Herontwerp voor het Museo Automobili Lamborghini in Sant’Agata Bolognese

De tentoonstelling “The Future Began in 1963” opent de viering van het 60-jarig jubileum van het bedrijf

Sant’Agata Bolognese, 20 januari 2023 – Het Automobili Lamborghini Museum heropent officieel na een nieuw ontwerp en een nieuwe lay-out, waarbij het evenement het begin markeert van Lamborghini’s 60e verjaardag in een belangrijk jaar voor het bedrijf Sant’Agata Bolognese.

Het museum is van naam veranderd en volledig gerenoveerd, zowel in de gemoderniseerde lay-out en het ontwerp als in de tentoonstellingen. De nieuw gecreëerde tentoonstelling “THE FUTURE BEGAN IN 1963”, vertelt de meest emblematische tijdperken en representatieve momenten die de geschiedenis van Lamborghini’s eerste 60 jaar markeren. Het verhaal begint met de evolutie van het merk en zijn producten van 1963 tot heden, te beginnen met oprichter Ferruccio Lamborghini. De 19 tentoongestelde auto’s* zijn de helden en vertellen het verhaal van het merk en lamborghini’s iconische technische en designerfgoed: aangeboren principes die het DNA van het bedrijf kenmerken.

“2023 wordt een jaar vol originele activiteiten en ontwikkelingen, dat opent met deze nieuwe museumbestemming. We zullen onze eerste zestig jaar vieren door middel van internationale evenementen, initiatieven en onverwachte activiteiten, die we in de loop van het jaar zullen onthullen,” zei Stephan Winkelmann, voorzitter en CEO van Automobili Lamborghini bij de officiële opening van het museum. “We zijn begonnen met een uitdaging die Ferruccio Lamborghini aan het begin van de jaren 1960 aanging, die het bedrijf ontwikkelde door middel van baanbrekende en revolutionaire ideeën in de jaren die volgden om de geschiedenis van die tijd te schrijven en innovaties te leveren die het pad van luxe supersportwagens hebben gevormd. Lamborghini is altijd een merk geweest en zal dat altijd blijven kijken naar de toekomst.”

De tentoonstelling benadrukt de opzettelijk onconventionele en revolutionaire manier waarop elk nieuw model werd geboren, in staat om de regels van elk tijdperk te breken en elke keer nieuwe maatstaven te zetten. Alle Lamborghini supersportwagens omvatten ten minste één ontwrichtend idee dat in eerste instantie bizar leek, maar werd overgenomen in de evolutie van de auto,wat leidde tot de constante verfijning van bijna elk aspect van een auto.

De structuur die het Museo Automobili Lamborghini herbergt, zit vol buitengewone geschiedenis. Het maakt deel uit van de eerste kern van gebouwen waarvoor Ferruccio Lamborghini in 1963 de eerste steen legde van een bedrijf dat in staat is een buitengewone geschiedenis te creëren en een authentieke inspiratiebron te worden voor toekomstige generaties.

* Lijst van tentoongestelde auto’s, verdeeld in drie hoofdthema’s:

Erfgoed: 350GT; Miura S; Espada; LP 400 Countach; Urraco; LM 002.

Hedendaags: Diablo GT; Murciélago SV; Gallardo Performante Spyder; Huracán Performante; Aventador SVJ; Urus; GT3.

Weinig-uit: Reventón; Sesto Elemento; Veneno; Centenario; Sián; Countach LPI 800-4.

Belangrijkste behandelde onderwerpen, per jaar: 1963, Stichting; 1964, 350 GT; 1966, Miura; 1970, De fabriek breidt uit; 1971, Countach; 1990, Diablo; 1993, de vierwielaandrijving; 1998, Audi; 2001, Murciélago; 2003, Gallardo; 2004, Centro Stile; 2011 Aventador; 2015 CO2-neutrale installatie; 2018 Urus; 2023 Direzione Cor Tauri Strategie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *