Sterke delegatie trekt naar Rallye de la Semois

Rik Vannieuwenhuyse zoekt aansluiting
met afwezige Koen Verhaeghe

De Pinto Cup start het najaar op 3 september in de Rallye de la Semois, in de provincie Namen. Vijf teams trekken ten strijde tegen elkaar op het wondermooie parcours rond Bièvre. Opvallende afwezige is Koen Verhaeghe die de voorkeur geeft aan de Omloop van Vlaanderen, datzelfde weekend.

Komend weekend geven Christof Anckaert, Franklin Temperville, Jeroen Van Wanseele, Rik Vannieuwenhuyse en Sam Warnez elkaar partij in de Rallye de la Semois, een van de meest aantrekkelijke wedstrijden van België en voor de tweede keer op de kalender van de Cup.

“Rik Vannieuwenhuyse en Rudy Catteeuw hebben me warm gemaakt voor deze wedstrijd. Ze waren vol lof over de proeven en de organisatie. Alles wat ze zeiden bleek te kloppen”, aldus regerend kampioen Jeroen Van Wanseele die vorig jaar voor het eerst deelnam. “Prachtige proeven, een fantastische sfeer en een geweldig weekend onder vrienden in een mooie streek.” Van Wanseele zag dit jaar de finish nog niet. “We zijn al twee keer uitgevallen, dus we hebben er echt wel zin in. We zijn allemaal aan elkaar gewaagd op een parcours dat toch heel wat lef vraagt”, aldus Van Wanseele die nog goed nieuws had, want hij zal ook de resterende manches van de Pinto Cup afwerken.

Er wordt uiteraard ook uitgekeken naar de prestaties van Rik Vannieuwenhuyse die de jongste twee manches, de Rally van Wervik en de Ypres Rally, won. “Het is een uniek parcours, we worden er hartelijk ontvangen, er hangt een toffe sfeer en er is veel belangstelling”, opent co-rijder Kenny Deroo. Het duo heeft de titel met twee overwinningen nog niet opgegeven. “Alles is nog mogelijk. We gaan altijd voor de overwinning, maar uitrijden is een must, zeker in functie van het kampioenschap. Uitrijden is al een redelijke opgave daar.” Vorig jaar werd het duo tweede, achter een ongenaakbare Van Wanseele die zelfs op het algemene podium stond bij de historics.

Ook Christof Anckaert staat terug aan de start. Ook hij moest al twee keer de wagen vroegtijdig op kant zetten dit jaar en is dus gebrand op een mooie prestatie, maar in tegenstelling tot Van Wanseele en Van Nieuwenhuyse heeft Anckaert geen terreinkennis, net zoals Sam Warnez. De Moorselenaar kan wel rekenen op de nota’s van de ervaren Kurt Declerck. Ook voor Franklin Temperville wordt het een vuurdoop. Grote afwezige is de leider in de Pinto Cup, Koen Verhaeghe. Hij gaf de voorkeur aan de Omloop van Vlaanderen. Verhaeghe kan wel al twee overwinningen en twee podiumplaatsen inbrengen in zijn eindresultaat en kan dus zonder veel gevolgen de Semois links laten liggen.

Het rallycentrum ligt in Bièvre. Eerste proef is om 08u12. (info: www.promoracing.be)

Tussenstand: Verhaeghe: 102; Vannieuwenhuyse: 58, Temperville: 48, Warnez: 22

Agenda:  11-12/03: Rallye de Hannut; 08-09/04: TAC Rally Tielt; 10-11/06: Rally van Wervik;
23-24/06: Historic Ypres Rally; 02-03/09: Rallye de la Semois; 07-08/10: Rallye de Tournai; 25-26/11: 6 uren van Kortrijk                 Meer info: Sandro Delaere – 0497/723.184 – sandro.delaere@hotmail.com