Mazda MX-5 Rally breekt GUINNESS WORLD RECORDS™ titel

  • Op 18Þ In september vond de grootste parade van Mazda’s plaats op het Modena Circuit in Italië.
  • GUINNESS WORLD RECORDS titel behaald met 707 MX-5’s die rond het beroemde Modena circuit rijden.
Met 707 auto’s brak de MX-5 Rally of Records, gehouden op 18 september 2022, op het Modena Circuit, de GUINNESS WORLD RECORDS-titel voor grootste parade van Mazda-auto’s ter wereld. Het verslaat het Nederlandse record uit 2013, dat met 683 auto’s al bijna tien jaar het record in handen had.

De parade bracht alle vier de generaties van de iconische MX-5 samen. Het kronkelde zich een weg over het beroemde circuit onder het toeziend oog van de Guinness World Records-jurylid, die om 18.00 uur het record officieel maakte tot vreugde van duizenden MX-5-fans uit heel Italië en Europa. De unieke rally gaf het team van Mazda Italië de kans om een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van ’s werelds best verkochte roadster te herschrijven.

Tijdens het recordbrekende evenement kreeg het publiek de kans om deel te nemen aan vele andere Mazda-activiteiten, zoals de presentatie ‘Fun to drive will never die’, met de Japanse ingenieur Nobuhiro Yamamoto, programmamanager van de derde en vierde generatie van de Mazda MX-5, Elisa Artioli, autoliefhebber en kleindochter van Romano Artioli, de voormalige beschermheer van Lotus, en Andrea Levy, president MI.Mo Milano Monza Motor Show. De sprekers presenteerden verschillende verhalen om uit te leggen wat hun passie voor de auto en het rijplezier triggert, in Mazda bekend als “Jinba Ittai”, wat de intuïtieve verbinding is tussen een Mazda en zijn bestuurder.

In een andere presentatie, “Mazda MX-5 – Verhalen van een icoon”, Nobuhiro Yamamoto, Andrea Mancini, eigenaar van “Miataland”, een luxe resort gelegen in de heuvels van Umbrië waar hij zijn MX-5-collectie bewaart, besprak David Giudici, directeur van Ruoteclassiche, Youngtimer en AutoItaliana en andere gastsprekers hun liefde voor de MX-5 door de verhalen van degenen die het hebben ontworpen, wie het bezitten, wie het hebben verzameld en degenen die er elke dag mee rijden.

Er zijn auto’s die de decennia omspannen, van generatie op generatie evolueren terwijl ze altijd trouw blijven aan zichzelf. Dat is de MX-5, een tijdloos icoon en de ultieme uitdrukking van ‘Jinba Ittai’ rijplezier, niet verrassend, de best verkochte roadster ooit.

www.mazda.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *