Nieuwe Porsche 718 Cayman GT4 RS blinkt uit tijdens laatste tests

De Porsche 718 Cayman GT4 krijgt een grote broer: de 718 Cayman GT4 RS. Het nieuwe topmodel van de 718-familie is goed voorbereid op zijn wereldpremière in november.

Tijdens de laatste test- en evaluatieritten heeft de eerste 718 met de RS-badge op indrukwekkende wijze zijn dynamische potentieel aangetoond, zowel op bochtige bergwegen als op het circuit.

Merkambassadeur en ontwikkelingscoureur Jörg Bergmeister heeft het 20,832 kilometer lange Nürburgring-Nordschleife-circuit in een licht vermomde productieauto in 7:09.300 minuten afgelegd. De 718 Cayman GT4 RS voltooide de kortere ronde van 20,6 km, die eerder als maatstaf had gediend, in 7:04.511 minuten – 23,6 seconden sneller dan zijn kleine broertje, de 718 Cayman GT4.

Om de bestuurder te beschermen, werd de sportwagen met middenmotor uitgerust met een racestoel. De banden die op de auto werden gemonteerd waren Michelin Pilot Sport Cup 2 R, die optioneel leverbaar zal zijn. Een notaris bevestigde de standaard staat en het gewicht van de auto. “Tijdens de ontwikkeling hebben we de 718 Cayman GT4 RS alles gegeven wat een echte RS kenmerkt: lichtgewicht constructie, meer downforce, meer vermogen en natuurlijk een nog hoger niveau van responsiviteit en feedback op de input van de bestuurder. De fantastische rondetijd van de Nordschleife is een indrukwekkend bewijs van hoe duidelijk deze verbeteringen in rijdynamiek merkbaar zijn”, zegt Directeur GT Model Line, Andreas Preuninger. “Onze klanten kunnen zich verheugen op een pure rijdersauto die van een spannende rijervaring een absolute prioriteit maakt.”

“De 718 Cayman GT4 RS is een compromisloze rijmachine. Hij voelt zo wendbaar aan als een skelter op bergwegen, maar is indrukwekkend stabiel en goed uitgebalanceerd op het circuit. Anders zou zo’n rondetijd niet eens mogelijk zijn”, zegt Jörg Bergmeister. “De GT4 RS is een van de scherpste auto’s die Porsche ooit heeft ontwikkeld. En je hebt echt het adembenemende geluid moeten ervaren dat het zelf maakt”, voegt de bestuurder van wereldklasse toe, die meer dan 500 uur aan de 718 Cayman GT4 RS heeft besteed tijdens test- en tuningritten als onderdeel van de ontwikkeling van de auto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *