EEN PROFETIE VERVULD, EEN BELOFTE NAGEKOMEN, EEN OPMERKELIJKE ONDERNEMING AAN DE GANG. ROLLS-ROYCE MOTOR CARS KONDIGT EERSTE VOLLEDIG ELEKTRISCHE AUTO AAN

  • CEO, Torsten Müller-Ötvös, kondigt Rolls-Royce’s eerste volledig elektrische auto aan
  • Eindproduct komt in Q4 2023 op de markt
  • Nieuw product genaamd ‘Spectre’
  • Elektrische Rolls-Royce vervult de 1900-profetie van de oprichter van het merk, Charles Rolls
  • Een belofte die werd nagekomen door CEO, die beloofde dit decennium een elektrische auto op de markt te brengen
  • Wereldwijde tests zullen 2,5 miljoen kilometer beslaan – een simulatie van 400 jaar gebruik
  • In 2030 zullen alle Rolls-Royce producten volledig elektrisch zijn
  • Spectre ondersteund door Rolls-Royce’s eigen spaceframe-architectuur

In een historische aankondiging kondigde Rolls-Royce Motor Cars vandaag aan dat het testen op de weg van zijn eerste volledig elektrische auto aanstaande is. Bij de aankondiging van dit baanbrekende moment voor het merk zei Rolls-Royce Motor Cars Chief Executive Officer, Torsten Müller-Ötvös:

“Vandaag is de belangrijkste dag in de geschiedenis van Rolls-Royce Motor Cars sinds 4 mei 1904. Op die datum ontmoetten onze grondleggers, Charles Rolls en Sir Henry Royce, elkaar voor het eerst en spraken af dat ze ‘de beste auto ter wereld’ gingen maken.
“Met behulp van de meest geavanceerde technologie die op dat moment voor hen beschikbaar was en door hun opmerkelijke technische geesten toe te passen, verhoogden deze twee pioniers vroege auto’s met verbrandingsmotor, van luidruchtige, ongemakkelijke en rudimentaire transportmiddelen, door een volledig nieuwe maatstaf van onderscheid te
zetten.
“De auto’s die ze creëerden, introduceerden aan de wereld een ware luxe-ervaring en verzekerden Rolls-Royce van de ultieme toppositie die het tot op de dag van vandaag onweersproken blijft
innemen. Het merk blijft al meer dan een eeuw het allerbeste in verbrandingsmotoren definiëren.
“Vandaag, 117 jaar later, ben ik trots om aan te kondigen dat Rolls-Royce begint met het testprogramma op de weg voor een buitengewoon nieuw product dat de wereldwijde revolutie van volledig elektrische auto’s naar een hoger niveau zal tillen en het eerste – en beste – superluxe product in zijn soort zal
creëren. Dit is geen prototype. Het is het echte werk, het zal in het volle zicht worden getest en onze klanten zullen de eerste leveringen van de auto in het vierde kwartaal van 2023 doen.” EEN

“Het gebruik van elektromotoren is geen nieuw concept voor Rolls-Royce.

Sir Henry Royce was gefascineerd door alles wat geëlektrificeerd was, en zijn eerste onderneming, genaamd F.H. Royce and Company, creëerde dynamo’s, elektrische kraanmotoren en patenteerde de bajonetachtige gloeilampfitting.
“Het was echter Charles Rolls die echt een geëlektrificeerde toekomst voor auto’s voorspelde.
In april 1900 maakte hij een vroege elektrische auto mee, de Columbia, en verklaarde de elektrische aandrijving ideaal.
Rolls zei: ‘De elektrische auto is perfect geruisloos en
schoon. Er is geen geur of trilling en ze moeten erg handig worden wanneer vaste laadstations kunnen worden geregeld. Maar voorlopig verwacht ik niet dat ze heel dienstbaar zullen zijn – in ieder geval nog vele jaren.’
“De profetie van Charles Rolls is het onderwerp geweest van constante aandacht tijdens het Goodwood-tijdperk van het
merk. Maar we zijn niet tevreden dat de beschikbare technologie de Rolls-Royce-ervaring zou kunnen ondersteunen. Tot nu.
“Dit is het moment om de koers van de toekomst van luxe te
veranderen.

“We beginnen aan deze gedurfde nieuwe toekomst met een enorm voordeel. Elektrische aandrijving is uniek en perfect geschikt voor Rolls-Royce Motor Cars, meer dan enig ander automerk. Het is stil, verfijnd en creëert vrijwel onmiddellijk koppel, wat een enorm vermogen genereert. Dit is wat we bij Rolls-Royce ‘waftability’ noemen.
“Bij Rolls-Royce experimenteren we al langer met een elektrische aandrijflijn.
In 2011 onthulden we 102EX, een volledig operationele volledig elektrische Phantom. We volgden dit in 2016 met onze volledig elektrische 103EX, die onze visie voor het merk enkele decennia in de toekomst vertegenwoordigde.” EEN

“Deze buitengewone producten hebben geleid tot een enorme hoeveelheid interesse in elektrische aandrijflijntechnologie bij onze
klanten.

Ze beschouwden het als de perfecte pasvorm voor Rolls-Royce. En in de afgelopen tien jaar is mij herhaaldelijk gevraagd: ‘Wanneer gaat Rolls-Royce elektrisch?’ en ‘Wanneer ga je je eerste elektrische auto produceren?’
“Ik antwoordde met een ondubbelzinnige belofte: ‘Rolls-Royce gaat vanaf dit decennium elektrisch.’
Vandaag houd ik me aan mijn woord.” EEN

“De profetie van Charles Rolls en mijn belofte hebben ons naar een baanbrekend moment voor het merk
geleid.

Rolls-Royce is begonnen aan een historische en unieke onderneming, die vandaag de dag werkelijkheid wordt. Onze ontwerpers en ingenieurs hebben onophoudelijk gewerkt om ons hier te brengen: we zijn nu klaar om te beginnen met het testen op de weg van de eerste volledig elektrische Rolls-Royce in de geschiedenis.
“Deze fundamentele verandering in onze aandrijflijntechnologie vereist dat we elk aspect van het product uitdagen voordat we het aanbieden aan de meest veeleisende en veeleisende personen ter wereld – onze Rolls-Royce-klanten.

“Om dit te doen, hebben we het meest veeleisende testprogramma in de geschiedenis van Rolls-Royce
bedacht. We leggen 2,5 miljoen kilometer af – een simulatie van gemiddeld meer dan 400 jaar gebruik van een Rolls-Royce – en we reizen naar alle uithoeken van de wereld om deze nieuwe auto tot het uiterste te drijven.
“Je ziet deze testauto’s op wegen, over de hele
wereld. Kijk uit voor hen – ze zullen in het volle zicht zijn. Ze zullen worden getest in alle omstandigheden en op alle terreinen tijdens hun reis van meerdere miljoenen mijlen – dat zal Rolls-Royce letterlijk versnellen naar de toekomst.” ECHT
FLEXIBELE ARCHITECTUUR VAN ONSZELF “In 2017 debuteerden we Phantom, en daarmee de gepatenteerde aluminium architectuur van het merk: een schaalbaar en flexibel spaceframe dat alle toekomstige Rolls-Royce-auto’s zou ondersteunen.

Deze unieke technologie – ontwikkeld voor Rolls-Royce door Rolls-Royce en gereserveerd voor exclusief gebruik van het merk – werd gecreëerd om de basis te vormen van niet alleen verschillende modellen met verbrandingsmotoren, zoals nu het geval is met Cullinan en Ghost, maar ook modellen met compleet andere aandrijflijnen.
“Daarom profiteert onze aanstaande elektrische auto van de Rolls-Royce-architectuur en daarmee van de buitengewone ervaring van een Rolls-Royce op de
weg. Zonder enige strategie voor het delen van groepsplatforms, waren we in staat om onze plannen voor een elektrische aandrijflijn te integreren in het oorspronkelijke ontwerp van de architectuur en ervoor te zorgen dat dit buitengewone nieuwe product voldoet aan de extreem hoge verwachtingen van onze klanten.” EEN
NIEUWE NAAM: EEN NIEUWE ERFENIS “Deze Rolls-Royce is de vervulling van een profetie en het vertegenwoordigt een belofte die wordt nagekomen terwijl we aan een unieke onderneming beginnen.

Het is het begin van een nieuwe erfenis voor ons merk. In die geest hebben we gekozen voor een compleet nieuwe naam voor deze auto. Een naam die net zo krachtig en suggestief is als de naamplaatjes die ons de afgelopen eeuw zo perfect hebben gediend – namen als Phantom, Ghost en Wraith. Het is een naam die perfect past bij de etherische en buitenaardse omgeving waarin onze producten bestaan – een naam die we speciaal voor dit moment hebben gereserveerd: Spectre.
“Spectre is een naam die wordt gegeven aan buitenaardse wezens die synoniem zijn met grote macht en
verschijning; wezens van een alternatief rijk die hun aanwezigheid laten voelen door vluchtige manifestatie. Een spook dwingt de wereld tot pauze. Het domineert de ruimte die het inneemt. Dan, zo snel als het lijkt, verdwijnt het en laat het een spoor van opwinding, energie en intriges achter.
“Deze naam komt perfect overeen met de buitengewone Rolls-Royce die we vandaag aankondigen – een auto die zijn aanwezigheid voelbaar maakt voordat hij verdwijnt in een wereld die ontoegankelijk is voor iedereen behalve de zeer weinigen.
Als typisch Brits merk hebben we de Britse spelling geselecteerd, maar de betekenis is universeel. EEN

“Met dit nieuwe product zetten we onze referenties uiteen voor de volledige elektrificatie van ons volledige productportfolio tegen 2030.

Tegen die tijd zal Rolls-Royce niet langer bezig zijn met het produceren of verkopen van producten met verbrandingsmotoren.
“Spectre is de levende vervulling van Charles Rolls’
Profetie. Mijn belofte, gedaan namens Rolls-Royce Motor Cars, wordt nagekomen. Nu beginnen we aan een opmerkelijke onderneming. Ik ben er trots op dat we ’s werelds meest progressieve en invloedrijke vrouwen en mannen naar een briljante, geëlektrificeerde toekomst zullen blijven stuwen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *