Toyota bZ Compact SUV Concept debuteert in Europa

  • Toyota BEV Concept drukt een schone/vitale ontwerpbenadering uit in combinatie met impactarme, duurzame materialen
  • Concept ontworpen in Europa door Toyota European Design and Development in Frankrijk
  • Modern interieurontwerp verbeterd met persoonlijke assistent in de auto
  • Nieuw concept geeft een glimp van een toekomstige stap in Toyota’s bZ-line-up
  • Toyota is van plan om tegen 2026 zes bZ-modellen in Europa te introduceren

De nieuwe Toyota bZ Compact SUV Concept heeft zijn Europese debuut gemaakt in Brussel, België, en geeft een glimp van wat de toekomst zou kunnen zijn met de bZ Compact SUV Concept, waarmee de visie van het bedrijf wordt uitgebreid onder de merkparaplu “bZ” (Beyond Zero).

Het nieuwe concept is gepositioneerd in het C-SUV-segment, het grootste segment in Europa. De nieuwe volledig batterij-elektrische bZ Compact SUV Concept naast de C-HR proloog illustreert Toyota’s multi-tec aanpak om klanten in staat te stellen hun koolstofemissies te verminderen, te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van klanten en duurzaamheid te waarborgen door middel van een uitgebreid productaanbod.

De Toyota bZ Compact SUV Concept is in Europa ontworpen door Toyota European Design and Development (ED2) in Frankrijk als een volledig batterij-elektrisch voertuig (BEV), met behulp van een clean-vital designbenadering. Deze aanpak viert de dualiteit van het voertuig dat zowel het minimalistische ontwerp bereikt dat men zou verwachten van een BEV met de vitaliteit van de toekomst. Het concept vertegenwoordigt een voertuig zonder uitstoot, met behulp van low-impact, duurzame materialen, die ook dynamische prestaties, toonaangevende technologie en een stijlvolle uitstraling biedt.

De aerodynamische vorm van het concept versterkt zijn futuristische uiterlijk, waaronder de wielen die naar de hoeken worden geduwd voor een agressieve houding – waardoor het lijkt alsof het beweegt, zelfs als het stilstaat. De korte overhangen en sweepbackhoeken zorgen ervoor dat het opvalt als een geavanceerd technologisch voertuig, terwijl een versmald cabineontwerp het een wendbaar uiterlijk geeft voor lage luchtweerstand.

De edgy styling strekt zich uit tot het interieur met premium afwerkingen die resulteren in een onderscheidende look. Met name het ontwerpteam heeft verschillende milieuvriendelijke accenten opgenomen, zoals stoelen gemaakt van plantaardige en gerecyclede materialen om het Beyond Zero-thema te volgen. Een persoonlijke assistent in de auto verbindt de bestuurder en passagiers met het voertuig door middel van audio- en visuele lichtsignalen die door de cabine bewegen en reageren op verzoeken of opdrachten van voor- of achterpassagiers.

Met zijn Beyond Zero-boodschap ziet Toyota een toekomst voor zich waarin koolstofneutraliteit wordt bereikt door de praktische introductie van een portfolio van producten met geavanceerde, alternatieve brandstof en emissievrije aandrijflijntechnologieën. In Europa is Toyota van plan om tegen 2026 zes modellen met het merk bZ (Beyond Zero) te introduceren. Een divers portfolio van geëlektrificeerde producten zal Toyota helpen zijn wereldwijde doel van koolstofneutraliteit tegen 2050 te bereiken.

Voertuigspecificaties (zoals weergegeven op het Kenshiki Forum 2022)

Lengte 4.538 mm
Hoogte 1.560 mm
Breedte 1.888 mm (excl. spiegels)
Wielen 21-inch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait