Ladbrokes SRX Cup Round

Loris Cencetti Jr. is de eerste kampioen van de Ladbrokes SRX CUP

In Maasmechelen vond afgelopen weekend de laatste manche van het Ladbrokes SRX Cup Kampioenschap plaats. Op een moeilijke piste waar de weersomstandigheden constant wisselde, was het Loris Cencetti Jr. die aan het langste eind trok en de titel kon veilig stellen.

 

Slecht weer en een wisselende piste hebben het de piloten van de Ladbrokes SRX Cup zeker niet makkelijk gemaakt. In deze moeilijke omstandigheden was het voor iedereen zoeken op weg naar de overwinning. En deze keer was het voor Loris Cencetti Jr, Guillaume De Ridder en Jérôme Farinaux extra moeilijk door het gastoptreden van rallypiloot Cédric Cherain die voor Speed Magazine uitkwam. En de oud-winnaar van de Condrozrallye voelde zich als een vis in het water in deze omstandigheden. Hij paste zich snel aan en legde iedereen het vuur aan de schenen.

 

Maar toch wisten de favorieten hun rol waar te maken en kwamen we het klassieke trio : Loris Cencetti Jr, Guillaume De Ridder en Jérôme Farinaux tegen op de eerste rijen van de finale, met een licht voordeel voor Guillaume De Ridder die een betere chrono draaide.

 

Tijdens de finale was het Loris Cencetti Jr. die een pracht start uit zijn Actyon Sports toverde en  de eerste rechtse bocht als leider aanpakte, mét Guillaume De Ridder recht in zijn bumper. Cédric Cherain nam beslag op de 3de plaats, voor Jérôme Farinaux die voor Ladbrokes uitkwam en besliste zijn joker ronde onmiddellijk te nemen. Guillaume De Ridder wachte tacktisch tot in het midden van de race om zijn Joker ronde te nemen en werd de ronde erna gevolgd door de leider, Loris Cencetti Jr. die nét te laat terug op de piste kwam en bijgevolg achter Guillaume vast kwam te zitten op 2 bochten van de finish! Guillaume De Ridder ging met de dag overwinning lopen maar het was Loris Cencetti Jr. die uiteindelijk toch het kampioenschap op zijn naam schreef. “Ik ben enorm tevreden om het kampioenschap in zijn eerste jaar te winnen. Ondanks mijn zeer goede start moest ik de overwinning van de dag overlaten aan Guillaume maar dat is niet het belangrijkste. De titel was mijn doel in het begin van het jaar…”.

 

Guillaume De Ridder blikte eveneens tevreden terug op zijn eerste jaar: “Het was een prachtig weekend voor mij met veel wisselende weersomstandigheden maar dat ligt mij net super goed. En dat bewees ik in de kwalificaties en met de overwinning. Nogmaals gefeliciteerd aan Loris met zijn titel. Ik focus me nu volledig op mijn laatste race in RX2 die midden november plaats vindt in Zuid-Afrika.”

 

Cédric Cherain had lang zich op een podiumplaats maar een tegenslag met zijn motor in de eerste ronde van de finale, weerhield hem van het podium. “Ik heb een nieuwe sport ontdekt dit weekend die werkelijk enorm leuk is en waar het puur neerkomt op de stuurvaardigheid kunsten. Ik heb me super geamuseerd en dat is het essentiële.

 

Jérôme Farinaux (Ladbrokes) eindigde zijn race op de derde plaats, een plaats waar hij een abonnement op heeft! Vervolgens eindigde Maxime Pasture (Sudpresse) vierde die niet gespaard is gebleven van de nodige pech. Hij bleef Patrick Hein (SsangYong Media Germany) voor en de onfortuinlijke Cédric Cherain (Speed Magazine).

 

De Ladbrokes SRX Cup komt in 2017 nog één keer in actie op  5 november in Mettet waar ze buiten het kampioenschap een endurance race gaan rijden van 2 uur.