ROLLS-ROYCE SILVER GHOST RE-ENACTS TRIOMFANTELIJKE LONDON-EDINBURGH RUN 110 JAAR LATER

De geschiedenis herhaalde zich letterlijk onlangs, toen Rolls-Royce Silver Ghost 1701 zijn verbazingwekkende run naspeelde in de 1911 London-Edinburgh Trial.

  • 20-Ghost Club speelt historische London-Edinburgh Trial uit 1911 na met de winnende Silver Ghost, chassisnummer 1701
  • Beginnend bij de Royal Automobile Club, Pall Mall, repliceerde de tweedaagse run zoveel mogelijk van de oorspronkelijke route langs de Great North Road
  • Reis eindigt met een viering bij Rolls-Royce Motor Cars Edinburgh
  • Versnellingsbak vergrendeld in topversnelling voor de hele reis naar Edinburgh, zoals vereist in het oorspronkelijke evenement
     

“De Silver Ghost is misschien wel het beroemdste Rolls-Royce-model aller tijden. Het was door zijn succes in de vroege proeven van snelheid, betrouwbaarheid en uithoudingsvermogen dat het Rolls-Royce zijn reputatie als ‘de beste auto ter wereld’ opleverde. Het winnen van de London-Edinburgh Trial in 1911 was een mijlpaal voor Silver Ghost 1701: dat dezelfde auto, nu een onbetaalbaar collector’s item, de inspanning 110 jaar later kan herhalen, getuigt van zijn opmerkelijke techniek, materialen en bouwkwaliteit. Onze oprechte felicitaties aan onze vrienden van de 20-Ghost Club voor deze fantastische prestatie.”
Andrew Ball, Hoofd Corporate Relations, Rolls-Royce Motor Cars

History herhaalde zich onlangs letterlijk, toen Rolls-Royce Silver Ghost 1701 zijn verbazingwekkende run naspeelde in de 1911 London-Edinburgh Trial.
De auto, ontworpen als een ‘Experimental Speed Car’, won het originele evenement opgesloten in topuitrusting voor de hele 799 mijl lange terugreis tussen de twee hoofdsteden.
Gezien de primitieve staat van de Edwardiaanse wegen in Groot-Brittannië, was de gemiddelde snelheid van 19,59 mph zeer indrukwekkend – en de toen ongehoorde brandstofefficiëntie van meer dan 24 mpg nog meer. Om aan te tonen dat de auto op geen enkele manier was gewijzigd, bereikte hij 78,2 mph tijdens een snelheidstest van een halve mijl die onmiddellijk na de proef werd uitgevoerd; het werd ook de eerste Rolls-Royce die meer dan 100 mph overspitte in een latere test op het legendarische Brooklands-circuit in Surrey.
De re-enactment was zo trouw mogelijk aan de gebeurtenis van 1911.
De auto, nu een onbetaalbaar collector’s item en met registratie R-1075, vertrok op zondag 5 september 2021 om 06.00 uur vanaf het hoofdkantoor van de Royal Automobile Club (die toezicht hield op de originele Trial) en reisde vervolgens naar Edinburgh op een route die de oude Great North Road zo goed mogelijk volgde – opgesloten in topuitrusting net als 110 jaar eerder.
Om het spektakel en het gevoel van gelegenheid toe te voegen, werd 1701 vergezeld door nog eens negen Rolls-Royce Silver Ghosts, allemaal van een vergelijkbare leeftijd en in even prachtige staat, van de 20-Ghost
Club. En om de verkiezing compleet te maken, werd de cavalcade helemaal naar Edinburgh begeleid door een gloednieuwe Ghost, met de hand gebouwd in het huis van Rolls-Royce in Goodwood en afgewerkt in Tempest Grey.
De run werd afgesloten met een grootse receptie bij Rolls-Royce Motor Cars Edinburgh op maandag 6 september 2021.

Andrew Ball zei: “Silver Ghost 1701 heeft een unieke en speciale plaats in de geschiedenis en genegenheid van het
merk. Het is moeilijk om veel machines te bedenken die nog steeds precies kunnen presteren zoals 110 jaar geleden; deze buitengewone auto is een opmerkelijk eerbetoon aan onze voorgangers die hem hebben ontworpen, ontworpen en gebouwd. We zijn er trots op dat we hun werk kunnen voortzetten en hun waarden kunnen hooghouden in de huidige Rolls-Royce-auto’s – die nog steeds de beste ter wereld zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait