische parcours in de Oostkantons, waar maar liefst 17 R5’s aan de start komen.

De East Belgian Rally telt dit jaar 12 klassementsproeven, waarvan 4 verschillende. “Vorig jaar waren er 5 verschillende proeven. Dat biedt toch iets meer mogelijkheden om het verschil te maken, want hoe vaker je een proef rijdt, hoe makkelijker het wordt voor iedereen,” vertelt Vincent Verschueren. “Alleen zal het in Sankt-Vith nooit makkelijk zijn, want het zijn heel mooie, maar ook de moeilijkste proeven van het seizoen. De herkenningspunten zijn vaak moeilijk te onderscheiden en veel situaties zijn blind.”

Met 17 R5’s aan de start, zijn er meerdere kanshebbers voor de overwinning. Maar, winnen is het enige wat telt voor Vincent Verschueren. “Met Cédric Cherain, Hermen Kobus, Adrian Fernémont en de broers de Mevius staan er nog een paar andere potentiële winnaars aan de start. Het zal een zware dobber worden. Ik moet voor Kris Princen eindigen en ik verwacht dat Kris ook heel hard zal gaan. Het is een beetje vreemd. We staan het ganse seizoen aan de leiding in het kampioenschap en plots kan Kris bij winst de titel veroveren, terwijl ik met een overwinning nog niet zeker ben van de titel. Maar, dat betekent dat er geen verzachtende omstandigheden zijn. Het zal hard tegen onzacht gaan!”

In Roeselare was Princen een fractie sneller, maar Vincent Verschueren heeft daarna de rallysprint van Oudenaarde gebruikt als testwedstrijd. “Daar was de auto beter en klopte ik Kevin Abbring. Ik denk dat we klaar zijn. We zullen al een eerste indicatie krijgen donderdagavond op de shakedown. Ik ben benieuwd…”

Foto’s Guy Baudot