M-Cup 2019 : preview Haspengouw

De M-Cup hoeft intussen geen introductie meer. Deze succesformule die gesmaakt wordt door deelnemers EN publiek is intussen aan zijn 5de jaargang toe.

Bij de eerste manche van dit 5de seizoen mogen maken 11 teams zich op om de hun beemers de sporen de geven, waarbij het spektakel niet zal geschuwd worden.

Traditiegetrouw opent de Haspengouwrally het kampioenschap. Soms vettig en glad, andere jaren zonnig en droog…maar altijd supersnel!

Laten we de teams even voorstellen adhv hun startnummer.

#29 Boulat/De Busser: reeds jaren weet dit duo de titel naar zich toe te trekken. Snelle gecontroleerde passages, een betrouwbare wagen en een goede verstandhouding in de wagen: dit is blijkbaar de succesformule van een kampioen.

#30 Vd Brand/Smeets: 100% spektakel in snelle waaiers, gecombineerd met een heerlijk klinkende S14 motor. Menig BMW-liefhebber krijgt kippevel als deze wagen passeert. Na een ontdekkingsjaar in 2018 is deze equipe van plan een gooi te doen naar de titel.

#31 Braeckevelt/Pattyn: Reeds jaren een trouwe M-Cup deelnemer, maar meestal komen er net enkele secondes te kort om vooraan aan te sluiten. Het BD-team zal niet stil gezeten hebben deze winter en hoopt op een aansluiting helemaal vooraan.

#32 Diels/Flas: Ook deze equipe is al jaren afgestemd op elkaar en rijdt in Landen hun thuiswedstrijd. Vorig jaar moest de strijd veel te vroeg gestaakt worden en dat vanop een mooie 2de plaats. Als de pechduivel thuis blijft is een mooie strijd vooraan gegarandeerd.

#33 Ceuppens/Werner: Minder gekend, maar daarom niet minder snel. Dit team is zeker een top-5 eindklassering waardig!

#47 Theuwissen/Bollaerts: Kevin is een nieuwkomer in de M-Cup, en we hopen alvast dat ook hier de pechduivel achtergebleven is tijdens vorig seizoen. In Mettet finishte het team net buiten de Top-10, benieuwd waar ze zullen eindigen in de M-Cup.

#48 Verhaert/Smets: Dirk mochten we vorig seizoen reeds even verwelkomen, maar de pechduivel zorgde voor een abrupt einde tijdens de EBR. Fingers crossed voor dit seizoen!

#49 Vandenheede/De Bels: Lorenzo werd vorig jaar tot “Rookie of the year” gekroond binnen de M-Cup, en de evoluties die wagen tijdens de winterstop ondergaan heeft beloven nog betere resultaten!

#50 Karnier/Vandewalle: Deze equipe rijdt met een iets minder geëvolueerde BMW, maar laat dat vooral de pret niet bederven. Sideways acties om het publiek te pleasen waar mogelijk!

#51 De Bouvere/De Rous: Joeri is ook een ouwe getrouwe, en we mogen die nu opnieuw verwelkomen. Een nieuwe E30 werd klaargestoomd, dus hopelijk kan het rechtse pedaal vanaf de eerste wedstrijd goed gebruikt worden.

#21 Vanbellingen/Vanrijkelen: Last minute mogen we tevens dit team verwelkomen in de M-Cup. Er zal deelgenomen worden met de wagen waarmee we de laatste 2 jaar geregeld Hans Weijs zagen voorbij komen. Benieuwd als Steve dit beestje zal kunnen temmen.

U ziet, met 11 teams aan de start is de M-Cup zeker de moeite waard om hen even op te wachten langsheen de proeven. 

Kiest u voor een scherpe sideways bocht of liever voor een high-speed waaier: spektakel gegarandeerd!