55 jaar Ford Mustang – Mustang 1001 Parade

Sint-Agatha-Berchem, 17 april 2019 – De Ford Mustang blaast vandaag 55 kaarsjes uit. Ter ere van de verjaardag van het iconische model kondigde Ford België eind maart een wereldrecordpoging aan: een parade van 1001 Mustangs. De voorbije twee weken hebben al meer dan 550 eigenaars van een Ford Mustang zich kandidaat gesteld. Zij zullen op 7 september deel uitmaken van het spektakel op Ford Lommel Proving Ground. De boodschap aan kandidaat-deelnemende Mustang-eigenaars die zich nog niet ingeschreven hebben is dan ook duidelijk: schrijf je nu in op www.mustang1001.be voor het te laat is!

De legende startte op 17 april 1964 en telt vandaag meer fans dan ooit, sinds de zesde generatie zo goed als wereldwijd verkrijgbaar is. Dat ons land een van de belangrijkste Europese markten is voor het legendarische model, bleek afgelopen weekend nog maar eens tijdens het door ‘The Mustang Garage’ georganiseerde ‘Mustang Fever’ in Heusden-Zolder. Daar streken doorheen het weekend meer dan 800 Ford Mustangs van alle generaties neer.

Tijdens Mustang Fever ging de recordpoging in september vaak over de tongen. Ford verwacht dan ook heel wat extra inschrijvingen in de komende dagen en roept Mustang-eigenaars die erbij willen zijn op om niet te wachten met in te schrijven. In de reeds ontvangen inschrijvingen blijkt trouwens dat het geen louter Belgisch feestje wordt. Heel wat eigenaars uit Nederland, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk en zelfs het Verenigd Koninkrijk stelden hun kandidatuur. Snel inschrijven is de boodschap! www.mustang1001.be