VIJFTIG JAAR RENAULT 5: EEN POPJAAR VOL VERRASSINGEN

Supercar viert zijn vijftigste verjaardag! Een eervolle leeftijd en toch staat Renault 5 meer dan ooit in de kijker met zijn nakende wedergeboorte, in 2024. Als uithangbord van de popcultuur wist R5 in tal van landen meer dan 5 miljoen eigenaars te overtuigen.

 

Deze uitzonderlijke verjaardag vereiste dan ook festiviteiten op het niveau van de gelegenheid. Renault plant daarom het hele jaar door tal van bijeenkomsten, zoals evenementen, happenings en acties op de sociale netwerken.

 

Vanaf maart zullen NFT’s de grootste fans in staat stellen om speciaal in beperkte oplage gemaakte werken rond Renault 5 en zijn universum te kopen. Een kleurrijk popuniversum met kunstwerken, maar ook sneakers en muziek met de terugkeer van een ongeziene cassettewalkman.

 

Kunstenaar-illustrator Greg zal speciaal een reeks werken maken rond het thema Renault 5 en zijn verschillende uitvoeringen.

 

De officiële kalender zal evolueren naargelang de actualiteit en zal worden aangevuld met evenementen en getuigenissen op initiatief van zijn fans, een soort ‘off’-festival!

JANUARI – Een vliegende start met een deelname aan de Monte-Carlo Historique van de teams van de Renault 5 Alpine Groep II met een Renault 5 Turbo. Deze laatste zal voor de gelegenheid worden bestuurd door Alain Serpaggi.

Op de 28e van de maand komt er een exclusieve Stopmotion-film uit en speciaal voor die gelegenheid wordt de specifieke hashtag #50YEAR5 uitgerold om alle acties tijdens het jaar te begeleiden.

 

MAART – Voor editie 2022 van Retromobile stelt Renault een onuitgegeven stand voor, die volledig is gewijd aan Renault 5. Van 16 tot 20 maart worden er twaalf modellen tentoongesteld met Renault 5 Prototype, die de renaissance van het model in 2024 aankondigt, als guest star.

Op de stand bij de Estafette-boutique The Originals zal een hele collectie voorwerpen met de beeltenis van Renault 5 worden tentoongesteld, zorgvuldig geselecteerd en speciaal ontworpen voor zijn vijftigste verjaardag.

Vanaf deze maand zullen er regelmatig NFT-acties worden georganiseerd, zodat liefhebbers het hele jaar door verscheidene werken rond het thema Renault 5 kunnen kopen.

 

APRIL – De lokalen van Renault Classic in Flins zullen de meest emblematische modellen van Renault 5 tentoonstellen. Deze tentoonstelling zal fysiek toegankelijk zijn voor de media en virtueel voor het grote publiek.

 

JUNI – Realisatie van een onuitgegeven concept-car in samenwerking met een gerenommeerde designer uit de kleurrijke popwereld, die is doordrongen van de seventies.

In de loop van de maand worden nog meer projecten rond muziek bekendgemaakt.

 

JULI – Terugblik op de filmcarrière van een echte ster met de realisatie van een interactieve actie.

 

SEPTEMBER – Deelname aan en tentoonstelling op het Circuit des Remparts in Angoulême.

 

NOVEMBER – Productie van een Stopmotion-film gewijd aan de competitie met Renault 5.

– Deelname aan het autosalon Epoque’Auto in Lyon met een tentoonstelling van verscheidene Renault 5-modellen.

 

Gedurende het hele jaar zullen er nog andere elementen worden toegevoegd om deze evenementen te verrijken.

Rétromobile 2020

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait