TAC Rally breekt kijkcijferrecord op de VRT

Rallyreportage massaal bekeken in prime time

​Het Jobfixers Belgian Rally Championship is bijzonder populair. Zeker ook bij de sportliefhebbers op televisie. Zondag werd de reportage van de TAC Rally op de VRT massaal bekeken. Meer zelfs, het was de best bekeken autosportreportage in prime time ooit. En dan houden we enkel rekening met de kijkers die het programma live volgden en niet uitgesteld keken. De cijfers spreken voor zich. 

De ruime samenvatting op Een werd door bijna een half miljoen mensen bekeken (494.355 kijkers, goed voor een marktaandeel van 43,5%). Om 18h24 werd een nog langer verslag uitgezonden op Canvas. Dat verslag werd nog eens door 44.431 mensen bekeken, wat het totaal voor de beide samenvattingen op 538.000 televisiekijkers brengt, in prime time op een zondagnamiddag.

Ook Sportweekend bracht een korte reportage over de TAC Rally, nog eens goed voor 716.045 kijkers en een marktaandeel van 41,1%. Kijkcijfers die de F1 destijds zelfs nooit haalde.

“Het is duidelijk dat het Jobfixers Belgian Rally Championship leeft. Het startveld in Tielt was bijzonder sterk, er stond erg veel publiek langs de proeven en de massale belangstelling voor de TV-reportages op de VRT is echt uitzonderlijk. De cijfers die we hier aanhalen zijn enkel het bereik op Een en Canvas. Daarnaast kan men ook nog uitgesteld kijken, online kijken en op tal van andere zenders reportages over het Belgisch rallykampioenschap bekijken,” besluit Chris Courteyn, de promotor van het Jobfixers Belgian Rally Championship. Foto’s vrij van rechten BRC-Ramon 
Meer foto’s: www.belgianrallychampionship.be