Geraffineerd, verfijnd, gelimiteerd: de MINI Clubman in de Final Edition.

Met zijn onmiskenbare look is de MINI Clubman de uitzonderlijke gentleman onder alle MINI modellen. Fans van het unieke koetswerkconcept en de onmiskenbare split doors kunnen nu de MINI Clubman kopen in de Final Edition. Deze editie, gelimiteerd op 1.969 exemplaren, viert de moderne interpretatie van het shooting brake-concept bij MINI.

//

München. In 1969 maakte de eerste Mini Clubman een duidelijk statement, dat ontwerper Roy Haynes als volgt verwoordde: “De indruk dat alleen lelijke dingen functioneel kunnen zijn, is verdwenen.” Al van bij het begin, tussen 1969 en 1981, zorgde de uitzonderlijke, stijlvolle auto voor sensatie met zijn kenmerkende split doors achteraan. De Mini Clubman veroverde toen de automarkt als break met een lange wielbasis en een verlengd shooting brake-koetswerk.


Voor de nieuwe editie vanaf 2007 biedt de MINI Clubman een moderne interpretatie van het klassieke shooting brake-concept. Voor toegang tot de achterbank is er slechts één deur aan de rechterkant van de auto, die opengaat naar de achterzijde. Met de derde modelgeneratie uit 2015 groeit de MINI Clubman opnieuw, nu tot 4,25 meter lengte, en wordt hij ruimer en comfortabeler dankzij de langere wielbasis en twee grote zijdeuren achteraan.

Samen met de unieke split doors achteraan blijft de MINI Clubman een van de meest veelzijdige MINI modellen tot nu toe. Dankzij de ruime laadopening kan de bagageruimte, die momenteel 1.250 liter groot is, gemakkelijk worden geladen. De Final Edition, nu gelimiteerd op 1.969 exemplaren, verwijst naar het jaar waarin de legendarische Mini Clubman werd gecreëerd en combineert de specifieke merktraditie met exclusieve designelementen en sterke eigenschappen.

De meest exclusieve in zijn soort.


De 131 kW/178 pk sterke MINI Cooper S Clubman Final Edition (brandstofverbruik gecombineerd: 6,7 – 6,3 kWh/100 km; CO2-uitstoot gecombineerd: 153 – 143 g/km volgens WLTP) stond altijd al voor rijdynamiek, stijl en comfort. Als speciale editie is hij verkrijgbaar in Nanuq White, Enigmatic Black en Melting Silver en als Cooper S. Met charismatische details in de kleur Shimmer Copper verwijst de gelimiteerde editie naar de designgeschiedenis van dit uitzonderlijke talent. De randen en het bovenste derde van de dwarsbalk van het radiatorrooster zijn uitgevoerd in deze glinsterende kleur, net als de voor het model typische MINI Cooper S Blade en de Side Scuttles. Het grafische patroon op de 18″ lichtmetalen velgen in het Final Edition Spoke 2-kleurig design is ook afgewerkt in een getinte heldere lak die aan koper doet denken en de kleur een elegante, glinsterende diepte geeft.

In het onderste deel van de zijdeuren accentueren de typische smalle lijnen van MINI het langgerekte koetswerk van het iconische shooting brake-concept. Ze bevinden zich ook aan de passagierszijde van de motorkap en aan de rechterzijde van de split doors. Hier geeft het glinsterende opschrift ‘Final Edition’ op elegante wijze de speciale editie aan, net als het ‘1 of 1969’-logo op de zijkant van de C-stijl. De Union Jack-achterlichten verwijzen naar de Britse oorsprong van de MINI Clubman.

Exclusieve uitrustingsdetails in het interieur.


Het interieur van de MINI Clubman Final Edition benadrukt de exclusieve uitstraling van de gelimiteerde speciale editie met tal van uitrustingsdetails. Zo creëren de deurdrempels met het ‘Final Edition’-opschrift, dat ook te vinden is op de onderste spaak van het comfortabele sportstuur in Nappaleder, al een bijzondere sfeer in dit model. De comfortabele MINI Yours lederen sportzetels met verstelbare dijsteun en genaaide badge zijn afgewerkt in Dark Maroon. Ze worden stijlvol afgezet met een antracietkleurige Piquet-stof en blauwe contrasterende stiknaden.

In de cockpit is het eerste dat opvalt in het centrale instrumentenpaneel de donkere dashboardbekleding die wordt omkaderd door de sierstrips in de matglanzende kleur Sage Green Dark en de speciale kleur Shimmer Copper. Aan passagierszijde herinnert een ‘1 of 1969’-logo op de bekleding in het interieur ook aan de exclusiviteit van de MINI Clubman Final Edition. Een embleem met hetzelfde design is ook terug te vinden op de vloermatten en het grafische opschrift kenmerkt ook de sleutelkap van de MINI Clubman Final Edition.

De standaard Connected Media-uitrusting omvat een 8,8″-aanraakscherm in het centrale instrument, de digitale dienst MINI Online, Remote Services en smartphone-integratie om Apple CarPlay en andere apps te gebruiken via het eigen besturingssysteem van de auto. De nieuwste generatie van het MINI besturingssysteem optimaliseert de opties voor de snelle en intuïtieve bediening van voertuigfuncties, audioprogramma, communicatie, navigatie en apps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait