Classic Event Waregem 2022.

Het hoeft niet altijd groots te zijn om mooi en goed te zijn. “Klein maar fijn “ wij zijn fan.

 

Want wat ze in Waregem realiseren mag gezien worden. Zowel de opbouw als de aangeboden en tentoongestelde wagens kunnen wat ons betreft alle kwaliteitstest doorstaan.

De “centerpiece” is alvast een bloedrode Lamborghini Miura  die mag wedijveren op ieder concours met naam en faam. Daarrond enkele opmerkelijke bolides van onze vrienden van Rock n Roll Classics en de toon is meteen gezet, wat kwaliteit van de aangebodene wagens en objecten betreft.

Al bij het binnenkomen werden we aangenaam verrast door de kunstobjecten van diverse artiesten die zich hier aan het publiek tonen. Of je zou moeten gaan voor een nummerplaat uit de US, er hangen er nogal wat bij “Stockdepot”.

KODAK Digital Still Camera

Toeval bestaat niet hoor ik u al zeggen en toch; Gisterenmorgen publiceren we in onze nieuwe rubriek “Close Encounters”,  een stuk van J.W. over de uiterst zeldzame Kellison JR4 en wat vinden we hier op de beurs?  Jawel, de wagen waarvan sprake in het artikel. Zijn eigenaar, verkoper was zeer blij met onze aandacht. Op zijn stand ook een stukje “jeugdsentiment” met een echte Vaillante. Welke “petrolhead” heeft de avonturen van Michel Vaillant niet gelezen.

Iets jonger maar zeker een “specialleke” is de Renault Avantime , dit exemplaar leek wel net uit de verpakking te komen. Persoonlijk, vond ik het een baanbrekende automobiel maar de markt dacht er destijds anders over, het werd geen verkoopsucces, maar daardoor nu net zeldzaam.

Rock N Roll Classic stand  Alfa Romeo

De imposante Bugatti op de stand van Arie Jean ging alvast met een beker lopen als best gerestaureerde al vond ik de bolides op de stand van Mistral classics ook niet mis.

Bij Luc Lambrecht ( Luc’s Cars BV) stond, een misschien minder opvallend juweeltje in de vorm van een Mercedes 300 SE  cabrio. De combinatie van lichtblauw interieur met de wit-beige koets, een topper!

In de pits kon je ondertussen een hapje en en drankje genieten en ook daar paar mooie exemplaren te bewonderen.

Ook op de stand van de Oldtimerfarm val je over topstukken in diverse kleuren en smaken. Een aantal sportieve Ferarri’s maar ook een “Samba” en ander mooi’s.

Kortom ga eens kijken, wij vonden het alvast de moeite en we hebben hier dan nog niet alles besproken of vernoemd. Ook buiten op de parking waren er vrijdag al wat mooie exemplaren te bewonderen, wij vielen voor de Renault Dauphine die recent de “Mille Miglia” meereed , je ziet het hoef niet al groots en veel te zijn om resultaat te boeken.

 

Classic Event Waregem ’22 | Classic-Event Waregem ’22

 

Tekst en Foto’s : Alain Mervilde.  (Zie ook onze andere reportages:  Classic Event Waregem 2022. Wilfried Geerts – Autoliefhebbers.BE

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *