RocknRoll Omloop van Vlaanderen (VHRS)

Na een valse start staat de RNR Omloop van Vlaanderen regularity (VHRS) nu echt in zijn startblokken! Op 2 & 3 september kunnen de tenoren van de regelmatigheidsrally’s zich tegen elkaar meten op 100% afgesloten regelmatigheidsproeven -die overigens 100% geasfalteerd zijn-, in het zog van de snelste rallypiloten uit het Kroon-Oil Belgian Rally Championship tijdens de oudste rally van België! Maar er is meer… regularitynavigatoren en -organisatoren Bjorn & Jens Vanoverschelde waren al betrokken in de organisatie om zich over het roadbook te ontfermen, maar zullen nu eveneens het organisatorische gedeelte op zich nemen. En dat bracht enkele boeiende nieuwtjes met zich mee dat het evenement in lijn doet liggen met alle andere Belgische VHRS regularity rally manches aangevuld met enkele unieke elementen!

Een tweedaagse VHRS regularity rally of een ééndaags VHRS-criterium

Niet één, maar twee regelmatigheidsrally’s worden aangeboden tijdens het weekend van 2 & 3 september 2022. “We willen het evenement zo toegankelijk mogelijk maken. Niet alleen de inschrijvingstarieven en de leeftijdsgrens van de toegelaten voertuigen (wagens tot 31-12-1990) zijn in verhouding met de andere VHRS regelmatigheidsrally’s uit het Belgisch kampioenschap, maar tijdens de komende Omloop van Vlaanderen komen er 2 verschillende VHRS nevenwedstrijden: een ‘volwaardige’ 2-daagse en een ééndaagse versie. Voor elk wat wils, maar één ding hebben beide versies gemeenschappelijk: sportiviteit! De 2-daagse RNR Omloop van Vlaanderen VHRS krijgt het complete 2-daagse tracé van de tenoren van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship voorgeschoteld. Inclusief proeven in de duisternis op vrijdagavond, op zaterdag telkens lussen van 5 opeenvolgende (!) regelmatigheidsproeven en een PowerStage waar extra strafpunten te verdienen -of te verliezen- zijn! Net geen 200 km competitieve kilometers verdeeld over 7 verschillende proeven. Maar, ook de VHRS- 1 day kondigt zich op sportief vlak groots aan met 2 lussen van 5 proeven én de afsluitende finale van 4 proeven. Goed voor 150 competitieve kilometers verdeeld over 14 regelmatigheidsproeven afgesloten voor het overige verkeer.”

De “RocknRoll authentic trophy”

Een extra initiatief die de organisatoren op poten zetten is de ‘RocknRoll authentic trophy’. Deze trophy is bestemd voor deelnemers die aan de regelmatigheidsrally deelnemen zoals de discipline zijn oorsprong kent: het afwerken van de regelmatigheidsproeven met een eenvoudige stopwatch. Een gelegenheid waar teams zonder programmeerbare tripmaster het tegen elkaar opnemen in een eerlijke strijd of waarin gelegenheidsteams ook hun onderlinge strijd kunnen voeren.

Een regularity-village & regularity-café

Om verbondenheid & onderlinge sfeer tussen de VHRS-deelnemers te creëren, zullen de deelnemende wagens van de VHRS categorie zich kunnen opstellen in een aangepast regularity-village terwijl de bemanningen terecht kunnen in het ‘regularity-café’, een centrale ontmoetingsplaats. Het regularity-café biedt overigens zicht op één van de regelmatigheidsproeven! Kortom: niet alleen de ideale ontmoetingsplaats voor deelnemers voor, tijdens & na de wedstrijd, maar ook voor hun partners & vrienden!

Pre-inschrijving geopend

U leest het goed. De RNR Omloop van Vlaanderen regularity bestaat uit het goede DNA: ontspanning, beleving, samenhorigheid en sportiviteit! En hoewel september nog ver lijkt, we raden aan om nu uw pre-inschrijving in te sturen want zijn er een beperkt aantal beschikbare plaatsen! Een pre-inschrijving kan via onze website en dankzij de pre-inschrijving verzekerd u zichzelf van een startplaats. Ondertussen gaan we verder sleutelen aan de regelmatigheidsproeven, want ook daar hebben we nog een verrassing in petto!

Goed om weten:

  • Auto’s toegelaten tot 31-12-1990
  • “RocknRoll authentic trophy”: afzonderlijk klassement voor deelnemers zonder programmeerbare tripmasters
  • Deelnameprijzen: 850 € VHRS 2-day / 600 € VHRS 1-day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *