Polestar start de toekomst

  • Polestar bouwt verder aan succesverhaal
  • Polestar 3 in Benelux-première op het 100e Autosalon
  • Polestar 2 beschikbaar voor snelle levering
  • Het moment om over te schakelen naar EV is nu

 

BRUSSEL, BELGIË – 12 januari 2023. Aankomend weekend trapt de autosector de 100e editie van het Autosalon af. Het uitgelezen moment volgens het Zweedse high-performance elektrische automerk Polestar (Nasdaq: PSNY) om over te schakelen naar een elektrische wagen. Zo gelooft Polestar dat we aan de vooravond van de grote elektrische omwenteling staan. Met SUV-model Polestar 3, state-of-the-art technologie en snelle levertijden, zet Polestar in op een EV-tijdperk waar duurzame mobiliteit de norm wordt. 

KODAK Digital Still Camera

Het recente VN-Klimaatrapport gaf de mensheid code rood. Zo stelde UNEP dat de klimaatdoelen van Parijs alleen nog te behalen zijn met razendsnelle en verregaande  veranderingen. Volgens Polestar is er in die ambitie een grote rol voor elektrische wagens weggelegd. De elektrische wagen is volgens hen meer dan een alternatief voor de brandstofwagen, en kan onderdeel van de oplossing zijn. Niet in de verre toekomst, maar vandaag al! Wat in de verdere toekomst wel tot de ambities van Polestar behoort, is een klimaatneutrale auto lanceren in 2030. Zo engageert Polestar zich om met het Polestar 0-project het volgende moonshot te behalen: in 2030 een auto op de markt te brengen waarbij alle emissies in de hele toeleveringsketen en productie geëlimineerd worden. Een ambitie die dus veel verder gaat dan een wagen die geen emissies uitstoot tijdens zijn gebruik.

 

“Bij Polestar willen we de shift naar duurzame mobiliteit versnellen. Overstappen op een elektrische wagen is daarbij niet voldoende. Ook de energie die we gebruiken heeft een enorme impact op het duurzame aspect van elektrisch rijden, zoals bewezen door het LCA-rapport van Polestar. Daaruit blijkt dat een EV die wordt opgeladen met hernieuwbare energie slechts de helft uitstoot van een traditionele ICE-auto”, aldus Lies Eeckman, Managing Director van Polestar België.

 

Vandaag kan je ook al een onderdeel zijn van de oplossing met Polestar’s nieuwste model & Autosalon-primeur; Polestar 3. Verwacht je aan een krachtige elektrische, performance SUV met een uitgesproken Scandinavisch design en een rijdynamiek die meer aanvoelt als een sportwagen. Met de Polestar 3, betreedt Polestar voor het eerst het SUV-segment. Een van de segmenten met de snelste groei in de auto-industrie en vandaag al goed voor bijna één op twee nieuwe registraties in 2022 in België. Het nieuwe jaar belooft dus goed ingezet te worden gezien de Polestar 3 de SUV relevanter en verantwoorder maakt.

 

“We moesten onszelf de vraag stellen: hoe moet een moderne SUV eruitzien? De Polestar 3 definieert de SUV voor het elektrische tijdperk. Door hem te ontwerpen, hebben we enkele fundamenten van het archetype aangepakt: de proporties, de stijl en de aerodynamica”, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. ​

 

De Polestar 3 introduceert een nieuw profiel met sterke focus op het behoud van de typische kenmerken van een SUV, zoals een krachtig en breed postuur. De SUV wordt gelanceerd in een configuratie met twee elektromotoren, waarbij het meeste vermogen naar de achterwielen gaat. De standaardversie ontwikkelt 360 kW vermogen en 840 Nm koppel. De Polestar 3 komt op de markt met een rijbereik van 610 km. De interieurmaterialen van de Polestar 3 zijn tot slot geselecteerd op basis van hun duurzame en circulaire eigenschappen terwijl ze de premium uitstraling verhogen en luxueus aanvoelen. Van prestaties tot infotainment, Polestar 3 schept een nieuwe standaard in rijervaring, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid.

 

Dankzij de evolutie van de batterijtechnologie (bereik en laadsnelheid) en de beschikbaarheid van laadmogelijkheden zal laden snel even evident als tanken worden. Bovendien wordt de Polestar 2 vandaag al geleverd met een rijbereik van 551 km WLTP terwijl de Polestar 3 een bereik zal hebben tot 610 km WLTP. De Polestar 3 is overigens ook uitgerust voor bidirectioneel laden, wat in de toekomst een groot potentieel biedt voor vehicle-to-grid– en plug-and-charge-toepassingen.

KODAK Digital Still Camera

Daarnaast heeft België de afgelopen jaren een enorme inhaalbeweging gemaakt op het vlak van publieke laadinfrastructuur. Hierdoor kan het huidige laadpaalnetwerk de vraag ruimschoots aan en ook in de nabije toekomst is er voldoende capaciteit beschikbaar. Maar het blijft belangrijk dat ons land blijft inzetten op voldoende laadopties. “Door de snelle groei van het elektrische wagenpark blijft het nodig om verder in te zetten op de uitbreiding van de laadinfrastructuur. Zo wordt verwacht dat er tegen 2030 1.5 miljoen elektrische wagens op onze Belgische wegen zullen rijden. In het uitbreidingsplan van de laadinfrastructuur ligt een sleutelrol voor ons beleid om in kaart te brengen welke laadbehoeftes er waar zijn, waarop een duidelijk mobiliteitsplan gebouwd moet worden. Dat vraagt een duidelijke visie om gecontroleerde groei mogelijk te maken”, benadrukt Lies Eeckman, Managing Director van Polestar België.

Dat de toekomst vandaag kan beginnen, neemt Polestar ook heel letterlijk als het aankomt op de beschikbaarheid van hun wagens. Polestar onderscheidt zich door een Belgisch aanbod met snelle levertijd te kunnen aanbieden in het kader  van de 100e editie van het Autosalon. Zo kan een selectie Polestar 2-wagens die nu besteld wordt al in april geleverd worden.

 

Indrukwekkend maar geheel eigen aan Polestar’s disruptieve aanpak. Polestar betrad in 2020 de Belgische markt als challenger met de ambitie om een guiding star voor de automotive sector te zijn omdat ze stellig geloven dat de autosector een deel van de oplossing kan zijn binnen de huidige precaire klimaatcrisis. Een formule die in combinatie met Polestar’s unieke direct-to-customer approach aansloeg bij de Belgische automobilisten. Zo betrad het Scandinavische automerk drie jaar geleden de Belgische markt als een onbekend merk, om vandaag met hun 3.171 ingeschreven wagens deel uit te maken van de top 5 meest verkochte premium elektrische wagens en in de top 3 te staan van elektrische bedrijfswagens.

 

Polestar is dan ook verheugd om op de 100e editie van het Autosalon, terug te blikken op drie jaar Polestar België maar ook vooruit te blikken met de Polestar 3 in primeur.

Naast de Polestar 3 kan je op het Autosalon ook volgende Polestars bewonderen:

  • Polestar 2: De Polestar 2, een elektrische performance fastback, is de eerste volledig elektrische wagen van het merk met een hoog volume. De Polestar 2 bestaat in drie varianten die batterijen tot 78 kWh met een lange of standaard actieradius combineren met een dual of single motor-aandrijflijn gaande tot 350 kW/476 pk en 680 Nm. De Polestar 2 heeft een rijbereik van 551 km max. actieradius
  • Polestar 2 BST edition 270: De Polestar 2 BST edition 270 werd in beperkte oplage ontwikkeld om de grenzen van elektrische prestaties te verleggen. Geïnspireerd door de Polestar 2 Experimental die deelnam aan het 2021 Goodwood Festival of Speed, is de buitenkant van de BST editie 270 aangepast om zijn prestaties te benadrukken. Elk voertuig is met de hand afgewerkt met behulp van speciaal gekozen, zero-tolerance performance onderdelen. Daarom werden er wereldwijd slechts 270 exemplaren verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *