Rij zelf de Renties Ypres Rally Belgium in WRC10

Rij zelf de Renties Ypres Rally Belgium in WRC10

Beleef 50 jaar Wereldkampioenschap Rally 

In 2022 viert het FIA World Rally Championship zijn 50ste verjaardag en daarom werken NACON en Studio KT Racing aan het nieuwste opus van de officiële rallygame van het FIA Word Rally Championship. In die nieuwe versie, WRC10, zullen alle wedstrijden van het Wereldkampioenschap 2021 worden opgenomen, waaronder dus de Renties Ypres Rally. Voor de eerste keer zal je de klassementsproeven van de Renties Ypres Rally virtueel kunnen rijden. Wie van je vrienden zal de snelste zijn over de Kemmelberg?

50 jaar historie

De razend populaire game (elke dag worden meer dan 200.000 klassementsproeven verreden in WRC9) zal ook hulde brengen aan 50 jaar FIA World Rally Championship. Zo kunnen de gamers 19 historische rally’s die het kampioenschap kleur gaven kunnen ontdekken, waaronder de Acropolis en Sanremo rally’s, aan het stuur van 20 mythische rallywagens uit het WRC.

De ontwikkelaars zullen de nieuwe game nog realistischer maken, zowel visueel als gevoelsmatig. De handling van de wagens op de verschillende ondergronden en de kenmerken van elke rallywagen zullen nog beter tot uiting komen.

Een andere grote nieuwigheid wordt de introductie van de mogelijkheid om je eigen team te creëren, naast de 52 officiële teams uit het FIA World Rally Championship 2021. Je kan je rallywagen zelfs voorzien van je eigen decoratie. Ideaal om de Renties Ypres Rally af te werken met de wagen van je idool.

Scratch op de Kemmelberg

Kortom, wil je zelf de scratch realiseren op de Kemmelberg, wil je in Zillebeke driften in de haarspeld, diep couperen bij het kerkhof in Dikkebus of vliegen over de jump van Westouter, noteer dan alvast 2 september 2021 in je agenda, want die dag wordt WRC10 gelanceerd!

Freddy Loix Ypres Smart Driving Challenge

Wie ondertussen al een andere challenge aan wil gaan, kan zich meten in de Freddy Loix Ypres Smart Driving Challenge, een wedstrijd die voor iedereen toegankelijk is en die kadert in de wereldwijde FIA Smart Driving Challenge. Een wedstrijd waarin je slim, veilig en milieuvriendelijk leert rijden met je wagen en waarin je via 11 verschillende trajecten de mooiste en historische stroken van de Ypres Rally ontdekt. (meer info op de webshop van de Ypres Rally)

Ondertussen kijken we natuurlijk al uit naar de echte hoogmis van de Belgische rallysport, de Renties Ypres Rally Belgium, verreden van 13-15 augustus en dit jaar voor de allereerste keer opgenomen in het FIA World Rally Championship.

In het kort

– WRC10 met 4 nieuwe WK-rally’s: Estland, Kroatië, Renties Ypres Rally Belgium en Spanje
– 52 officiële teams van 2021 in WRC, WRC2, WRC3 en Junior WRC
– Alle Klassementsproeven van de Renties Ypres Rally Belgium
– 6 historische rally’s waaronder Acropolis, Sanremo, Duitsland, Argentinië…
– Meer dan 20 legendarische rallywagens waaronder de beroemde Alpine, Audi, Lancia, Subaru, Ford, Mitsubishi, Toyota…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *