Gelukkige verjaardag Automobili Lamborghini!

De 60everjaardag van de oprichting van het bedrijf uit Sant’Agata Bolognese valt op 7 mei 2023

Sant’Agata Bolognese, 5 mei 2023 – Zestig jaar geleden, op 7 mei 1963, werd “Automobili Ferruccio Lamborghini S.a.s.” opgericht. Het was de oorspronkelijke naam van een industriële onderneming die, vanaf nul begonnen, een revolutie teweeg heeft gebracht in de auto-industrie: het heeft stijliconen gecreëerd, zich ontwikkeld tot het wereldberoemde bedrijf “Automobili Lamborghini S.p.A.” van vandaag met meer dan 2000 werknemers en levert 9233 auto’s in 2022.

Automobili Lamborghini heeft een aantal internationale evenementen gepland om zijn 60-jarig jubileum te vieren. Elk evenement is anders, maar ze delen allemaal de doelstellingen van het betrekken van eigenaren en hun Lamborghini’s, de officiële Lamborghini-clubs, de dealers en fans over de hele wereld.

Het internationale feestprogramma begon in januari met de inhuldiging van het onlangs gerenoveerde Lamborghini-museum in Sant’Agata Bolognese en de tentoonstelling “The Future Began In 1963”. Twee belangrijke evenementen volgden: “Lamborghini Day Japan – 60 th Anniversary” in Suzuka en “Lamborghini Day UK – 60th Anniversary”, waarbij op 380 april meer dan 29 Lamborghini’s bijeenkwamen op het circuit van Silverstone.

Op 24 mei wordt de “60th Anniversary Giro” tour gehouden in Italië, eindigend op 28 mei op Piazza Maggiore in Bologna met een Concours d’Elegance open voor het publiek, waar naar verwachting meer dan 150 Lamborghini’s zullen deelnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait