Scherper profiel, authentiek karakter: de nieuwe MINI Edition-modellen.

Alle modellen worden samen gelanceerd in maart 2022: Resolute Edition voor de MINI 3-deurs, de MINI 5-deurs en de MINI Cabrio, Untold Edition voor de MINI Clubman en Untamed Edition voor de MINI Countryman. Exclusieve design- en uitrustingskenmerken zorgen voor een onmiskenbaar charisma.

München. MINI tilt rijplezier, expressief design, topkwaliteit en individuele stijl naar een hoger niveau met zijn nieuwe Edition-modellen voor de lente van 2022. Voor het eerst zullen alle huidige modellen van de traditionele Britse constructeur van luxewagens tegelijk worden gelanceerd in een specifieke speciale editie. Vanaf maart 2022 komen de MINI 3-deurs, MINI 5-deurs en MINI Cabrio uit in de Resolute Edition. Deze uitvoering is ook verkrijgbaar voor de MINI Cooper SE (gecombineerd stroomverbruik: 17,6 – 15,2 kWh/100 km volgens WLTP; gecombineerde CO2-emissie: 0 g/km). De MINI Clubman in de Untold Edition en de MINI Countryman in de Untamed Edition zullen gelijktijdig worden gelanceerd.

De Edition-modellen hebben bijzonder authentieke productpersoonlijkheden, elk met zijn eigen kenmerkende karakter. Het exclusieve en precies gecoördineerde design en de uitrustingskenmerken benadrukken de typische elementen van elk model. De Resolute Edition benadrukt duidelijk de eigenheid, de traditionele stijl, het zelfvertrouwen en het onmiskenbare charisma van het origineel in het premiumsegment van deze klasse. De veelzijdige kwaliteiten van de MINI Clubman, in combinatie met zijn stijlvolle design en unieke koetswerkconcept, worden bijzonder intensief benadrukt in de Untold Edition. In de Untamed Edition scherpt de MINI Countryman zijn profiel aan als de perfecte metgezel om spontaan op avontuur te gaan buiten de grenzen van de stad. Elke speciale editie heeft haar eigen modelspecifieke eigenschappen met bijzonder aantrekkelijke koetswerkkleuren en lichtmetalen velgen, een hoogwaardig interieurdesign en exclusieve decoratieve elementen voor koetswerk en interieur.

Bovendien kunnen klanten de nieuwe MINI Edition-modellen configureren volgens hun persoonlijke behoeften en vereisten. De uitrustingskenmerken kunnen bijvoorbeeld worden gecombineerd met de modelspecifieke Comfort-, Driver Assistance- en Connected-pakketten. Individuele opties zoals de sportversnellingsbak Steptronic, de adaptieve ophanging, het HiFi-luidsprekersysteem van Harman Kardon of het panoramisch doorschijnend schuifdak zijn ook verkrijgbaar voor de verschillende Edition-modellen.

De MINI Resolute Edition: puur rijplezier, ongeëvenaard charisma.

Als origineel in het segment van de kleine premiumwagens combineert de MINI een sensationele rijervaring met een onconventionele aantrekkingskracht die verschillende doelgroepen aanspreekt, met zijn typische design en moderne premiumkarakter. Daarom geniet de MINI een unieke positie in deze competitieve omgeving. De MINI 3-deurs met zijn klassieke koetswerkconcept staat net als de MINI 5-deurs met zijn uitgebreide functionaliteit voor een ervaringsgerichte stedelijke mobiliteit in de 21e eeuw. Het echte MINI gevoel bestaat uit joie de vivre en openheid. En dat geldt nu ook voor de wereld van de elektrische mobiliteit. De MINI Cooper SE combineert de stijl van het origineel met lokaal emissievrij rijplezier. Bovendien vult de MINI Cabrio het onmiskenbare uiterlijk van het merk aan met een bijzonder extravagante, jeugdig frisse look.

De Resolute Edition is verkrijgbaar voor de MINI Cooper 3-deurs (gecombineerd brandstofverbruik: 6,1 – 5,5 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 137 – 124 g/km WLTP) en in de MINI Cooper S 3-deurs (gecombineerd brandstofverbruik: 6,6 – 6,2 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 151 – 140 g/km WLTP), de MINI Cooper 5-deurs (gecombineerd brandstofverbruik: 6,1 – 5,5 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 139 – 126 g/km WLTP) en in de MINI Cooper S 5-deurs (gecombineerd brandstofverbruik: 6,8 – 6,2 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 154 – 141 g/km WLTP). Hij is ook verkrijgbaar in combinatie met de zuiver elektrische MINI Cooper SE. Klanten kunnen genieten van rijplezier met open dak in exclusieve Resolute Edition-stijl in de MINI Cooper Cabrio (gecombineerd brandstofverbruik: 6,4 – 5,9 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 144 – 134 g/km WLTP) en in de MINI Cooper S Cabrio (gecombineerd brandstofverbruik: 6,9 – 6,5 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 157 – 148 g/km WLTP).

Aantrekkelijke designkenmerken en kleurencombinaties.

De exclusieve design- en uitrustingskenmerken van de Resolute Edition versterken de typische eigenschappen van de MINI modellen en combineren ze met moderne, hoogwaardige designaccenten. Uiterlijke designkenmerken omvatten een klassiek kleurenschema maar geen chroomelementen meer, wat om duurzaamheidsredenen een evidentie zal zijn voor toekomstige MINI modellen. De Rebel Green-versie geeft blijk van pure sportiviteit. Die werd voorheen exclusief voorbehouden aan de topatleet MINI John Cooper Works (gecombineerd brandstofverbruik: 7,1 – 6,8 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 162 – 156 g/km WLTP). Ze wordt gecombineerd met een dakafwerking in Pepper White en buitenspiegelkappen in Pepper White voor de MINI 3-deurs en MINI 5-deurs. Op de MINI Cabrio Resolute Edition zijn de elektrisch bediende softtop en de buitenspiegelkappen in Black afgewerkt.

De typische designkenmerken zijn afgewerkt in exclusief Resolute Bronze. Dat zijn onder meer de koplampranden, het radiatorrooster en de achterlichten, de Side Scuttles op de voorste zijpanelen, de handgrepen van de deuren en de achterklep en, op de MINI Cooper S, de luchtinlaten in de voorschort en de tankdop. De merklogo’s en modelbelettering vormen een aantrekkelijk contrast, net als het binnenste frame van het radiatorrooster, de uitlaatpijpen van het uitlaatsysteem en de steun van het horizontale radiatorrooster van de MINI Cooper S in Piano Black. Op de MINI 3-deurs en de MINI 5-deurs in de Resolute Edition loopt ook een zwarte strook rond de onderkant van de ramen.

Zowel de motorkapstrepen als de deurdrempelplaten van de Edition-modellen hebben een patroon van parallelle lijnen met een kleurverloop tussen een lichte en een donkere goudtint en het opschrift “RESOLUTE”. Het asymmetrische design geeft hun een bijzonder hoogwaardige en onconventionele look in typische MINI stijl. Het discreet sportieve uiterlijk van de Edition-modellen wordt aangevuld met 18″ lichtmetalen velgen in Pulse Spoke Black-design. De MINI Cooper SE beschikt over 17″ lichtmetalen velgen in het Electric Collection Spoke-design. Als alternatief worden voor alle modellen 17″ lichtmetalen velgen in Tentacle Spoke Black aangeboden.

De exclusieve flair van het interieur van de Edition-modellen wordt nog versterkt door sportzetels in stof/kunstleder Black Pearl / Light Chequered, die worden gecombineerd met zwarte armsteunen en kneerolls. Dit kleurenschema sluit perfect aan bij de koetswerkkleur Rebel Green en de zwart-gouden koetswerkdesignkenmerken. De MINI Yours Leather Lounge-versie is ook beschikbaar op aanvraag in Carbon Black met opvallende stiknaden en sierranden en een geperforeerd Union Jack-motief op de hoofdsteunen. Het sportstuur in nappaleder draagt een Edition-embleem op de onderste spaak en de hemelbekleding van de MINI 3-deurs en MINI 5-deurs is uitgevoerd in Anthracite.

Net als de beschikbare zetelopties benadrukken de decoratieve lijsten die speciaal voor de Resolute Edition werden gecreëerd de hoogwaardige stijl van de auto. Parallelle en gelijkmatig gebogen lijnen in een lichte goudkleur vormen een prachtig streeppatroon op de zwarte achtergrond van de lijsten. Tegelijk pikken ze de structuur van de motorkapstrepen op. De specifieke designkenmerken worden in scène gezet met behulp van het verlichtingspakket, waarvan de LED-eenheden gerichte interieurverlichting bieden, alsook met de sfeerverlichting, die ook een lasergegraveerde ring voor het centrale instrument omvat, lichte biezen in de deuren en de cockpit, verlichte deurgrepen en instapzones. Bovendien maken de MINI Driving Modes deel uit van het uitrustingspakket voor de Resolute Edition.

De exclusieve designkenmerken van de Resolute Edition vormen een zorgvuldig ontworpen pakket voor een hoogwaardige koetswerk- en interieurstijl. Ze sluiten ook bijzonder harmonieus aan bij de heldere en puristische MINI designtaal.  In het interieur wordt de klassieke sportieve flair van de kleuren en materialen gecombineerd met geavanceerde digitale technologie. De nieuwste generatie van het MINI besturingssysteem optimaliseert de snelle en intuïtieve bediening van voertuigfuncties, audioprogramma, communicatie, navigatie en apps. Live widgets op het 8,8″-aanraakscherm van het centrale instrument worden gebruikt om het gewenste menu-item te activeren, dat kan worden geselecteerd met een veegbeweging vergelijkbaar met die op een smartphone.

De MINI Untold Edition: sportief understatement.

De MINI Clubman is een uitzonderlijk fenomeen in het compacte luxesegment. De moderne interpretatie van het klassieke shooting brake-concept combineert traditie en understatement met progressieve en lifestyle-gerichte eigenschappen. Het unieke koetswerkconcept met vier deuren, een bijzonder lange daklijn en de split doors achteraan met twee zijvleugels geven de MINI Clubman niet alleen een extravagante look, maar bieden ook een hoge functionaliteit. Het interieur biedt plaats aan vijf personen en een royaal, variabel opbergvolume dat kan worden uitgebreid van 360 tot 1.250 liter.

De Untold Edition benadrukt de rol van de MINI Clubman als stijlvolle individualist in zijn klasse op een exclusieve manier. Het verfijnde design wordt op een nieuwe manier gecombineerd met een krachtige sportieve look. De Untold Edition is verkrijgbaar voor vijf modelvarianten. Het gamma omvat de MINI Cooper Clubman (gecombineerd brandstofverbruik: 6,5 – 6,0 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 148 – 136 g/km WLTP), de MINI Cooper S Clubman (gecombineerd brandstofverbruik: 7,1 – 6,7 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 161 – 152 g/km WLTP), de MINI Cooper D Clubman (gecombineerd brandstofverbruik: 5,2 – 4,8 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 136 – 125 g/km WLTP) en MINI Cooper SD Clubman (gecombineerd brandstofverbruik: 5,3 – 5,0 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 139 – 130 g/km WLTP). Daarnaast is de 225 kW/306 pk sterke topatleet MINI John Cooper Works Clubman (gecombineerd brandstofverbruik: 7,9 – 7,4 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 180 – 168 g/km WLTP) beschikbaar in de Untold Edition.

Opvallende koetswerkelementen, stijlvol interieurdesign.

De onmiskenbare look van de MINI Clubman wordt benadrukt door de specifieke designkenmerken van de Untold Edition om hem een charismatische uitstraling te geven. De metaalkleur Sage Green, die voor het eerst verkrijgbaar is op de MINI Clubman, en het opvallende design van de voor- en achterschorten geïnspireerd op het John Cooper Works aerodynamicapakket creëren een stijlvolle sportieve look. De typische MINI omlijstingen op de onderste koetswerkdelen zijn niet zoals gewoonlijk uitgevoerd in het zwart, maar voor het eerst in een donkere groentint. De vijf smalle, parallelle sportstrepen die centraal over de motorkap en het dak lopen, zijn ook specifieke kenmerken van de Untold Edition. De Side Scuttles, die worden vervaardigd volgens een hoogwaardig 3D-printproces, hebben een specifiek streeppatroon. Dit exclusieve patroon komt ook terug in het logo dat vanaf de buitenspiegels geprojecteerd wordt en op de deurdrempels.

De 18″ lichtmetalen velgen in Untold Spoke-design met tweekleurige oppervlakken in de combinatie Jet Black/Refined Brass werden eveneens exclusief voor de Edition-modellen ontwikkeld. Het kleurenschema, dat gebaseerd is op verfijnd messing, wordt ook gebruikt voor de rand rond het radiatorrooster en de radiatordwarsbalk van de modellen MINI Cooper S Clubman, MINI Cooper SD Clubman en MINI John Cooper Works Clubman, evenals voor het “Clubman”-opschrift op de split doors achteraan. Een zwarte lakafwerking voor het dak en de buitenspiegelkappen is als optie verkrijgbaar. De koetswerkuitrusting in Piano Black met deurgrepen, uitlaatpijpen, MINI logo’s en modelopschrit in Black maakt integraal deel uit van de Untold Edition.

Sportzetels in de exclusieve MINI Yours Leather Lounge Sage Green-versie brengen het krachtige exterieurkarakter over in het interieur van de Edition-modellen. Lichte naden en biezen en stoffen inzetstukken in de boven- en buitenkant van de rugleuningen creëren een bijzonder stijlvolle look voor het zitoppervlak. Als alternatief zijn er ook sportzetels verkrijgbaar in de MINI Yours Leather Lounge Carbon Black-versie. In de cockpit worden verlichte accentstrips in Sage Green gecombineerd met exclusief ontworpen decoratieve lijsten met een subtiel gestreept patroon en een groen kleurschema. Een ander stijlvol visueel accent zijn de randen van de ventilatieroosters in Refined Brass. De onderste spaken van het sportstuur in nappaleder en de vloermatten zijn voorzien van een Edition-embleem.

De MINI Clubman in de Untold Edition biedt naast de exclusieve designkenmerken ook een bijzonder hoogwaardige uitrusting. Naast de standaarduitrusting van het compacte premiummodel omvat hij ook Adaptive LED Headlights, het MINI Excitement-pakket en de MINI Driving Modes, evenals de antracietkleurige hemelbekleding en het interieurverlichtingspakket.

De MINI Untamed Edition: klaar voor avonturen buiten de stad.

Het grootste model in het MINI gamma is ook het meest veelzijdige: de MINI Countryman heeft zich in het compacte luxesegment gevestigd als een bijzonder stijlvolle allrounder. Vier deuren, een grote achterklep, vijf zetels en een uitzonderlijk variabel interieur met een koffervolume van 450 tot 1.390 liter garanderen een hoge mate van functionaliteit. De optionele ALL4-vierwielaandrijving verdeelt het vermogen op gepaste wijze in alle weers- en wegomstandigheden. De MINI Countryman is even zelfverzekerd in het dagelijks stadsverkeer als op excursies die hem over onverhard terrein leiden. Hij speelt ook een voortrekkersrol op de weg naar bijzonder duurzame mobiliteit. De MINI Cooper SE Countryman ALL4 (gecombineerd brandstofverbruik: 2,1 – 1,7 l/100 km; gecombineerd stroomverbruik: 15,9 – 14,8 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 47 – 39 g/km WLTP) maakt lokaal emissievrij rijplezier in de stad en daarbuiten mogelijk dankzij de plug-in-hybrideaandrijving. Zijn elektrische rijbereik volgens de WLTP-testcyclus bedraagt tot 51 kilometer.

Het karakter van de ontdekkingsreiziger en avonturier wordt nog intensiever benadrukt met de nieuwe Untamed Edition voor de MINI Countryman. Het exclusieve design en de uitrusting van de Edition-modellen benadrukken de robuuste look en het terreinpotentieel. De Untamed Edition is verkrijgbaar voor de MINI Cooper Countryman (gecombineerd brandstofverbruik: 6,9 – 6,2 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 157 – 142 g/km WLTP), de MINI Cooper S Countryman (gecombineerd brandstofverbruik: 7,1 – 6,6 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 163 – 151 g/km WLTP), de MINI Cooper D Countryman (gecombineerd brandstofverbruik: 5,2 – 4,7 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 137 – 124 g/km WLTP) en MINI Cooper SD Countryman (gecombineerd brandstofverbruik: 5,5 – 5,1 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 144 – 134 g/km WLTP) en voor de plug-in-hybride MINI Cooper SE Countryman ALL4.

 

Robuuste look, exclusieve details.

Dankzij zijn koetswerkdesign dat speciaal is afgestemd op een robuuste veelzijdigheid moedigt de MINI Countryman in de Untamed Edition je meer dan ooit aan om de natuur in te trekken en spontaan volledig nieuwe wegen en paden te verkennen. Niet alleen dankzij de exclusieve metaalkleur Momentum Grey heeft deze MINI Countryman een unieke uitstraling, maar ook dankzij de MINI ALL4-look, waarvan de specifieke sierelementen ook in koetswerkkleur zijn afgewerkt. Het harmonieuze kleurenschema benadrukt de heldere designtaal van het exterieur van de MINI Countryman. Zowel de onderste rand van de luchtinlaat, inclusief de gesuggereerde bodembescherming, de inzetstukken van de air curtains in de voorschort als de zijschorten, de inzetstukken van de reflectoren en het onderste inzetstuk in de achterschort zijn gelakt in de metaalkleur Momentum Grey. Een blik op de logo’s van het merk MINI op de motorkap en achterklep leert ons dat de zwarte letters en grafische elementen van het embleem ook worden gecombineerd met een achtergrond in koetswerkkleur.

Vier diagonale strepen, elk in Frozen Bluestone, onderaan de deuren tonen aan dat deze auto klaar is voor elke weg of pad. De 18″ lichtmetalen velgen in tweekleurig Untamed-design met glansgedraaide oppervlakken werden exclusief voor de Edition-modellen ontwikkeld. Behalve het dak en de buitenspiegelkappen zijn ook de dakrails en de koplampbehuizingen van de MINI Countryman in de Untamed Edition in Black afgewerkt. De optie Piano Black exterieur, die ook in het uitrustingsgamma van de Edition-modellen is opgenomen, voegt nog extra zwarte designelementen toe. De randen van het radiatorrooster, de koplampen, achterlichten en Side Scuttles, de deurgrepen, de uitlaatpijpen, het modelopschrift en, indien van toepassing, ook de ALL4-logo’s op de zijpanelen vooraan.

Net als de deurdrempels zijn de Side Scuttles voorzien van een grafisch patroon geïnspireerd op een berglandschap en het opschrift “Untamed”. De achterzijruiten zijn voorzien van bijpassende opschriften. Naast de inzetstukken en de beschermplaten van de Side Scuttles is ook het E-logo op de achterklep van het plug-in-hybridemodel MINI Cooper SE Countryman ALL4 uitgevoerd in Frozen Bluestone.

Door de natuur geïnspireerde tinten groen en blauw domineren het interieurdesign van de MINI Countryman in de Untamed Edition. De exclusieve kleur Highland Green wordt gecombineerd met blauwe en groene contrasterende stiksels op de oppervlakken van de sportzetels in de afwerking MINI Yours Leather Lounge. Als alternatief is ook de afwerking MINI Yours Leather Lounge Carbon Black verkrijgbaar. De verlichte decoratieve lijsten in Frozen Bluestone zijn bedrukt met een landschapspatroon naar analogie met de deurdrempels. Voor het eerst dient een grootschalige grafiek als motief op deze plek in het interieur in plaats van een uniforme structuur. Een bijkomend effect wordt bereikt door het “Untamed”-opschrift dat zichtbaar is in het nachtdesign. De accentstrips in de cockpit en op de middenconsole zijn gelakt in de metaalkleur Frozen Blue, de deurstrips in de metaalkleur Arctic Silver en de randen van de ventilatieroosters in Black high-gloss.

Bovendien beschikt het Edition-model van de MINI Countryman over emblemen met het opschrift “Untamed” op de zetels en in de onderste spaak van het sportstuur in nappaleder, vloermatten met een driedimensionaal reliëfpatroon in de stijl van de deurdrempels en decoratieve lijsten en een antracietkleurige hemelbekleding. De karakteristieke vormgeving van het berglandschap siert ook de discrete pinnen aan de buitenkant van de rugleuningen in gestileerde vorm. De Untamed Edition voor de MINI Countryman omvat ook het lichtpakket, het MINI Excitement-pakket en de MINI Driving Modes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *