Twee zeges, vijf podiumplaatsen en een derde plaats in de eindstand van de DTM Trophy voor Nico Verdonck en de Toyota GR Supra

Met twee overwinningen, vijf podiumplaatsen en een derde plaats in de eindstand met de Toyota GR Supra GT4 van Ring Racing, en met steun van Toyota Gazoo Racing Germany, wist Nico Verdonck zich in de DTM Trophy in de kijker te rijden. Naast zijn activiteiten voor de NV Academy wist de Belg zijn prestatieniveau ook in de geijkte wachtkamer van de beroemde DTM te bewijzen.

Hoewel het seizoen er nog niet helemaal opzit beleefde Nico Verdonck een bijzonder intens 2021. Zijn toewijding in de ontwikkeling van de NV Academy leverde onder meer twee podiumplaatsen in de klasse op – in het gezelschap van zijn klanten Rodrigue Gillion en Kurth Hensen – in de 24 Uur van Dubai, 24 Uur van Zolder, in de 24H Series en de GT Cup Open.

De Belg ging ook solo aan de slag, en werkte een volledig seizoen in de DTM Trophy af. “Ik werkte samen met Toyota Gazoo Racing Germany, gerund door Ring Racing, en droeg bij tot de ontwikkeling van de Toyota GR Supra GT4, onder andere op het vlak van de afstellingen”, legt Nico uit. “Het doel was tweeledig: de wagen progressie laten boeken en het potentieel van de bolide bewijzen.”

De winnaar van de eerste van twee races van de seizoensfinale op de Norisring slaagde duidelijk in zijn opzet. “Na mijn zege op de Lausitzring was dit mijn tweede overwinning”, legt hij uit. “Daarnaast stond ik ook op de Nürburgring, in Assen en bij de tweede race op de Norisring op het podium. In de eindstand van de DTM Trophy kon ik zo beslag leggen op de derde plaats, een uitstekend resultaat voor een nog relatief nieuwe auto, die evenwel over een enorm potentieel beschikt.”

In een kampioenschap dat vooral door jonge rijders wordt gefrequenteerd, in de hoop zich bij een constructeur in de kijker te rijden, zijn de prestaties van Nico niet min. “Zelfs op mijn 35ste kan ik me nog meten met zegehongerige jonge wolven”, grijnst hij. “Eén van mijn missies was ook om mijn teamgenote Stephane Kox progressie te laten boeken. Een taak waarin ik over meer en meer ervaring beschik, wat ik ook via de NV Academy bewijs. Rijders helpen om hun prestaties te verbeteren, dat is echt iets wat ik enorm graag doe!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait