De pure essentie van motorsport: De MINI John Cooper Works in de Limited 1to6 Edition.

Met 231 pk en geconcentreerde racekennis staat de MINI John Cooper Works symbool voor maximaal rijplezier met een authentiek motorsport-gevoel. De MINI John Cooper Works 1to6 Edition, beperkt tot 999 exemplaren, brengt een puristisch high-performance model met handgeschakelde transmissie op de weg.

München. De prestatiegerichte MINI John Cooper Works modellen zijn altijd al de toppers van het merk geweest en maximaliseren dat merktypische kartgevoel. De MINI John Cooper Works 1to6 Edition (gecombineerd brandstofverbruik: 7,1 – 6,8 l/100 km; gecombineerde CO2-uitstoot: 162 – 156 g/km volgens WLTP), beperkt tot 999 exemplaren wereldwijd, accentueert de krachtige sportiviteit van de aandrijflijn op een bijzonder authentieke manier.

“De MINI John Cooper Works modellen hebben hun wortels in de autosport. Met de MINI John Cooper Works 1to6 Edition vieren we de legendarische motorsportgeschiedenis van MINI en maximaliseren we de merktypische rijervaring”, zegt Stefanie Wurst, Head of MINI.

De handgeschakelde 6-versnellingsbak maakt van de MINI John Cooper Works een bijzonder high-performance model. Samen met de standaard roestvrijstalen pedalen onderstreept de mechanische handbak de dynamische respons van de aandrijving en staat hij voor het opwindende racegevoel van de MINI John Cooper Works. De focus op deze ongefilterde en authentieke rijervaring met een handgeschakelde 6-versnellingsbak geeft de 1to6 Edition zijn naam.

Beperkte editie met puristische designdetails.                              

Zelfs van buiten signaleert de MINI John Cooper Works in de 1to6 Edition een individuele stijl en uitzonderlijke prestaties. De voorkant wordt gekenmerkt door het radiatorrooster met de grote luchtinlaten voor een optimale temperatuurregeling van motor en remmen en een omlijsting volledig in Piano Black. In combinatie met de elegante carrosseriekleur Midnight Black geven de zwarte designdetails het voertuig een ongetemde uitstraling. De merktypische side scuttles en de taillelijnafwerking zijn eveneens in Piano Black uitgevoerd.

Van de motorkap tot de aerodynamische achterspoiler en de achterskirt onderstreept de in het midden lopende Bonnet Stripe met editiespecifieke graphics de motorsportgeschiedenis van MINI. De MINI John Cooper Works 1to6 Edition belichaamt het onstuitbare verlangen naar vrijheid – op het circuit of in het dagelijks leven. Het edition logo in zilver, wit en rood markeert de gelimiteerde editie aan de buitenkant met overeenkomstige badges op de C-stijl en de achterkant van de auto en is ook verwerkt in de side scuttles. 18-inch Circuit Spoke-velgen in Jet Black vervolledigen de uitzonderlijke look van het editiemodel.

De dorpels met een editie-specifiek 1to6-logo-design benadrukken het exclusieve karakter van het interieur zodra de portieren worden geopend. Het siervlak met 3D-opdruk aan de passagierszijde weerspiegelt het edition logo in een subtiel toon-op-toon design, terwijl het zwarte opschrift “One of 999” links op het stuurwiel verwijst naar de strikt gelimiteerde oplage van de MINI John Cooper Works 1to6 Edition. De versnellingspook bevindt zich in het midden van de cockpit en is uitgevoerd in de kleuren van het edition logo met een rode achtergrondafbeelding en rood lederen stikwerk.

Het typische MINI centrale instrument neemt het design over met de oplichtende rode rand en zorgt samen met de rode sfeerverlichting voor een sfeervol contrast met de antracietkleurige hemelbekleding. De onderste spaak van het nappalederen sportstuur en de vloermatten zijn opnieuw voorzien van het MINI John Cooper Works 1to6 Edition embleem. De editie wordt vervolledigd met specifieke sleutelkappen in het 1to6 logo-design.

Wereldpremière tijdens de 24-uursrace op de Nürburgring.            

Het dynamische uiterlijk, het diepe motorgeluid en de viercilinder twinpower turbo zijn slechts enkele van de op de motorsport geïnspireerde details van de MINI John Cooper Works. Ze laten zien dat alles draait om sportief rijden en maximale precisie. Het sportonderstel van het model is getest op diverse circuits, waaronder natuurlijk de Nordschleife van de Nürburgring. De MINI John Cooper Works 1to6 Edition staat ook voor legendarisch kartgevoel en perfecte handling en zet met zijn indrukwekkende rijeigenschappen de nalatenschap van racelegende John Cooper voort.

In lijn hiermee vindt de wereldpremière van het gelimiteerde model plaats tijdens de 24-uursrace op de Nürburgring op 20 mei 2023. Een speciaal voor deze race aangepaste MINI John Cooper Works van de 1to6 Edition zal samen met de van vorig jaar bekende MINI John Cooper Works van het Bulldog Racing Team zaterdag tijdens de race de traditievolle racegeschiedenis van MINI voortzetten.

Vanaf september 2023 zal het exclusieve MINI John Cooper Works 1to6 Edition model verkrijgbaar zijn in Europa, de VS, Canada en Mexico.

 

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *