Meer Abarth dan ooit: Abarth gaat elektrisch en meer wereldwijd

  • Het merk vervolledigt zijn gamma in Europa met de lancering van de volledig elektrische Nieuwe Abarth 500e en in Brazilië met de Nieuwe Abarth Pulse.
  • De Nieuwe Abarth 500e is “more Abarth than EVer” dankzij zijn elektrische architectuur, betere gewichtsverdeling, geoptimaliseerd koppel en bredere wielbasis en sporen. Hij is sneller en opwindender in de stad en daarbuiten.
  • Abarth blijft brullen: de Nieuwe Abarth 500e is de enige “kleine” auto met de Sound Generator-functie, die het legendarische geluid van de Abarth motor reproduceert.
  • De “Scorpionissima” lanceringseditie is de allereerste elektrische Abarth: een exclusieve versie, uiterst verleidelijk en rijk uitgerust. 
  • De Abarth-community werd betrokken in het creatieproces (met het online project “Performance Creator”). In ruil daarvoor heeft het merk een exclusieve “voorrang” voor het reserveren van de lanceringseditie gereserveerd voor al zijn leden.

Abarth gaat een nieuw tijdperk in met de lancering van de Nieuwe Abarth 500e om haar modellengamma te verrijken en gaat eveneens Brazilië binnentreden met de succesvolle lancering van de Nieuwe Abarth Pulse.

De Nieuwe Abarth 500e is de meest responsieve en opwindende Abarth in de stad en de snelste en leukste in de voorsteden. Kortom, “More Abarth than EVer”. De elektrische architectuur presteert beter dan de benzineversie dankzij een betere gewichtsverdeling, een geoptimaliseerd koppel en een bredere wielbasis en spoorbreedte.

Elektriciteit is de perfecte technologie om het rijplezier te verhogen en de acceleratie, het evenwicht, de stabiliteit en het rijgedrag te verbeteren. Kortom, voor Abarth betekent elektrificatie meer rijplezier. Elektrificatie staat niet alleen synonym voor de zoektocht naar groenere oplossingen, maar ook met intens, puur en hardcore genot aan boord van de wagen.

 

Olivier Francois, Chief Executive Officer van FIAT & Abarth en Global Chief Marketing Officer van Stellantis: “Vandaag vieren we een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Abarth: we presenteren tegelijkertijd de eerste elektrische Abarth in Europa, gebaseerd op de Nieuwe 500e en we lanceren het merk ook in Brazilië met de introductie van de Nieuwe Abarth Pulse. De Nieuwe Abarth 500e is één van de meest opwindende lanceringen in de geschiedenis van het merk: een geweldige nieuwe toevoeging aan het Abarth gamma. Ik zie het graag als een familie, en onze fanbase zal betrokken worden bij elke stap van ons elektrificatie parcours. Olivier François gaat verder: “Je kunt je afvragen ‘waarom elektrisch?’. Eigenlijk waren het de prestaties die ons ertoe dreven: in feite is elke wijziging aan een Abarth gericht op het bereiken van de beste rijprestaties. Dat is precies hoe de oprichter van het merk, Carlo Abarth, het altijd deed. Laten we dus zeggen dat er niets is veranderd: betere acceleratie, betere handling, meer plezier. En dan is er nog de legendarische Abarth-signatuur: het geluid. Dit alles zal onze verschuiving naar een meer wereldwijde aanwezigheid stimuleren: de New Abarth Pulse in Brazilië is fase 1, daarna zien we fase 2 wanneer de Nieuwe Abarth 500e de markten buiten Europa zal binnentreden, waaronder Japan en Brazilië. Voeg dit allemaal samen en je krijgt wat wij noemen : “More Abarth than EVer!”

 

Er is maar één reden om een elektrische Abarth te produceren: het streven naar de allerbeste prestaties. Dit doel wordt door Abarth al meer dan 73 jaar nagestreefd met scherpe, adrenalineverhogende race-ervaring. Abarth is altijd synoniem geweest voor prestaties, competitie, sensatie en een houding die mensen sinds 1949 heeft bewogen. Vandaag vernieuwt de Scorpione de uitdaging met een revolutionair model dat de prestaties naar ongekende nieuwe hoogten tilt, in overeenstemming met de essentie van Carlo Abarth’s leven en zijn mantra: “Ga sneller dan gisteren. Win meer”.

Nieuwe Abarth 500e: “More Abarth than EVer”

De Nieuwe Abarth 500e is een echte Abarth en is zelfs “More Abarth than EVer”, met een onverschrokken, speelse maar gedurfde stijl en een spannende rijervaring met evenveel plezier! De nieuwe Scorpione, die prestaties, elektrisch vermogen, stijl en een krachtig nieuw geluid combineert, zet geavanceerde technologie om in adrenaline en duurzaamheid in prestaties. Dankzij de elektrische architectuur en een betere gewichtsverdeling, een beter koppel en een bredere wielbasis en spoorbreedte is de Nieuwe Abarth 500e sneller en opwindender in de stad en in de voorsteden, waardoor de beste prestaties gegarandeerd zijn.

 

De Nieuwe Abarth 500e is ook sneller buiten de stad, bijvoorbeeld in haarspeldbochten, waar hij van 40 tot 60 km/u in slechts 1,5 seconden de beoogde snelheid bereikt – veel sneller dan zijn benzineversie, die 15 meter achterblijft en pas één seconde later de 60 km/u bereikt.

 

Daarnaast zorgen de beter reagerende elektromotor, de langere wielbasis, de verbeterde wendbaarheid dankzij de bredere spoorbreedte en de betere balans tussen de assen voor een geweldig rijgedrag en rijdynamiek, waardoor de Nieuwe Abarth 500e sneller reageert, beter de bocht ingaat en de bocht sneller verlaat.

De Nieuwe Abarth 500e is uitgerust met een krachtige 42 kWh batterij, wat zich vertaalt in 113kW/154pk, en combineert de prestaties van de Scorpione met de innovatie van elektrische mobiliteit. Voor je het weet accelereert hij in slechts 7 seconden van 0 naar 100 km/u. Hij heeft de beste acceleratie in zijn klasse en produceert tegelijkertijd geen uitstoot.

Kortom, de Nieuwe Abarth 500e is “spannend en snel”, en in de omstandigheden waarin je echt plezier kunt hebben. En zo is het merk erin geslaagd zijn liefhebbers samen te brengen met mensen die nog nooit hebben geracet. De Nieuwe Abarth 500e is bedoeld om de doelgroep van Abarth te verbreden en toch trouw te blijven aan zijn roots en DNA.

Rijmodi : Turismo, Scorpion Street et Scorpion Track.

Er zijn drie exclusieve, prestatiegerichte rijmodi beschikbaar – Turismo, Scorpion Street en Scorpion Track – waardoor klanten de volledige vrijheid hebben om de sportieve setup te demonstreren en het vermogen van hun Abarth te ontketenen bij elke uitdaging op de weg:

 

  • De Turismo-modus zorgt voor een soepelere acceleratie en een lager vermogen (maximumvermogen 100 kW in plaats van 113 kW, koppel 220 Nm in plaats van 235 Nm) voor een efficiënte maar opwindende rijervaring.
  • De Scorpion Street Mode biedt topprestaties en maximaliseert het regeneratief remmen.
  • Bovendien heb je in de modus Turismo of Scorpion Street dankzij de enkele pedaalfunctie slechts één pedaal nodig om te genieten van de ultieme prestaties. De auto vertraagt telkens wanneer u uw voet optilt en wint kinetische energie terug, die vervolgens wordt omgezet in elektriciteit om de accu op te laden. Een snellere en nog sportievere rijervaring!
  • De Scorpion Track-modus ten slotte is ontworpen voor wie op zoek is naar topprestaties.

 

Oplaadsnelheid

Om de oplaadtijd te minimaliseren is de New Abarth 500e uitgerust met het 85 kW snellaadsysteem om de batterij van de auto zeer snel op te laden en eindeloos plezier te garanderen. Het duurt bijvoorbeeld minder dan 5 minuten om een energiereserve op te bouwen die voldoende is voor uw dagelijkse kilometers (ongeveer 40 km), minder dan de tijd die nodig is om uw volgende bestemming te kiezen. Als je haast hebt, kun je met snelladen in slechts 35 minuten 80% van de batterij opladen.

Om de auto snel en gemakkelijk thuis op te laden, kunt u een easyWallbox installeren, een plug-and-play-oplossing die gewoon naast een stopcontact aan de muur wordt bevestigd. Via een Bluetooth-verbinding en de toepassing “MyEasyWallbox” kunt u uw easyWallbox configureren en de bedrijfsparameters ervan regelen.

 

Abarth blijft brullen: de meeslepende geluidservaring van de Nieuwe Abarth 500e

Voor Abarth is geluid altijd belangrijk geweest. Meer dan een technische functie is het een creatief instrument geworden om een kenmerkende en speelse stijl uit te drukken. Bovendien is het Abarth-geluid altijd synoniem geweest met plezier en opwinding – een belangrijke en onderscheidende factor die speciaal is ontworpen om alle diepe emoties te bieden die elke Abarth-liefhebber zoekt bij het rijden in een Abarth. Naast zijn hoge prestaties en gedurfde styling is de Nieuwe Abarth 500e de enige kleine auto die een meeslepende geluidservaring biedt aan degenen die in elektrische modus willen rijden zonder het beroemde en onnavolgbare Abarth-gebrul op te geven, dat generaties gepassioneerde bestuurders heeft begeleid en altijd synoniem is geweest met kracht en prestaties.

 

In lijn met deze filosofie reproduceert het Key On-Off systeem, telkens wanneer de auto wordt in- of uitgeschakeld, een gitaar in het interieur – een geluid dat de gebruikers onmiddellijk het gevoel geeft dat men in elke Abarth kan ervaren. Zelfs het AVAS (Acoustic Vehicle Alert System) krijgt een specifieke ‘jingle’, waardoor een karakterloze start en normatieve beperking wordt omgezet in een geluid dat herkenbaar is voor Scorpione-fans. Het is een “geluid” dat de Nieuwe Abarth 500e onderscheidt van andere elektrische auto’s. Bovendien klinkt bij de eerste overschrijding van de 20 km/u een “gitaargetokkel” dat de transgressieve en onconventionele ziel van het genre Scorpione en de auto’s weerspiegelt.

 

Tot slot is de Nieuwe Abarth 500e de eerste en enige stadsauto die kan worden uitgerust met de geluidsgenerator, voor wie de Abarth-signatuur – het onnavolgbare Abarth “gebrul” – niet wil opgeven. De geluidsgenerator begeleidt de prestaties van de motor en reproduceert getrouw het geluid van een Abarth-benzinemotor. Dit innovatieve geluidssysteem is ontworpen om alle emoties te bieden die elke Abarth-liefhebber zoekt bij het rijden in een Abarth, door prestaties en geluid perfect te combineren, en biedt een echte Abarth-rijervaring.

 

De geluidsgenerator wordt aangeboden als alternatief voor de standaard geluidservaring en wordt begeleid door een AVAS dat doet denken aan het geluid van een benzinemotor – anders dan het standaard gitaargetokkel. Wanneer de Nieuwe Abarth 500e bovendien is uitgerust met de Sound Generator, speelt het aan/uit-systeem van de sleutel altijd een gitaar in het interieur wanneer de auto wordt in- of uitgeschakeld. De geluidsgenerator kan op verzoek van de klant worden in- of uitgeschakeld wanneer de auto stilstaat.

Nieuwe Abarth 500e: nieuwe stijlelementen voor een gedurfde en opvallende sportieve look

Nieuwe designelementen geven de Nieuwe Abarth 500e een unieke maar gedurfde stijl, die inspiratie put uit het verleden maar de hele rijervaring nog spannender maakt. Om een duidelijk beeld te geven van de nieuwe uitdagingen en ambities van het merk heeft Abarth gespeeld met zijn logo, terwijl het trouw is gebleven aan de uitspraak: “Nieuw tijdperk, dezelfde wortels, hetzelfde DNA.” Het nieuwe gemoderniseerde en geëlektrificeerde logo van Scorpione maakt zijn debuut op de Nieuwe Abarth 500e en loodst het merk een nieuw tijdperk binnen. En het is niet “zomaar een handtekening”; het is de combinatie van prestaties en innovatie, plezier en duurzaamheid. De Nieuwe Abarth 500e onderscheidt zich door zijn kenmerkende, high-performance en gedurfde sportstyling en is opgedragen aan hen die nooit opgeven om van een rit een plezierige ervaring te maken.

 

Verschillende agressieve exterieurelementen maken de Nieuwe Abarth 500e uniek en verleidelijk, zoals de nieuwe speciale sportieve voorbumper, de ongrijpbare en sportieve lijnen van de zijskirts, de witte DAM aan de voorzijde, de inzetstukken van de achterdiffusor, de specifieke lichtmetalen velgen en de nieuwe Titanium Grey behuizingen van de achteruitkijkspiegels. Het sportieve karakter van de Nieuwe Abarth 500e wordt ook versterkt door de volledige LED voorverlichting met de nieuwe Abarth signatuur, schijfremmen voor en achter, nieuwe Abarth belettering voor en achter in donker Titanium Grey, het nieuwe geëlektrificeerde Scorpione signatuur zijlogo en een zwarte softtop met geïntegreerde sportspoiler voor de cabrio. De hatchback-versie is ook uitgerust met getinte achterruiten.

 

Stijl en sportiviteit komen volledig tot uiting aan boord van de Nieuwe Abarth 500e, zoals blijkt uit een aantal details: van de donkere sfeer van de stijlen en de dakbekleding tot de nieuwe Poison Blue band voor het opklappen van de voorstoelen. De afwisseling van edele materialen en sportievere designelementen zorgt voor een unieke en exclusieve combinatie in dit marktsegment.

Nieuwe Abarth 500e Scorpionissima : een rijkelijk uitgeruste lanceringseditie

De Nieuwe Abarth 500e Scorpionissima, die zijn debuut maakt, is een exclusieve, rijkelijk uitgeruste en verleidelijke beperkte lanceringseditie – de allereerste elektrische Abarth. Hij wordt in slechts 1.949 exemplaren geproduceerd, een aantal dat een eerbetoon is aan het geboortejaar van het merk, en is de perfecte synthese tussen exclusiviteit en sportiviteit.Hij is leverbaar in berline- en cabrioletuitvoering en wordt aangeboden in de nieuwe kleuren Acid Green of Poison Blue. Het is de perfecte synthese van exclusiviteit en sportiviteit.

 

De Nieuwe Abarth 500e Scorpionissima is uitgerust met exclusieve 18″ Diamond-Cut Titanium Grey lichtmetalen velgen, die de bestuurder dichter bij de weg brengen dankzij hun handlingprestaties en scherpe, agressieve design, een vast glazen dak en getinte achterruiten. Hij is ook uitgerust met stalen sportpedalen en een met het logo gegraveerde voetsteun, die de trillingen van het circuit en het reactievermogen van de auto’s die de geschiedenis van Abarth hebben gemaakt tot leven brengen, een nieuwe Titanium Grey dashboardring en stalen dorpels met de Abarth letters in reliëf. De nieuwe Abarth 500e Scorpionissima is verkrijgbaar in een opwindende Acid Green of Poison Blue carrosseriekleur, twee kleuren die het gedurfde en onderscheidende karakter van de nieuwe Scorpion verder onderstrepen, waardoor hij zich op elke weg onderscheidt van de massa.

 

Het ontwerp van de nieuwe sportzetels met Scorpione-logo’s is afgewerkt in Alcantara, een high-end racebekleding die een donkere sportieve uitstraling en maximaal comfort biedt dankzij de geïntegreerde hoofdsteun met Acid Green Scorpion lasergravure in het Alcantara en sportieve dubbele stiksels.

De exclusiviteit en sportiviteit van de materialen komt eveneens tot uiting in de nieuwe Alcantara dashboard fascia met reliëf, die een uniek gevoel geeft en esthetiek combineert met functionaliteit, en perfect past bij het stuurwiel en de sportstoelen. Hoogwaardig leder met Alcantara-inzet en het Scorpion-logo sieren het driespaaks sportstuur, dat is geïnspireerd op de racerij om klanten vanaf de eerste aanraking dat specifieke racegevoel te geven. Bovendien zijn de deurpanelen en de centrale armsteun voorzien van sportieve dubbele stiksels.

 

De Nieuwe Abarth 500e Scorpionissima is eveneens uitgerust met een ontworpen middentunnel, verwarmde voorzetels en voorruit, een in hoogte verstelbare bestuurderszetel en 50/50 opklapbare achterbank. Het contrast tussen de heldere Acid Green exterieurkleur en het donkere interieur versterkt zijn kenmerkende en sportieve stijl, terwijl de Poison Blue carrosserielak de gedurfde stijl van de Nieuwe Abarth 500 electrisch verder benadrukt.

 

De Nieuwe Abarth 500e Scorpionissima wordt standaard geleverd met het Radio Uconnect™ touchscreen van 10,25″ met geïntegreerd navigatiesysteem en de gloednieuwe Performance Pages – een hightech scherm met opwindende nieuwe Abarth graphics. De Performance Pages zijn speciaal ontworpen voor de New Abarth 500 Elektrisch en stellen klanten in staat hun prestaties te volgen terwijl ze de opwinding van het rijden loslaten. Draadloze compatibiliteit met Apple CarPlay® en Android Auto™ is ook beschikbaar.

De nieuwe Abarth 500e is de eerste auto in het Abarth-gamma die een volledig geconnecteerde ervaring biedt dankzij Uconnect Services, die klanten een complete rijervaring bieden met realtime informatie en veiligheid in de auto. Alle geconnecteerde diensten kunnen ook off-board worden beheerd met de speciale mobiele app.

Bovendien biedt het nieuwe 7’’ volledig digitale instrumentenpaneel alle benodigde informatie – van snelheid tot actieradius, huidige rijmodus en batterijstatus – zonder de bestuurder van de weg af te leiden.

 

Tot de comfortvoorzieningen behoren licht- en regensensoren, handsfree toegang met de nieuwe Abarth-sleutel en handsfree starten, automatische klimaatregeling, automatisch dimmende koplampen, een elektrochromische binnenspiegel en een draadloze oplader. Dankzij het geavanceerde 360° “drone view” sensorsysteem en de ultra-high definition achteruitrijcamera, die obstakels en het traject van de auto toont op het 10,25’’ scherm, is perfect parkeren gegarandeerd.

 

Tot slot wordt ook het verfijnde en krachtige JBL premium audiosysteem meegeleverd, dat de ervaring van krachtig geluid met heldere hoge tonen, brullende lage tonen en zachte middentonen biedt om de meest veeleisende en verfijnde muziekliefhebbers tevreden te stellen. De geluidsgenerator behoort ook tot de standaarduitrusting van de Nieuwe Abarth 500e Scorpionissima.

 

De Nieuwe Abarth 500e Scorpionissima is uitgerust met zes airbags en de meest geavanceerde ADAS-systemen die beschikbaar zijn voor de meest plezierige rijervaring zonder in te boeten aan veiligheid:

– Algemene verkeersinformatie

– Autonoom noodremmen met voetgangers- en fietsherkenning

– Intelligente snelheidsassistent (Intelligent Speed Assistant)

– Rijbaanassistent (Lane Keeping Assist)

– Detectie van slaperige bestuurders (Drowsy Driver Detection)

– Attention Assist (Attention Assist)

– Cruise Control

– Waarschuwing dode hoek (Blind Spot Warning)

– Noodoproep (Emergency Call)

Een geheel nieuwe aankoopervaring

Acceleratie en reactiesnelheid zijn ook kenmerkend voor het nieuwe Abarth-model, want elk onderdeel van de ervaring moet de klanten de intense Abarth-sensaties laten voelen.

 

De klantervaring van de Nieuwe Abarth 500e zal papierloos, online en intuïtief zijn, wat in lijn is met de strategie van het merk van eenvoud en klanttevredenheid. Klanten krijgen vanaf de eerste klik de smaak van de geblokte vlag te pakken. Het duurt slechts enkele minuten om een keuze te maken en een auto te reserveren.

De nieuwe online aankoopervaring start op 22 november, met de Nieuwe Abarth 500e Scorpionissima. Een exclusieve voorreserveringsfase van één maand is gereserveerd voor leden van de Abarth “Scorpionship” gemeenschap, als speciale beloning voor hun inzet voor de co-creatie van de Nieuwe 500e via het “Performance creators” online project.

 

« Performance creators » : De Nieuwe Abarth 500e is samen met de Abarth-community gecreëerd.

De Scorpionship community is altijd een van de hoekstenen van het merk geweest. Het is een groeiende gemeenschap van meer dan 160.000 Abarthisti wereldwijd. Zij tonen hun genegenheid voor het merk, zijn geschiedenis en zijn oprichter met grote trots en ervaren de waarden Stijl en Prestatie. Het is als een grote familie die aan elk Abarth-evenement deelneemt en de creatie van de toekomstige modellen op de voet volgt. Daarom werd besloten om de fans uit te nodigen om niet alleen het Abarth-pad te volgen, maar ook om te helpen de kaart te tekenen. Abarth vroeg hen rechtstreeks naar hun mening over hoe haar toekomstige voertuigen eruit zouden moeten zien.

 

Het initiatief, genaamd “Performance Creators”, is een echt succes: honderdduizenden leden van de gemeenschap hebben hun mening gegeven over de nieuwe geluiden en kleuren, en andere oproepen tot actie zullen volgen.

Het is een manier om de hele Abarth-gemeenschap te betrekken bij de evolutie van het merk en een manier om exclusief, maar ook inclusief te zijn, en tegelijkertijd nog meer plezier te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait