PEUGEOT INCEPTION Concept – PEUGEOT opent een nieuw hoofdstuk en presenteert zijn visie op de toekomst van de auto

ALLURE.

Met een nieuwe officiële boodschap waarin zijn katachtige en aantrekkelijke houding, zijn revolutionaire interieurdesign en zijn belofte van ongeëvenaarde rijsensaties worden geprezen, luidt de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT een nieuw tijdperk in en belichaamt hij de visie van het Merk op toekomstige elektrische voertuigen.  Als eerste PEUGEOT Design Manifest onder leiding van Matthias Hossann belichaamt de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT de grote verandering van het Merk.

EMOTION.

De PEUGEOT INCEPTION CONCEPT drukt deze optimistische visie met overtuiging uit, klaar om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Met zijn nieuwe generatie i-Cockpit® en zijn Hypersquare-besturingssysteem brengt hij een revolutie teweeg in het rijplezier door een nieuwe, intuïtieve manier van autorijden aan te bieden. Het innovatieve Skyspace panoramische glasconcept zorgt voor nieuwe emoties en sensaties. Zijn passagierscompartiment heeft een nieuwe binnenruimte en de innovatieve architectuur wordt aangevuld met materialen die spelen met hun gekleurde reflecties om zwart te mijden, terwijl het idee van duurzaamheid opnieuw wordt gedefinieerd door middel van nieuwe technieken.

EXCELLENCE.

De PEUGEOT INCEPTION CONCEPT opent nieuwe perspectieven met een gedurfde architectuur, afgeleid van de generatie “BEV-by-design” platformen, en wordt geleverd in een royaal formaat, waardoor de uitmuntendheid van zijn innovaties nog beter tot zijn recht komt.

 

Dit manifest zal de inspiratie vormen voor de toekomstige producten van het merk, tot en met de meest compacte modellen van het gamma, vanaf 2025.

 

Linda Jackson CEO van het merk PEUGEOT:

“PEUGEOT gaat volledig voor de elektrificatie van zijn gamma. In 2023 zal 100% van de voertuigen in het gamma geëlektrificeerd zijn en in de komende twee jaar zullen vijf nieuwe 100% elektrische modellen worden gelanceerd. Onze ambitie is eenvoudig: tegen 2030 van PEUGEOT het toonaangevend elektrische merk in Europa maken. Deze doelstelling en ambitieuze visie maken de weg vrij voor een radicale transformatie van het merk. Het wordt vandaag belichaamd door het PEUGEOT INCEPTION CONCEPT dat het begin van een nieuw tijdperk inluidt! PEUGEOT belooft dat de wereld een betere plek is met Allure, de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT belichaamt de betekenis van deze belofte vanaf vandaag”.

PEUGEOT INCEPTION CONCEPT – Het merk maakt de weg vrij voor een nieuwe visie op de auto

 

De naam PEUGEOT INCEPTION CONCEPT (of “Inceptio” in het Latijn) betekent “het begin”. Geen andere naam zou de ambitie van dit PEUGEOT-manifest, dat de belofte van een nieuw tijdperk voor het merk inhoudt, beter kunnen samenvatten. Met zijn visionaire design biedt de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT originele technologische perspectieven en neemt hij u mee op een exclusieve auto-ervaring.

 

  • Het PEUGEOT INCEPTION CONCEPT dompelt u onder in een nieuwe dimensie, tussen droom en werkelijkheid, en belooft intense emoties zodra u het nadert, aanraakt of betreedt. De ambitie is om de meeste van zijn innovaties vanaf 2025 in productie te nemen.

Matthias Hossann, PEUGEOT Design Director:

“PEUGEOT verandert, maar de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT blijft onmiskenbaar een PEUGEOT. Hij drukt de tijdloze katachtige aantrekkingskracht van het merk uit en laat zien hoe optimistisch we zijn over de toekomst van de auto en de emoties die hij biedt. De heldere en lichte PEUGEOT INCEPTION CONCEPT vindt de ruimtelijke ervaring van het rijden opnieuw uit en illustreert een deel van onze denkwijze om de ecologische voetafdruk van PEUGEOT tegen 2030 met meer dan 50% te verminderen. De transformatie van het merk betreft alle aspecten van het ontwerp, de productie en het leven van de PEUGEOT van morgen. Design is een integraal onderdeel van deze transformatie. “

EXCELLENCE van de nieuwe STLA “BEV-by-design” platforms, de basis voor een revolutie

 

De PEUGEOT INCEPTION CONCEPT is ontworpen op één van de vier toekomstige “BEV-by-design” platforms van de Stellantis Groep. De komst van deze nieuwe reeks platforms vanaf 2023 zal een revolutie betekenen voor de PEUGEOT wagens van morgen. Ze zijn speciaal ontworpen voor de elektrificatie en bieden grote verschillen op het vlak van architectuur, waarvan de ontwerpers gebruik hebben gemaakt om het passagierscompartiment van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT volledig opnieuw vorm te geven. Ze hebben een nieuwe rijhouding en een nieuwe ervaring voor de passagiers gecreëerd.

 

  • Het platform STLA Large waarop de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT is gebaseerd, heeft het silhouet gekregen van een lage (1,34 m) en efficiënte berline met een lengte van 5,00 m. Dit formaat werd bewust gekozen om de vele innovaties van dit manifest te benadrukken. Het platform maakt ook deel uit van de nieuwe officiële berichtgeving van PEUGEOT, die nog steeds aansluit bij het DNA van het merk.

 

  • De nieuwe “BEV-by-design” elektrische platforms zullen ook technologische modules introduceren die aangedreven worden door kunstmatige intelligentie: STLA Brain, STLA SmartCockpit en STLA Autodrive.

 

  • De 100% elektrische PEUGEOT INCEPTION CONCEPT is uitgerust met 800V technologie. Met zijn 100kWh batterij kan hij 800 km afleggen op één volle lading, de afstand van Parijs naar Marseille of van Brussel naar Berlijn. Zijn verbruik is
    opmerkelijk, slechts 12,5kWh per 100 km. De batterij laadt het equivalent van
    30 km bereik in één minuut, of 150 km in vijf minuten. De PEUGEOT INCEPTION CONCEPT kan via inductie worden opgeladen, wat deze stap vereenvoudigt zonder dat er een kabel nodig is.

 

  • Twee compacte elektromotoren, één aan de voorzijde, de andere aan de achterzijde, maken van de PEUGEOT INCEPTION een vierwielaangedreven voertuig voor de uitmuntendheid van volledig gecontroleerd dynamisch rijden. Het gecombineerde vermogen bedraagt bijna 680 pk (500 kW). Acceleratie van 0 tot 100 km/u in minder dan 3 seconden.

 

  • De uitmuntende technologie aan boord van de platformfamilie wordt in de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT weerspiegeld door de Steer-by-Wire. Het stuurwiel zoals we dat al tientallen jaren kennen, wordt afgeschaft ten gunste van een Hypersquare-besturing waarbij digitale elektrische bedieningselementen de mechanische schakels hebben vervangen.

 

Jérôme Micheron, productdirecteur PEUGEOT:

“Klanten hebben hoge verwachtingen van de elektrische auto. Dankzij de nieuwe generatie van onze “BEV-by-design”-platforms voor elektrische voertuigen zullen we aan hun verwachtingen voldoen. We gaan hen verrassen met de lay-out van onze toekomstige auto’s, we gaan de rijbewegingen vereenvoudigen en de rijervaring opnieuw uitvinden. Deze doelstellingen krijgen nu vorm in de vorm van het PEUGEOT INCEPTION CONCEPT. De transformatie van PEUGEOT gaat veel verder dan alleen de ambitie om 100% elektrisch te worden. Het merk zal u in staat stellen alle nieuwe mogelijkheden van de elektrische technologie en nieuwe software ten volle te benutten om nieuwe en verrijkende ervaringen te beleven. 

Allure: een katachtige look voor een nieuwe designtaal

 

Op het eerste gezicht is een PEUGEOT herkenbaar aan zijn katachtige houding. De genen van het merk zijn aanwezig, maar de codes zijn geherinterpreteerd voor het nieuwe tijdperk dat vandaag begint. Deze nieuwe designtaal wordt vanaf 2025 op de volgende PEUGEOT geïntroduceerd. Hij is eenvoudiger en verfijnder. Het heeft een afwerking en texturen die de digitale wereld waardig zijn. Dit nieuwe design schakelt tussen sensuele lijnen en atletische rondingen, meer geometrisch en scherper, zoals de horizontale vleugelschouders.

 

De uitdaging van het ontwerp van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT ligt in het contrast tussen een dynamisch profiel – voor een katachtige houding – en een passagierscompartiment dat is ontworpen als een glazen capsule die naar voren duikt voor de voeten van de bestuurder en de voorpassagier.

 

Van opzij gezien heeft het ontwerp nog steeds de PEUGEOT-codes van een slanke, elegante berline, terwijl het ons in vogelvlucht naar de nabije toekomst leidt, die van elektrische auto’s die op speciale platforms zijn ontworpen. De magie van het PEUGEOT INCEPTION CONCEPT schuilt in een perfect naadloze overgang tussen het exterieur en het interieur, met name dankzij de exclusieve beglazing.

 

 

  • SMART GLAZING

De passagiers van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT bevinden zich in het hart van een 7,25 m2 groot glasoppervlak, dat bijdraagt aan het gedurfde design van dit manifest. Alle beglazing (voorruit, zijruiten en achterruiten) is gemaakt van glas dat is ontworpen voor de architectuur. Aangepast aan het PEUGEOT INCEPTION CONCEPT behoudt het zijn uitzonderlijke thermische kwaliteiten en profiteert het van een multi-chroombehandeling (behandeling met metaaloxiden), een procédé dat oorspronkelijk door NASA werd gebruikt voor de vizieren van astronautenhelmen. Dit NARIMA®-glas heeft een warme reflectie, in geeltinten, en een koudere transmissie, in de blauwachtige tinten. Dit glasoppervlak creëert een subtiele dialoog tussen het exterieur en het interieur. Aan de buitenkant reflecteert het op de neutrale carrosseriekleur. Binnenin verspreidt het lichtflitsen op de materialen, waardoor de reflecties en tinten voortdurend veranderen. Passagiers in de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT zullen genieten van een nieuwe ervaring op het gebied van Colours & Materials, terwijl de behandeling van het multi-chroom glas het thermische en anti-UV probleem oplost.

 

  • EEN EXCLUSIEVE CARROSSERIEKLEUR

De PEUGEOT INCEPTION CONCEPT carrosseriekleur is samengesteld uit zeer fijne metaalpigmenten en is enkelvoudig gecoat, waardoor veel minder energie wordt verbruikt bij het aanbrengen. Het hoogwaardige uiterlijk benadrukt de volumes van de carrosserie en reageert, net als de beglazing, door de kleuren af te stemmen op de externe omgeving.

 

  • EEN EXCLUSIEVE VOORKANT, HET “FUSION MASK”.

De voorbumper heeft een geheel nieuwe PEUGEOT lichtsignatuur waarin de drie emblematische klauwen zijn verwerkt. Deze nieuwe, zeer kenmerkende voorkant voegt de volledige grille en het signature gedeelte samen tot één object dat ook de sensoren herbergt. Het bestaat uit een enkel stuk glas met het logo in het midden, vergroot door het 3D-lichtgevende effect. Dit masker is bekleed met drie dunne horizontale balken die worden doorkruist door de drie klauwen. De vier optische modules bevinden zich onder het glazen masker, dat zelf een spiegeleffect heeft. Dit laatste is gedrukt met de digitale INKJET-technologie.

 

  • COMMUNICERENDE DEUREN

Een TECH BAR loopt horizontaal door de deuren. Dit verzonken scherm zendt verschillende boodschappen uit naar de buitenkant van de auto wanneer de bestuurder en de passagiers hem naderen. De kunstmatige intelligentie waarmee de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT is uitgerust, maakt het mogelijk de bestuurder te herkennen om de door elke inzittende gewenste comfortinstellingen (zithouding, temperatuur, rijmodus en multimediavoorkeuren) in te stellen.

Naast het laadniveau van de accu bevat de TECH BAR ook de gebruikelijke welkomst- en afscheidsboodschappen, evenals de vele sensoren en radars die verband houden met de rijmodus, waarbij de carrosserie volledig glad is, omdat deze technische elementen ontbreken. Het onderste deel van de deuren wordt breder en steekt duidelijk af om de aerodynamica in deze zeer gevoelige zone te verbeteren.

 

  • EEN TECHNISCHE RUIMTE VOORAAN

De PEUGEOT INCEPTION CONCEPT is ook gebruiksvriendelijk en praktisch met een mobiel carrosserie-element voor de enorme voorruit. Deze kleine motorkap maakt de technische ruimte Aero Tech Deck vrij, waarin de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT alle onderhoudsfuncties van het elektrische voertuig concentreert, inclusief het laadstopcontact en de laadcontrole.

 

  • EEN EXPRESSIEVE ACHTERKANT

De achtersteven, die de nieuwe signatuur van de voorkant weerspiegelt, heeft een zeer hightech behandeling gekregen, waarbij de drie klauwen oneindig in de auto lijken te komen, dankzij de twee lagen glas. Dit zorgt voor een werkelijk magisch effect. De achtersteven van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT benadrukt de subtiele vormgeving van de vleugels, gekenmerkt door een eenvoudige lijn die uitloopt in een royale en vloeiende curve.

  • AERODYNAMISCHE WIELEN

De “AERORIM” velgen van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT combineren op briljante wijze aerodynamica en esthetiek. Ze zijn ontworpen volgens een axiale symmetrie, net als de 20-inchwielen van de nieuwe PEUGEOT 408. Inserts dragen bij tot de aerodynamische inspanning, terwijl aluminium inserts met microperforaties het zeer high-tech aspect van het design onderstrepen. Het verlichte leeuwenembleem blijft statisch wanneer het wiel wordt gedraaid. Binnenin het wiel is de remklauw bedekt met spiegelglas. Dit eigenzinnige designaspect sluit aan bij de glazen delen van het Hypersquare, de boeg en de achtersteven van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT .

 Phil York, directeur marketing en communicatie van PEUGEOT:

“Net als de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT zullen onze toekomstige modellen uitgerust zijn met STLA Brain artificiële intelligentie en volledig geconnecteerd zijn. PEUGEOT klanten zullen genieten van een naadloze ervaring, waarbij fysieke en menselijke interactie, virtuele discussies met het merk en intelligente online diensten worden gecombineerd. Het PEUGEOT INCEPTION CONCEPT onthult enkele van deze belangrijke innovaties. Toekomstige PEUGEOT voertuigen op basis van BEV-by-design platforms zullen niet alleen emissievrij zijn, maar ook ontspannend en opwindend, gemakkelijk te kopen, te gebruiken en te updaten.”

 

PEUGEOT INCEPTION CONCEPT belichaamt de visie op de toekomst van de auto om zo dicht mogelijk aan te sluiten bij de verwachtingen van klanten die op zoek zijn naar steeds meer plezier en openstaan voor nieuwe technologieën. Een nieuwe generatie klanten, meer verbonden en op zoek naar een merk dat elektrische voertuigen aanbiedt met een grote autonomie, gemakkelijke toegang tot opladengeïntegreerde connectiviteit met software om ritten te plannen via een eenvoudige interface. PEUGEOT heeft de oplossing en in de komende 2 jaar zullen we 5 nieuwe 100% elektrische modellen lanceren, dan zullen we een volledig elektrisch gamma hebben en tegen 2030 zullen alle in Europa verkochte PEUGEOT auto’s elektrisch zijn.

EMOTION van nieuwe sensaties met de Hypersquare, de revolutie in de i-Cockpit®.

 

Al meer dan 9 miljoen i-Cockpit® op de weg. Deze nieuwe cockpitarchitectuur met zijn ergonomische innovaties werd tien jaar geleden geïntroduceerd door de eerste generatie PEUGEOT 208. Vandaag vindt de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT hem opnieuw uit door gebruik te maken van gevalideerde futuristische technologieën. De ontwerpers hebben gekozen voor een volledig nieuwe architectuur, waarbij het stuur en de klassieke schakelaars zijn verwijderdHet Hypersquare-besturingssysteem is digitaal geboren en geïnspireerd op videogamesen brengt het i-Cockpit®-concept van PEUGEOT naar de nabije toekomst.

 

  • EEN NIEUWE GENERATIE VAN i-COCKPIT

Met zijn nieuwe Hypersquare-besturingssysteem biedt de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT nog meer sensaties aan boord dankzij een wendbare rijervaring en een geheel nieuwe, intuïtievere i-Cockpit®. Met één vingertop bedient u alle rijparameters en de steer-by-wire technologie maakt het rijden instinctiever en eenvoudiger, zoals in een videogame maar dan in het echt. De ultieme ergonomie van het Hypersquare, dat het klassieke stuur vervangt, zorgt voor een nieuwe, natuurlijke, eenvoudigere en veiligere manier van rijden. Nieuwe bewegingen voor nieuw rijplezier, voor een ongeëvenaard rijcomfort.

 

De Hypersquare met digitale elektrische bediening bestaat uit een scherm met ronde cellen in elk van de vier hoeken die verschillende functies hebben:

  1. De volledig natuurlijke en universele grip van de stuurbediening,
  2. Vingervlug rijcomfort,
  3. Activering van de bedieningsorganen van het voertuig door er met de duim op te drukken.

Gelijkaardige bewegingen als hoe we onze smartphones gebruiken. Het intuïtieve aspect zorgt voor een hoge mate van veiligheid.

 

In het midden van de Hypersquare bevindt zich een tabletachtig scherm voor de verspreiding van bedieningsinformatie. De pictogrammen voor de verschillende functies (airconditioning, radiovolume, ADAS, enz.) worden weergegeven op de twee zijpanelen om de toegang tot de gekozen bediening te vergemakkelijken. Deze laatste bevindt zich in de ronde uitsparingen en is toegankelijk door alleen de duim te bewegen, zonder de handen van de stuurbediening te nemen. Voor nog meer rijcomfort is de rand van de Hypersquare gemaakt van 3D-printing, terwijl het digitale glazen scherm in het midden voor een hightech uitstraling zorgt.

 

De volgende generatie i-Cockpit omvat het Stellantis STLA Smart Cockpit technologieplatform.

 

 

  • HYPERSQUARE GECOMBINEERD MET HALO CLUSTER

Het Hypersquare-besturingssysteem wordt gecombineerd met een flexibel scherm op de achtergrond dat rij- of infotainmentinformatie in 360° weergeeft. Deze HALO CLUSTER, met zijn cirkelvormige scherm, informeert passagiers die de auto naderen. Deze externe communicatie versterkt het concept van delen en een nieuwe visie op auto’s.

Bij de overgang naar het L4-niveau van het autonoom rijden (STLA AutoDrive) trekt de HYPERSQUARE zich terug en schuift een groot panoramisch scherm uit de vloer om een nieuwe ervaring in de passagiersruimte te bieden.

 

Het doel van PEUGEOT is om de Hypersquare vóór het einde van het decennium op een volgende generatie voertuigen in het gamma te introduceren.

 

  • STEER-BY-WIRE

Voorafgaand aan de ontwikkeling van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT heeft het merk de Steer-by-Wire technologie getest en geïntegreerd om deze innovatie te ontwikkelen en de grenzen van rijgemak, veiligheid en betrouwbaarheid voor gereglementeerd gebruik te verleggen. De fysieke stuurkolom verdwijnt, waardoor de nieuwe architectuur aan boord van de PEUGEOT INCEPT CONCEPT zichtbaar wordt.

 

EMOTION nieuwe rijervaring, verhoogde sensaties en meer comfort

 

 

De PEUGEOT INCEPTION CONCEPT biedt een nieuwe visie op het interieur voor een grand tourer en creëert nieuwe, meer langgerekte zitplaatsen, in lijn met de nieuwe “BEV-by-design” architectuur gewijd aan elektrische voertuigen. De hoge gordel fungeert als een rustgevende veiligheidsbeugel. Rij 1 kijkt naar voren en biedt een uitzonderlijk zicht op de weg.

De tweede rij heeft een beter zicht op de buitenwereld, dankzij de royale glasoppervlakken en de nieuwe stoelverhoudingen. De glazen fronten aan de achterzijde van de voorstoelen geven de inzittenden van rij 2 hun eigen sfeer- en instellingszone. Alle materialen in het interieur zijn behandeld op hun reflecties. Dat betekent dat de kleur van het interieur van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT verandert naargelang de omgeving waarin wordt gereden en varieert naargelang het licht. Aan boord worden ruimte, comfort en emotie verhoogd.

 

  • OVERWELDIGENDE ZETELS

Alle zetelverhoudingen zijn herwerkt, met meer breedte en ultiem comfort: Comfort Fit, met een stoel die zich aanpast aan de lichaamsvorm van elke passagier. De architectuur en de schijnbare structuur van de stoel zijn zo goed mogelijk aan het lichaam aangepast. Het is niet langer een kwestie van zitten in een autostoel, maar van zich installeren in een nieuw soort meubilair, aangepast aan de omstandigheden van dynamisch rijden, of zich kunnen ontspannen wanneer het rijden is gedelegeerd. De stoelen van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT, met hun spectaculaire proporties, bieden deze Comfort Fit-houding met hoofdsteunen die niet verder reiken dan de lichaamsriem. De lage zithoogte maakt deze nieuwe architectuur mogelijk die ruimte vrijmaakt.

 

  • GEEN DASHBOARD MEER

Aan boord van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT is al het meubilair lager geplaatst. Tegenover de zetels is de minimale cockpit, die kan worden ingeschoven wanneer het besturen wordt gedelegeerd, uitsluitend bestemd voor de bestuurder. Het dashboard komt te vervallen, evenals de dwarsbalk en het schutbord. Met dit volledig open zicht op de weg kunnen de inzittenden meer zien en beleven, waardoor de emotie aan boord vertienvoudigd wordt.

 

  • FOCAL PREMIUM HiFi

De PEUGEOT INCEPTION CONCEPT is uitgerust met een Premium HiFi systeem van FOCAL, een Frans merk gespecialiseerd in Hifi Audio dat zorgt voor nog betere audiosensaties. De dynamiek van het geluid in de cabine is optimaal met op maat gemaakte locaties. Het systeem bestaat uit een versterker, meerdere soundbars (elk met meerdere 100 mm coaxiale luidsprekers) die in de deuren en aan de voorkant van de cabine zijn geplaatst. Er zijn ook twee subwoofers in de vloer.

Een co-design werk met een ” PEUGEOT- FOCAL ” handtekening die ook terug te vinden is in de gravure op de roosters van de soundbar.

 

EXCELLENCE in materialen met vernieuwde duurzaamheid

 

PEUGEOT omvormen tot een elektrisch merk betekent meer dan alleen maar batterijen en elektrische motoren in onze auto’s plaatsen. Het interieur van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT is het resultaat van geavanceerd onderzoek naar de diepgaande transformatie van de ervaring aan boord. Zwart is hier volledig gemeden ten gunste van nieuwe sferen die worden gecreëerd door de combinatie van licht gefilterd door meerkleurig glas en materialen met relatief neutrale metaaltinten, die de sfeer in het passagierscompartiment kunnen veranderen door simpelweg te spelen met reflecties. De PEUGEOT INCEPTION Concept is een showcase van de nieuwe technieken die we zullen invoeren om onze koolstofvoetafdruk in Europa tegen 2030 met meer dan 50% te verminderen en tegen 2038 volledig Carbon Net Zero te zijn.

 

 

  • GEGOTEN TEXTIEL

De voertuigarchitectuur heroverwegen is niet genoeg. Het PEUGEOT INCEPTION CONCEPT gaat nog een stap verder en creëert nieuwe oplossingen om de circulaire economie te maximaliseren. Zo werd het gegoten textiel geboren. Restjes stof van 100% polyester uit de prototypewerkplaatsen van het ontwerpcentrum of van leveranciers worden hergebruikt en thermisch gecomprimeerd onder vacuüm, met een binding geïnjecteerd in de vorm van een hars. Deze technologie levert een uiterst hard en duurzaam materiaal op, dat kan worden verwerkt tot een dragend of versierd onderdeel. Het kan worden gebruikt voor allerlei constructies zoals deuropeningen en hoeft niet te worden aangekleed met extra onderdelen: het gaat erom deze voorheen onzichtbare onderdelen zichtbaar te maken.

 

 

  • RUW VERZINKT STAAL

Uitgaande van het principe dat een auto, zelfs als hij elektrisch is, altijd voor minimaal 50% uit staal bestaat, is het de bedoeling om het staal in zijn ruwe vorm aan boord te onthullen, om het aantal onderdelen in het passagierscompartiment te beperken. Dit is het geval voor de stoelconstructies van de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT of zijn console. Het staal wordt vervolgens behandeld met een galvanisatieproces (bad met zink, inclusief anticorrosiebehandeling), wat een ruwe esthetische reflectie oplevert. Deze oplossing ligt volledig in de lijn van het concept, dat de specifieke reflecties van elk van de in het interieur gebruikte materialen benadrukt. Het oproepen van ruwe materialen maakt deel uit van het DNA, zoals tien jaar geleden met het koper dat werd gebruikt op de Onyx concept car.

 

  • FLUWEEL ONTMOET 3D PRINTEN

De stoelen en de vloer zijn bekleed met een zeer speciaal fluweel, 100% gerecycleerd polyester, met een zeer metallic glans om te spelen met het licht dat door de glazen capsule wordt verspreid. Dit materiaal is 100% gerecycleerd. Om het nieuwe uitzicht dat de zithoudingen van de stoelen bieden en het duidelijke zicht op de weg aan te vullen, is dit fluweel doorgetrokken naar de vloer. Het wordt vervolgens bedrukt met 3D-patronen om als vloermat te dienen.  De continuïteit tussen de stoelen en de vloer kan worden bereikt met één enkel materiaal. De 3D-printing op dit flexibele textiel is revolutionair en 100% recyclebaar, gemaakt in samenwerking met STRATASYS.

 

  • DE AIR QUILTING® MATRAS

De Comfort Fit van de stoelen wordt benadrukt door de aanwezigheid van echte verstelbare matrassen bij de schouders. Deze elektrisch gelaste, uit één materiaal bestaande en gemakkelijk te recyclen bekleding is afgeleid van opblaasbare zakken die uit klassieke stoelen zijn gehaald. Deze zak is gewoonlijk onzichtbaar, maar is behandeld met een metaaleffect om te integreren met de stoelen. Hij is zichtbaar bij de schoudersteun en maakt het mogelijk de Comfort Fit op verzoek te vertienvoudigen, afhankelijk van de rijstijl. Zichtbaar maken wat verborgen was leidt tot meer eenvoud, minder onderdelen en meer comfort.

 

 

 

PEUGEOT INCEPTION CONCEPT presenteert de optimistische visie van het merk op de toekomst. Het belichaamt de waarden Allure, Emotion en Excellence van een merk dat zichzelf transformeert en een nieuw tijdperk binnentreedt. PEUGEOT INCEPTION CONCEPT zal vanaf 2025 de inspiratie vormen voor toekomstige producten, zelfs de meest compacte.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait