SRX Cup: Strijd om de titel in Valkenswaard

 

 • Zaterdag 3 november 2018
 • Gratis toegang voor het publiek
 • Animaties voor kinderen en een persvoorstelling met een buggy
 • Zaterdag 3 november treffen de concurrenten van de SRX Cup zich voor een laatste keer te Valkenswaard voor de seizoen afsluiter van alweer het 2de seizoen. 

  De laatste race zal ongetwijfeld een waanzinnig spannende strijd worden. Het verschil tussen de top drie scheelt namelijk slechts één punt! Het team dat zaterdag het beste scoort van de top drie, haalt de eindoverwinning binnen en volgt Autodis, de winnaar van 2017, op.

 •  

  Voor deze laatste race is er geen klassieke rallycross race voorzien maar gaan we een endurance race rijden van 90minuten. De formule bewees al meermaals zijn succes en is daarom ook ideaal als seizoen afsluiter. Tijdens de uithoudingsrace zal elk team 4 pit stops en 10 joker rondes moeten maken, vooraleer ze na 90minuten over de streep komen.

  De terugkeer van de regerend kampioen

  Met negen van de tien wagens aan de start, sluiten we het seizoen met succes af. Daarnaast is ook de regerend kampioen, Loris Cencetti Jr, wederom aanwezig. Met zijn team, Autodis, deelt hij momenteel de eerste plaats (94punten) met Sudpresse/7Dimanche. Hier kruipt Thierry Wilmotte achter het stuur die gekend staat voor zijn endurance kwaliteiten. En met succes want tot heden wist Sudpresse/7Dimanche al alle endurance races te winnen! Op slechts één punt van de twee leiders volgt de SsangYong Dealer, Lauwers, met Marc Lauwers achter het stuur. Zij bewezen al meermaals dat ze naast een succesvolle garage ook over een succesvolle piloot beschikken.

  Animaties voor kinderen en een persvoorstelling met een buggy

  Wegens de deelname aan een voorbereidende race voor de 24u van Le Mans, is Nigel Bailly niet aanwezig en kruipt Geoffroy Noël De Burlin alleen achter het stuur van zijn X-Raids Racing team. Mathematisch is een podiumplaats nog mogelijk maar in praktijk wordt het een moeilijke opgave tegen een sterke top drie.

  Geoffroy krijgt wel steun van zijn leverancier, Trapmann. Nadat zij een maand lang de auto van X-Raids Racing verbouwden, kruipt de CEO Maxime Minne nu zelf in een SRX wagen. Hij zal de kleuren van zijn firma verdedigen achter het stuur van wagen nummer #11.

  Daarnaast zal Geoffroy ook zijn nieuwe uitdaging voor 2019 en 2020 aan de pers voorstellen: als eerst mindervalide neemt hij alleen deel aan de Maroko Desert Challenge 2019 en in 2020 wilt hij deelnemen aan de befaamde Afrika Eco Race.

  De inkom is volledig gratis en diverse animaties voor de kinderen zijn voorzien. Daarnaast mogen kinderen tijdens de middagpauze ook met hun buggy of quad op het circuit rijden.

  Deelnemerslijst

  1. Media SSY België/Autocar (Roland Tameling)

  4. Sudpresse/7Dimanche (Thierry Wilmotte)

  5. Mettet (Denis Freres)

  6. Lauwers (Marc Lauwers –Maido Willems)

  7. Autodis (Loris Cencetti jr)

  8. X-Raids Racing (Geoffroy Noël de Burlin)

  9. NRJ Radio (Thomas Leclerc)

  10. Moniteur Automobile/Autogids (Adrian Jehin/Lionel Van Heuverswyn)

  11. Trapmann (Maxime Minne