Mini-parade op maandag 22 april in Brussel.

Naar aanleiding van de 60ste verjaardag van het merk Mini, organiseert Autoworld, met de steun van MINI Belux, de Mini-Parade. Het belooft een groot succes te worden met meer dan 300 deelnemende wagens

De inschrijvingen zijn, gezien het grote succes, afgesloten op 300 wagens. Onder hen zowel leden van clubs als individuele eigenaars. Oldtimer of net nieuw, iedereen kijkt vol enthousiasme uit naar deze uitzonderlijke parade.

Deelnemen is niet meer mogelijk, maar komen kijken en genieten van de sfeer kan uiteraard wel. De deelnemers worden vanaf 12u verwacht op de Esplanade en het vertrek van de parade is voorzien om 14u stipt.

Austin Mini, Morris Mini, Rover Mini en alle andere Mini’s en MINI’s zullen aanwezig zijn. Aan de hand van een roadbook worden de deelnemers geleid naar het Koninklijk Paleis aan het Koningsplein, de Kunstberg, de Zavel, het Poelaertplein, de Louizalaan, Ter Kamerenbos en de Vorstlaan, om zo terug te keren naar Autoworld via de Tervurenlaan.

Ondertussen in Autoworld: de Mini/MINI in the spotlight.

60 Years of Mini in Autoworld Brussels (04/2019)Na het vertrek van de parade, kan het publiek een bezoek brengen aan het museum en aan de expositie ‘MINI, 60 Years’. Deze loopt nog tot 28 april.

In de drie tijdelijke expositiezones van het Museum worden enkele competitiemodellen getoond, waaronder een replica van de winnaar van de Monte Carlo Rally 1964, een auto die door de fabriek werd klaargestoomd voor circuitraces en één van de auto’s waarmee Julien Vernaeve zich wist te onderscheiden op de Belgische circuits in de jaren ’60/’70. Maar ook seriemodellen, zoals een 850 van 1973 met slechts 900 km op de teller of zeldzame modellen zoals een Radford of een Wolseley Hornet zullen niet ontbreken… In totaal kan het publiek een 15-tal wagens ontdekken.

Praktische info.

Autoworld Museum Brussels

Jubelpark 11, 1000 Brussel

Metro Merode

Openingsuren :

Elke dag open 7/7 van 10u tot 18u

Vrije toegang tot de Esplanade

Toegangsprijzen tot het museum :

Volwassenen : 12 €

Senioren : 10 €

Studenten : 9 €

Kinderen 6-12 jaar : 5 €