Essen Motor Show met afwisselend aanbod van Kever tot sportwagen

Bekende merken en tuning-stars komen in december naar de Messe Essen
Eindelijk gebeurt er weer wat aan de rivier de Ruhr: van 3 tot 11 december 2022  wordt de Messe Essen door 500 exposantenomgetoverd in een paradijs voor sportwagens. De Essen Motor Show is ook in het 54ste jaar van zijn bestaan nog steeds onverminderd populair en inspireert het publiek met sportwagens, tuning & lifestyle, motorsport en Classic Cars.

Het PSfestival neemt negen hallen in beslag en verzamelt bekende merken zoals BMW, Brabus, Continental, Hankook en de Mercedes-Fan World. Natuurlijk zal de Essen Motor Show ook weer een groot podium zijn voor sterren uit de motorsport en tuning: de bezoekers kunnen rekenen op onder andere Mareike Fox, Philipp Kaes,
JP Kraemer en de Red Bull Driftbrothers.

BMW zeigt auf der Essen Motor Show eine Messe-Weltpremiere: den neuen M2 mit Performance Parts. Anlässlich eines Foto-/TV-Termins im Vorfeld des PS-Festivals präsentierten die Münchener den kompakten Hochleistungssportwagen, der schon beim Ansehen Spaß macht. Die Essen Motor Show versammelt vom 3. bis 11. Dezember (Preview Day: 2. Dezember) rund 500 Aussteller in der Messe Essen. Auf dem Programm stehen Sportwagen, Tuning & Lifestyle, Motorsport und Classic Cars. Tickets für das PS-Festival gibt es in diesem Jahr ausschließlich im Onlineshop unter www.essen-motorshow.de.
26-10-2022/Essen/Germany
Foto: Kateryna Hoholieva/©MESSE ESSEN GmbH

“De Essen Motor Show is de thuisbasis voor alle autofans. De voertuigen zijn zonder uitzondering heel speciaal, ongeacht de technische aandrijving. Vooral de veelzijdigheid valt in het oog en varieert van het nieuwste seriemodel en de sportieve oldtimers tot aan de getunede e-auto”, aldus verklaart projectleider Rald Sawatzki de fascinatie die uitgaat van de iets andere motorshow. Naast nieuwe en oude voertuigen omvat het PS-festival diverse verkoopstands met fanartikelen, autoonderdelen, merchandise en accessoires. Vooral de tuningindustrie presenteert op
de Essen Motor Show talrijke nieuwe producten, zoals chassis, wielen en banden.
Bovendien zullen diverse nieuwe sportieve voertuigen van de autofabrikanten de harten van de fans sneller doen slaan.
Speciale show Black & Gold – 50 jaar John Player Special
Het aanbod en programma van de Essen Motor Show vindt verdeeld over in totaal negen hallen plaats en vervult ook dit jaar alle wensen: in de hallen 1 en 2 is de Classic & Prestige Salon van de organisator S.I.H.A. te vinden, en in hal 3 maken de fabrikanten van series en leveranciers hun opwachting. Hal 4 wordt een Event Area met battlekart-baan waarop bezoekers hun krachten kunnen meten in elektrokarts.
Fans van tuning en lifestyle komen aan hun trekken in de hallen 5, 6 en 7 en de motorsport is te vinden in hal 8. Bovendien verwelkomt de Galeria zijn bezoekers met een gevarieerd aanbod fanartikelen en accessoires voor auto’s.
In hal 3 beleven racefans een bijzonder hoogtepunt met de speciale show ‘Fascinatie Black & Gold – 50 jaar John Player Special’.

De tentoonstelling omvat 15 exclusieve voertuigen van het Lotus raceteam in het opvallende zwart-gouden design, dat teruggaat op de jarenlange sponsor John Player Special. Visueel minstens zo
opvallend zijn de ongeveer 150 fraai getunede particuliere auto’s in de tuningXperience in hal 5. Hier varieert het spectrum van volumemodellen tot showauto’s, met de nadruk op klassieke voertuigen en modellen van Duitse makelij.
Hiertoe behoren bijvoorbeeld een VW Kever uit 1957 en een verlengde MercedesBenz W 124 in de Stretch Limousine-uitvoering.
Tickets zijn alleen nog te koop in de onlineshop
Dit jaar kunnen tickets voor het Essen PS-festival alleen worden gekocht in de onlineshop op de website van het Essen Motor Show. Daar kunnen bezoekers kiezen tussen een gewone dagkaart van 20 euro (met korting: 16 euro), tickets voor de exclusieve Preview Day en tickets voor de middag. De Essen Motor Show opent
op de Preview Day en is in de weekenden open van 9 tot 18 uur, op doordeweekse
dagen van 10 tot 18 uur.
Meer informatie: www.essen-motorshow.de

 

Essen Motor Show zet getunede klassiekers in de schijnwerpers.
Oudere voertuigen en Duitse ingenieurskunst zijn bijzonder populair
Van 3 tot 11 december presenteren ongeveer 500 exposanten op de Essen Motor Show in negen hallen (preview day: 2 december) alles wat het hart van de autofans begeert. Een van de verwachte hoogtepunten is de tuningXperience met ongeveer 150 tentoonstellings-items in hal 5, het ene nog prachtiger dan het andere. Op het programma van de speciale show staan de populairste en de meest fraai omgebouwde tuningvoertuigen van Europa. De automobielschatten zijn afkomstig uit elf landen en komen naar de Messe Essen om te laten zien wat hot is onder de Europese tuning-elite. De voortzetting van traditie is daarbij een topprioriteit, want veel voertuigen zijn echte klassiekers. De twee oudste modellen stammen uit de tijdvan het ‘Economische wonder’: een VW Kever uit 1957 en een VW T1 Samba uit 1958.

Andere historische vertegenwoordigers zijn bijvoorbeeld de Audi Coupé (Type 89), BMW E30, Mercedes-Benz /8, Opel Ascona B en VW Golf I. Daarnaast zorgt een getunede Trabant 601 voor een historische flair. In het algemeen zijn het vooral de Duitse modellen die bij de liefhebbers van tuning hoog op de verlanglijst staan. Naast de vaste favorieten van Audi en VW worden vooral voertuigen van BMW, Mercedes-Benz en Porsche steeds populairder. Liefhebbers kunnen in de tuningXperience genieten van verfijnde versies van onder meer de Audi TT, BMW M3, Mercedes-Benz C63, Porsche 911 en VW Golf VII GTI.

Dieser VW T1 Samba aus dem Jahr 1958 wäre auch schon Kult, ohne dass sein Besitzer Christoph Filla ihm nachträglich einen Porsche-Motor mit 280 PS verpasst hätte. Was Filla nicht davon abgehalten hat, genau das zu tun. Im Inneren des historischen Bullis befinden sich eine Schlafmöglichkeit und ein Kühlschrank. Bewundert werden kann das Gefährt vom 3. bis 11. Dezember (Preview Day: 2. Dezember) auf der Essen Motor Show in der Messe Essen. Tickets für das PS-Festival gibt es in diesem Jahr ausschließlich im Onlineshop unter www.essen-motorshow.de.
26-10-2022/Essen/Germany
Foto: Kateryna Hoholieva/©MESSE ESSEN GmbH

Alles draait om de afwerking
Naast de bekende modellen heeft een bezoek aan tuningXperience ook een of meerdere verrassingen in petto. Porsche Carrera GT, Toyota BB, Volvo 480, Wartburg 311 – dit zijn slechts vier van de bijzonder zeldzame voertuigen in het programma. Oud of nieuw, ‘made in Germany’ of geïmporteerd model: “De scène besteedt momenteel veel aandacht aan hoogwaardige wiel bandencombinaties met bijpassende chassisoplossingen. Vaak wordt daarbij gebruik gemaakt van tweedelige of driedelige velgen, die bijzonder licht zijn en flexibel kunnen worden geproduceerd
wat grootte en afwerking betreft. Het doel is de perfecte afwerking van de wiel-bandencombinatie met de carrosserie,” verklaart Sven Schulz, organisator van tuningXperience.

Dit jaar omvat de speciale show voor het eerst ook motoren. “Dit is ook een trend die we momenteel zien: steeds meer tweewielers worden gepimpt”, vervolgt Schulz.
Bezoekers van de Essen Motor Show kunnen dit met eigen ogen zien aan de hand van bijzonder spectaculair omgebouwde motoren: hieronder bevinden zich bijvoorbeeld verschillende Harley-Davidson modellen, een Krause Duo 4/2 en een Simson Star. Daarnaast omvat het programma van tuningXperience zoals gebruikelijk talrijke volumemodellen, sportwagens, duurzaam aangedreven voertuigen, importmodellen, tracktools, widebody’s en showcars. Nagenoeg alle wensen worden vervuld.
De fantasie in Essen is onbegrensd.
Elk voertuig in de tuningXperience is uniek en toch zijn er elk jaar weer modellen die bij wijze van spreken boven de concurrentie uitsteken en de speciale aandacht van de bezoekers naar zich toe trekken. Dit jaar zijn dat onder andere een Ferrari Testarossa met een complete Liberty Walk-conversie in widebodystijl en een Aston Martin Vantage V8 uit 2020 die tot in de kleinste details is verfijnd. Ook een verlengde Mercedes-Benz W 124 in stretch-limo look zal waarschijnlijk voor sensatie zorgen. En waar doen we dit allemaal voor? Deze vraag is niet aan de orde op de Essen Motor Show. Hier zijn passie en fantasie grenzeloos.
Meer informatie en tickets: www.essen-motorshow.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *