MC20 Fuoriserie Edition voor David Beckham

Een uiting van liefde voor Maserati afkomstig uit Miami: zo is de MC20 Fuoriserie Edition voor David Beckham ontstaan. De ambassadeur van het Italiaanse automerk werd zelf een ontwerper met de hulp van het Maserati Centro Stile. Samen creëerden de twee een custom MC20 die zich net als zijn nieuwe eigenaar kenmerkt door topprestaties en sportiviteit.

 

Dit project maakt deel uit van Maserati’s Fuoriserie individualiseringprogramma, dat op basis van verschillende stijlen klanten de mogelijkheid biedt een op maat gemaakte Maserati te creëren. Maserati Fuoriserie is als het ware een blanco schildersdoek, waarbij Maserati een scala aan mogelijkheden biedt om mee te creëren. De rest wordt overgelaten aan de smaak en inspiratie van de klant, die zo de kans krijgt trendsettend te zijn en zijn of haar persoonlijkheid tot uiting te laten komen.

Na een persoonlijk en gezamenlijk ontwerpproces creëerden Beckham en de ontwerpers van het Maserati Centro Stile de MC20 Fuoriserie Edition voor David Beckham. Deze auto straalt ware passie uit met zijn koolstofvezel monocoque, die volledig Made in Italy is, en de gepatenteerde V6 benzinemotor met Formule 1-technologie.

In dit verhaal is het uitgangspunt Miami, de thuisbasis van Beckhams Amerikaanse voetbalclub, met als eindresultaat een auto die zwart en roze van kleur is, aangevuld met het samenspel tussen glanzende en matte oppervlakken. De teamkleuren van Inter Miami CF zijn namelijk ook zwart en roze, en de tenues worden gekenmerkt door contrasterende glanzend-matte behandelingen.

 

Met dit als inspiratiebron is de carrosserie voorzien van een glanzende zwarte tint die contrasteert met de Drietand-logo’s op de grille en op de C-stijlen. Deze zijn uitgevoerd in zwart, met een ondoorzichtige afwerking. De Maserati-belettering op de achterzijde is eveneens ondoorzichtig, terwijl de MC20-badge op de deur pastelroze is, net als de Brembo-remklauwen.


Het interieur, dat is bekleed met leder en Alcantara, is zwart met roze contraststiksels. De met Alcantara beklede rugleuningen zijn bewerkt met een ton-sur-ton lasergraveertechniek en de hoofdsteunen zijn voorzien van een driedimensionaal pastelroze stikselwerk.


Tot slot is in de middentunnel tussen de twee stoelen een gepersonaliseerd naamplaatje aangebracht met een glanzend-mat effect: bovenaan is naast de drietand het opschrift Maserati Fuoriserie in pastelroze geplaatst, onderaan is het cursieve opschrift ‘For David’ te zien, met een aluminium effect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait