E voor Emissievrij: Opel met consequente focus op elektrificatie

  • Vanaf 2022: Combo Life, Vivaro Combi en Zafira Life exclusief met elektrische aandrijving
  • Al vanaf 2024: geëlektrificeerde versie van elk Opel model
  • Vanaf 2028: Exclusief batterij-elektrische personenauto’s in Europa

 

Rüsselsheim. Opel blijft zijn elektrificatie-offensief ook in het nieuwe jaar consequent uitrollen. Elf Opel modellen zullen tegen midden 2022 geëlektrificeerd zijn, inclusief het volledige gamma lichte bedrijfsvoertuigen (LCV) van Opel. Op weg naar een emissievrije vloot zullen sommige modellen dit jaar al exclusief als batterij-elektrische variant worden aangeboden. Klanten kunnen de Opel Combo Life, Vivaro Combi en Zafira Life nu exclusief met elektrische aandrijving bestellen.

“Er is geen alternatief voor elektrificatie. In de toekomst zal Opel nog meer grip krijgen met milieuvriendelijke innovaties. En wat ons de snelle verandering weer heel duidelijk laat zien: vanaf 2024 zullen we zonder uitzondering een geëlektrificeerde versie van elk Opel model aanbieden. Met andere woorden, ook de opvolgers van Crossland en Insignia worden geëlektrificeerd. Onze verklaring is duidelijk: vanaf 2028 zullen we uitsluitend batterij-elektrische voertuigen verkopen in Europa”, zegt Opel-CEO Uwe Hochgeschurtz.

In de komende maanden zal de nieuwe generatie van de Opel Astra de spil zijn van het elektrificatie-offensief van het merk uit Rüsselsheim. Na zijn première in september 2021 te hebben gevierd, zal de nieuwe Astra vijfdeurs in het voorjaar bij de klanten arriveren – en vanaf het begin beschikbaar zijn als plug-in hybride. In 2023 maakt de puur batterij-elektrische Astra-e het aanbod compleet.

De Opel Combo-e Life en de Opel Zafira-e Life zijn al zeer succesvol in de markt. Beide MPV’s worden aangedreven door een elektromotor van 100 kW/136 pk. Met zijn 50 kWh lithium-ion-accu haalt de Combo-e-Life een actieradius van maximaal 280 kilometer volgens de WLTP, afhankelijk van het rijprofiel, de buitentemperatuur en het gebruik. Indien nodig duurt het ongeveer 30 minuten voordat de batterij voor 80 procent opgeladen is bij een openbaar DC-snellaadstation.

Bij de Opel Zafira-e Life kan de klant kiezen tussen een 50 kWh lithium-ionbatterij (230 kilometer actieradius volgens WLTP) en een batterij met 75 kWh voor een actieradius tot 330 kilometer volgens WLTP. De Zafira-e Life is verkrijgbaar in drie voertuiglengtes met ruimte voor maximaal negen personen.

Naast plug-in hybride en batterij-elektrische modellen, kan Opel nu al een plug-in brandstofcel elektrische auto aanbieden. De Vivaro-e HYDROGEN is gebaseerd op de bestaande batterij-elektrische Opel Vivaro-e, de “International Van of the Year 2021”. De nieuwkomer heeft een brandstofcelaandrijving gecombineerd met een plug-in accu en met volle tanks waterstof is het rijbereik ruim 400 kilometer (WLTP). De eerste Opel Vivaro-e HYDROGEN van de productielijn begint zijn emissievrije werk in de vloot van de Duitse fabrikant van hoogwaardige huishoudelijke apparaten, Miele.

Opel is echter niet alleen met zijn modellen en rij-alternatieven op weg naar een CO2-neutrale toekomst – iets wat het merk momenteel op meerdere locaties bewijst. Dit jaar gaan Opel en Stellantis door met de plannen om de batterijcel-gigafabriek in Kaiserslautern te bouwen. En in Rüsselsheim krijgt het project vorm om het hoofdkantoor van Opel om te vormen tot een groene campus als het toekomstige Duitse hoofdkantoor van Stellantis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait