Aston Martin, jaar lang viering van 110-jarig jubileum.

  • Iconisch Brits ultraluxe merk markeert historische 110Þ verjaardag
  • Viering van het hele jaar met de lancering van een exclusief speciaal model

12 januari 2023, Gaydon: Het verleden, het heden en de toekomst van Aston Martin moeten worden geëerd door een jaar lang de 110 van het iconische Britse merk te vierenÞ verjaardag.

Zondag 15 januari is het precies 110 jaar geleden dat oprichters Lionel Martin en Robert Bamford officieel het partnerschap vormden dat de eerste Aston Martin-auto creëerde, die meer dan een eeuw van auto-intensiteit, geavanceerde Britse innovatie en racesucces met een hoog octaangehalte ontketende.

Geboren op het circuit en geïnspireerd door de passie van zijn oprichters voor racen, is Aston Martin van een bescheiden begin in een kleine werkplaats op Henniker Mews, Londen opgestaan tot een van ’s werelds meest gerenommeerde automerken, synoniem met inventief ontwerp, luxueus vakmanschap, opwindende prestaties en schaarse exclusiviteit.

Op foto’s die zijn vrijgegeven ter gelegenheid van het jubileum, heeft Aston Martin twee van de meest iconische en innovatieve modellen uit zijn 110-jarige bloedlijn samengebracht, wat de toewijding van het merk benadrukt om de grenzen van prestaties te verleggen en engineering van Grand Prix-races op de weg toe te passen.

Een van de oudste nog bestaande raceauto’s van het merk, de recordbrekende racer Razor Blade uit 1923, is afgebeeld naast de compromisloze Aston Martin Valkyrie hypercar.

Een van de eerste auto’s die specifiek is ontworpen met aerodynamica in het achterhoofd, en aangedreven door een Aston Martin Grand Prix-specificatiemotor, nam de baanbrekende Razor Blade talloze klasserecords op Brooklands in 1923, een jaar na aston Martin’s Grand Prix-debuut met TT1 – de auto met de bijnaam ‘Green Pea’. Een eeuw later blijft Aston Martin innoveren met zijn opwindende high-performance modellen, waardoor moderne Formule 1-techniek™ op de weg komt door zijn tijdperkbepalende Aston Martin Valkyrie.

De historische 110 van het merkÞ het jubileum wordt gevierd door de lancering van een nieuw, strikt beperkt, exclusief Aston Martin-model, dat later dit jaar wordt onthuld. De mijlpaal zal dit jaar ook centraal staan in de Britse Grand Prix op Silverstone, Goodwood Festival of Speed, Pebble Beach Concours d’Elegance en andere grote evenementen in de belangrijkste regio’s van Aston Martin, als onderdeel van een wereldwijde marketingcampagne getiteld ‘Intensity: 110 Years in the Making’.

2023 belooft een monumentaal jaar te worden, aangezien Aston Martin zich voorbereidt op de lancering van de eerste van zijn langverwachte volgende generatie sportwagens, die de focus van Aston Martin op ultraluxe, hoge prestaties en rij-intensiteit verder zal versterken.

Amedeo Felisa, Chief Executive Officer van Aston Martin Lagonda, zei: “In 1913 kwamen Lionel Martin en Robert Bamford samen met een gedeelde visie op raceauto’s en het gebruik van lessen van het circuit om de grenzen van auto-innovatie te verleggen.

“110 jaar en iets meer dan 110.000 auto’s later gaat die geest door. Onze 110Þ het jaar belooft net zo spannend te worden als onze eerste, nu we een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Aston Martin omslaan met de lancering van onze volgende generatie sportwagens en de onthulling van een buitengewoon speciaal model later dit jaar dat deze unieke mijlpaal zal vieren.”

De 110Þ jubileum is een van de vele opmerkelijke mijlpalen voor Aston Martin in 2023, waarbij het jaar ook 75 jaar db-bloedlijn markeert, 60 jaar van het iconische DB5-model en 20 jaar aston Martin’s Gaydon-hoofdkantoor, de speciaal gebouwde faciliteit die dient als een centrum van uitmuntendheid voor sportwagenontwerp en -engineering van wereldklasse.

Over Aston Martin Lagonda:
De visie van Aston Martin is om ’s werelds meest begeerlijke, ultra-luxe Britse merk te zijn en de meest exquise verslavende prestatieauto’s te creëren.
Aston Martin, opgericht in 1913 door Lionel Martin en Robert Bamford, wordt erkend als een iconisch wereldwijd merk dat synoniem staat voor stijl, luxe, prestaties en exclusiviteit. Aston Martin combineert de nieuwste technologie, aloude vakmanschap en prachtige styling om een reeks veelgeprezen luxemodellen te produceren, waaronder de Vantage, DB11, DBS, DBX en zijn eerste hypercar, de Aston Martin Valkyrie.
Aston Martin Lagonda, gevestigd in Gaydon, Engeland, ontwerpt, creëert en exporteert auto’s die in 56 landen over de hele wereld worden verkocht. De sportwagens worden geproduceerd in Gaydon met zijn luxe DBX SUV-assortiment dat met trots wordt geproduceerd in St Athan, Wales.
Lagonda werd opgericht in 1899 en Aston Martin in 1913. De twee merken kwamen samen in 1947 toen beide werden gekocht door wijlen Sir David Brown, en het bedrijf is nu genoteerd aan de London Stock Exchange als Aston Martin Lagonda Global Holdings plc.
In 2020 werd Lawrence Stroll de Executive Chairman van het bedrijf, naast aanzienlijke nieuwe investeringen, een stap die leidde tot de terugkeer van Aston Martin naar de top van de autosport met het Aston Martin Aramco Cognizant Formula One™ Team en een nieuw tijdperk inluidde voor het iconische Britse merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *