Automobili Pininfarina bevestigt recordbrekende Battista-prestaties bij debuut in de VAE

 • Luxe Italiaanse autofabrikant Automobili Pininfarina bevestigt recordbrekende prestatiecijfers van de Battista puur elektrische hyper GT
 • Battista debuteerde met een dramatische demonstratie van prestaties op Dubai Autodrome, ter ere van een reeks wereldrecords die onlangs zijn behaald in de laatste homologatieronde:
  • 0-60 mph in 1.79s
  • 0-100 km/u in 1.86s
  • 0-120 mph in 4.49s
  • 0-200 km/u in 4.75s
  • 100-0 km/u in 31 meter – Een wereldrecord voor een elektrische auto
 • Geverifieerde statistieken bevestigd terwijl de Battista zijn dynamische debuut maakt in het Midden-Oosten, met lanceringen in Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten
 • Het handwerk van automobili Pininfarina’s puur elektrische hyper GT in het Atelier in Cambiano, Italië, begon begin 2022. De eerste leveringen aan klanten wereldwijd zijn aan de gang

(DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten – 22 NOVEMBER 2022) De Luxe Italiaanse autofabrikant Automobili Pininfarina heeft de prestatiereferenties van de Battista hyper GT bevestigd door voor het eerst zijn recordbrekende officiële acceleratie- en remcijfers te onthullen.

De unieke launch control-technologie van de puur elektrische Battista draagt bij aan de acceleratie van de Formule 1-auto, met 0-60 mph bereikt in 1.79s, 0-100 km / h voltooid in 1.86s, 0-120 mph uitgevoerd in 4.49s en 0-200 km / h vernietigd in slechts 4.79 seconden. Een auto zo snel als Battista vereist een sterke stopkracht en officiële tests bevestigen dat Battista de snelst remmende EV ter wereld is, met een snelheid van 100-0 km/u in slechts 31 meter.

De bevestigde cijfers zijn onthuld terwijl de Battista zijn dynamische debuut maakt in het Midden-Oosten en zijn ongeëvenaarde dynamische capaciteiten op het circuit toont op het Dubai Autodrome in de Verenigde Arabische Emiraten. Een spannende korte film over Battista’s ongeëvenaarde prestaties van 0-200 km/u kan hier worden bekeken: https://youtu.be/KD8r4jpZiSk

Het dynamische debuut in de VAE volgt op de introductie van de Battista in Saoedi-Arabië, met lokale retailpartners in elk land die betrokken zijn als onderdeel van de regionale activiteiten.

Paolo Dellacha, Chief Product and Engineering Officer van Automobili Pininfarina, zei: “Ik ben er trots op dat onze nieuwe elektrische hyper GT de beloften waarmaakt die we hebben gedaan toen we een ontwikkelingsplan uitstippelden. In Battista hebben we prestaties bereikt die verder gaan dan onze oorspronkelijke, extreme doelen.

“Perfect geoptimaliseerdegewichtsverdelingen een laagzwaartepuntvormen de kern van dit resultaat. De combinatie van op maat gemaaktechassis– enophangingsafstemming, banden die zich gedurende vele duizenden testkilometers hebben bewezen en koppelvectoring met vier motoren die ongekend vermogen levert, steltBattista in staat om de snelstaccelererende straatlegale auto terwereld te zijn.

“Battista’s ongelooflijke technische pakket omvateenkoolstofkeramisch remsysteem, waardoor de Italiaanse hyper GT de snelstremmendeelektrische auto ter wereld wordt. Onze veeleisende klanten hier in de VAE zijn overweldigd door de Battista-rijervaring, die net zo adembenemend is als het bekroonde ontwerp.”

De puur elektrische Battista is de krachtigste Italiaanse auto ooit gemaakt met 1.900 pk en 2.340 Nm koppel. De hyper GT heeft een topsnelheid van 350 km/u, een WLTP-actieradius tot 476 km en is geprijsd vanaf 2,2 miljoen euro plus lokale belastingen. Battista’s prestatiereferenties werden geregistreerd en geverifieerd in Nardò, in Italië, als onderdeel van zijn wereldwijde test- en ontwikkelingsprogramma eerder dit jaar.

Elke Battista is het resultaat van meer dan 1.250 uur vakmanschap in Cambiano, Italië, waar niet meer dan 150 exemplaren zullen worden geproduceerd. Met in totaal 128 miljoen mogelijke interieurcombinaties alleen al, belooft de nieuwe hyper GT nieuwe niveaus van maatwerk. Klanten kunnen kiezen uit bijna onbeperkte niveaus van interieurkleurenschema’s en afwerkingen, naast de kleurencombinaties van het exterieur met op maat gemaakte details en exclusieve aluminium exterieurjuwelen en lichtmetalen velgen.

De Battista beschikt ook over een unieke soundscape, SUONO PURO, die de rijervaring aanvult, die kan worden gepersonaliseerd via een van de vijf rijmodi – Pura, Calma, Energica, Furiosa en Carattere. Deze verschillende modi geven de Battista een uniek karakter en veranderen de ervaring afhankelijk van de voorkeur van de bestuurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *