AUDI

foto’s: Pauline Mervilde

www.audi.be

Audi op het 98e Autosalon van Brussel

  • De Audi e-tron Sportback in Europese première
  • De vernieuwde Audi A5 Sportback 40 g-tron in wereldpremière
  • Nieuw gamma plugin-hybridemodellen: Audi A6 Berline 50 TFSI e quattro,  Q5 55 TFSI e quattro, A7 Sportback 55 TFSI e quattro en A8 LWB 60 TFSI e quattro
  • “25 jaar RS” met nieuw Audi RS-gamma: Audi RS 6 Avant, RS 7 Sportback, RS 4 Avant RS Q8 en RSQ 3 Sportback
  • Audi R8 LMS GT2 op Dream Cars Salon

Audi toont op het Autosalon in Brussel een verbluffende verzameling van nieuwe modellen, zowel in het elektrische gamma als bij de modellen met conventionele aandrijving. Audi’s tentoongestelde modellen onderstrepen op indrukwekkende wijze de schaal van het huidige modeloffensief. Het merk met de vier ringen heeft op dit moment dan ook het jongste productaanbod in het premium segment. Meer dan de helft van de 26 wagens op de Audi-stand in hal 11 maken op het Autosalon voor het eerst hun opwachting bij het grote publiek.

De grote ster op de Audi-stand is ongetwijfeld de Audi e-tron Sportback, die in Europese première wordt voorgesteld. Deze SUV-coupé is het tweede 100 % elektrisch model van Audi en rolt net zoals de Audi e-tron bij Audi Brussels van de band.

De vernieuwde Audi A5 Sportback 40 g-tron combineert ecologie met economie en beleeft zijn wereldpremière in Brussel.

Audi zet zijn elektrisch offensief voort met een gamma van oplaadbare modellen voor nagenoeg alle marktsegmenten. Nieuw in het gamma en ook te bewonderen op het Autosalon in Brussel zijn de plugin-hybrideversies van de Audi A6 Berline,  A7 Sportback, A8 LWB en Q5.

De Audi A4 en Q7 in hun zopas grondig herwerkte versies, de nieuwe Audi A1 citycarver en Q3 Sportback zijn maar een paar van de andere hoogtepunten in het productaanbod van het merk. Ook deze modellen zijn te zien op Audi-stand van om en bij de 1.980 vierkante meter.

In 2019 vierde Audi 25 jaar RS met de lancering van maar liefst 6 nieuwe RS -modellen. 5 daarvan; de Audi RS 4 Avant, RS 6 Avant, RS7 Sportback, RS Q3 Sportback en RS Q8 zullen te zien zijn op het Autosalon.

In de hal die voorbehouden is aan de Dream Cars zal het publiek de unieke Audi R8 LMS GT2 kunnen ontdekken. Deze tot de verbeelding sprekende racewagen, op basis van een Audi R8 Spyder, heeft een vermogen van maar liefst 470 kW (640 pk). Meteen de krachtigste klantenracewagen in de elfjarige geschiedenis van Audi Sport customer racing. Met zijn emotierijke en bijzonder prestatiegerichte V10 is het de ideale sportwagen voor gentleman drivers in klassieke races, maar ook voor de populaire track days.

Salonvoorwaarden

Wie Autosalon zegt, zegt natuurlijk ook salonvoorwaarden. Audi biedt optievouchers die, naargelang van het gekozen model en het gekozen optiebedrag, variëren tussen de 1.250 euro  (Audi A1) en 10.000 euro (Audi A8) en geldig zijn op opties en packs.

Klanten die hun huidige wagen willen overlaten aan hun Audi-verdeler, kunnen daarenboven genieten van een aantrekkelijke overnamebonus.

Om het sportieve en dynamische karakter van het Audi-productgamma te benadrukken, gelden er speciale acties op wagens met een S-line uitrusting.

Fleet klanten die kiezen voor een financiële leasing of renting genieten van een voordelige rentevoet van 0,99% op het hele Audi gamma. Voor particuliere klanten geldt er voor een klassieke financiering op 36 maanden een rentevoet van 0,0% en een AutoCredit op 36 maanden aan een rentevoet van 0,99%.

Audi-shop

In de Audi-shop op de stand kan de bezoeker kennismaken met een mooie selectie artikelen uit de Audi-collectie, gaande van miniatuurmodellen, uurwerken en kleding tot lifestyleartikelen en andere Audi-accessoires.

Duurzaamheid

Dit jaar werd er tijdens de voorbereidingen van het Autosalon extra aandacht besteed aan duurzame materialen. Zo zijn de herbruikbare zakken die uitgedeeld worden van biologisch katoen, werden de posters gedrukt op gerecycleerd papier en werd voor de verpakking van de goodies een papieren verpakking verkozen boven plastiek.