Ypres Rally Regularity 2018

Ypres Rally Regularity 2018
Een nieuw Superstage evenement in 2018

Een week na de Ypres Rally, dit jaar nog maar eens de hoogmis van de rallysport in ons land, zijn het vooral de bezielers van regelmatigheidsrally’s voor historische voertuigen die zich mogen verheugen op een nieuw evenement in 2018!

En toch is er een link tussen beiden, want het is Club SuperStage die in 2018 uitpakt met hun eigen meerdaagse regularity rally. Net zoals de Rally van Monte-Carlo een Historic-variant heeft, zo zal ook de organisatie van de Ypres Rally een afzonderlijke regularity rally organiseren.
De ingrediënten beloven alvast een topevenement: een 3-daagse wedstrijd met de Ieperse Grote Markt als start- & finishlocatie van elke wedstrijddag, een gesloten wagenpark achter de Lakenhallen, 30 ‘open road’ regelmatigheidsproeven met elektronische tijdopname, een nachtelijke sectie, 2 ‘special stages’ op afgesloten wegen,… Terug naar de historische basis van de Ypres Rally en een aanvulling op de internationale kalender der regelmatigheidsrally’s naast de Monte Carlo Historique, Portugal Historico, Costa Brava Historic,… die iedereen op zijn palmares wil plaatsen!

Bjorn & Jens Vanoverschelde, ervaren regularity-navigatoren, nemen het sportieve gedeelte van de organisatie op zich: “We zijn bijzonder trots om een samenwerking met Club SuperStage aan te gaan. Met de Ypres Rally regularity willen we ons settelen tussen de internationale evenementen en gaan we het concept van soortgelijke evenementen volgen. Een echte historische autosportwedstrijd met veel competitieve wedstrijdkilometers, een night section, vliegende service onderweg en een opeenvolging van ruim 30 klassementsproeven. Klassementsproeven die weliswaar als ‘open road’ regelmatigheidsproeven zullen betwist worden aan de hand van een roadbook 100% gemeterde bol-pijl die geheim wordt gehouden tot een half uur voor de start.  Een sportief tempo op een Iepers parcours dat steeds selectief is en waarbij de piloot en de navigator voortdurend oplettend moeten zijn. Dat vormt de essentie van het sportieve gedeelte. In combinatie met de unieke sfeer van het wedstrijdcentrum in het historische stadsgedeelte van Ieper, 2 ‘special stages’ op afgesloten wegen en de professionele organisatorische aanpak van Club SuperStage, kijken we er in elk geval naar uit om de eerste editie aan te vangen.” 

Wie het sportieve gedeelte liever links laat liggen kan terecht op de Targa Florio Grand Prix, een ééndaagse oldtimer rondrit met eenvoudig roadbook langs de markantste locaties van de Ieperse rallygeschiedenis. Je ontdekt er op een interactieve manier de verhalen achter bochten, grachten en locaties terwijl je deel uitmaakt van de sfeer van de Ypres Rally regularity inclusief een passage over het podium op de Grote Markt van Ieper.